Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

TEST: The Shrimp

Kun det nødvendige

Hvis du vil have maksimal minimalisme – hvad så med et tastatur, hvor to tredjedele er fjernet?

Skrevet af / 25/05/2023 - 09:55
The Shrimp
John Alex Hvidlykke

Et godt tastatur er uundværligt til spil. Men pladsen på skrivebordet er trang, og det eksterne tastatur kæmper med musen om pladsen.

Derfor ser vi stadig mere kompakte gaming-tastaturer, mange af dem i såkaldte ‘tenkeyless’-udgaver. Altså hvor det separate numeriske tastatur er fjernet.

Men vi har aldrig set noget som The Shrimp!

Kun 25 taster

The Shrimp er spiltastaturernes svar på det oversavede haglgevær. Man får nemlig kun den vigtigste og mest dødbringende tredjedel af tasterne med!

Minitastaturet har kun 25 taster i alt. Men de er til gengæld store og lækre. Og selvfølgelig mekaniske – som alle anstændige gamingtastaturer.

Tasterne har samme profil som de klassiske Cherry-taster og også som de endnu mere klassiske IBM-tastaturer. Men de er ikke lavet af nogen af dem. Og så er der altså kun 25 af dem. Ud over dette er der to drejeknapper, hvoraf den ene justerer lyden, og den anden vælger mellem en række lysanimationer. For der er naturligvis individuel RGB-belysning i tasterne. En ekstra knap slår lyden til og fra.

Der er to drejeknapper, som for eksempel kan bruges til lydstyrke og valg af lyseffekter. (Foto: Nordic Game Supply)

The Shrimp er ikke stort, men det bliver med garanti ikke overset. Tastaturet fås i fire iøjnefaldende farvevarianter, kaldet Vitello (blå/hvid/grå), Bomber (gul/grøn/orange/blå), Pinkey (pink/rosa/orange) og Monochrome (sort/hvid/grå). Der medfølger også en håndledsstøtte, der matcher tastaturet i farver. En stofpose beskytter, når du smider tastaturet i tasken for at tage det med til LAN-party.

Pink Black and white Black Cool
<
>
The Shrimp fås i fire farvekombinationer. Selv den monokrome er sprælsk! (Foto: Nordic Game Supply)

Perfekt til 3D-shooters

At lave et tastatur med kun en tredjedel af tasterne virker umiddelbart vanvittigt. Men da de fleste 3D-skydespil styres med tasterne W-A-S-D samt nogle få andre til for eksempel åbne kortet (Tab) og hoppe (mellemrum), giver det faktisk ganske god mening. Counterstrike og Fortnite kan umiddelbart spilles på The Shrimp. Og har du tålmodigheden – og et forholdsvis begrænset spilbibliotek – kan du i spillenes opsætning placere manglende funktioner til de øvrige taster.

Tasterne dække de mest populære i skydespil. (Foto: Nordic Game Supply)

Andre spil egner sig mindre godt til det forkortede tastatur. Store MOBA-spil (Multiplayer Online Battle Arena) som League Of Legends, der bruger mange taster, herunder funktionstasterne, der også mangler på The Shrimp, bliver enten enten umulige at styre eller kræver opfindsomhed i opsætningen.

Og så er The Shrimp heller ikke løsningen, hvis du har litterære ambitioner. Det føles faktisk lidt ærgerligt at have et tastatur i så god mekanisk kvalitet, som ikke kan bruges til at skrive på.

Der medfølger en håndledsstøtte. (Foto: Nordic Game Supply)

Konklusion

The Shrimp er et sjovt lille tastatur, der er let at tage med i tasken og som koster en del mindre end andre tastaturer i samme høje mekaniske kvalitet. Det er der en grund til, eftersom man kun får en tredjedel af tasterne med. Eller en fjerdedel, sammenlignet med fulde tastaturer med numeriske taster.

The Shrimp løser et problem, som ikke alle har, og det gør det på en måde, der ikke passer til alle spillere. Men det er en frisk ide. Og det spøjse tastatur med de farvestrålende taster har så megen værdi som samtalestarter, at det næsten i sig selv berettiger prisen.

Karakter
The Shrimp
Premium

Home mener

Høj mekanisk kvalitet. Fylder intet i tasken og på bordet. Hvis du kun bruger WASD-tasterne og makroer, behøver du ikke mere. De fleste store spil bruger resten af tastaturet også. Man kan ikke skrive på det.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Den næste ”Slim" evolution af PlayStation 5 er klar

Fem vindere

Bedre end Asus til samme pris?

Så meget gaming får du for pengene

Mus på krigsstien

Kun god til én ting

Disse gamingskærme får dig til at tabe kæben

Første test: Vildeste gamingskærm til dato

Spil med fornuft

Bedste Alienware hidtil

Asus får Steam Deck til at ligne en dinosaur

Oversavet tastatur

Lyd & Billede
Scroll to Top