Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Alienware 17

For professionelle dræbere

Nydelig og pertentligt effektiv fra yderst til inderst. Der er ikke en finger at sætte på Alienware. Det skulle da lige være for prisen.
Lyd & Billede mener
Den ser lækker ud på en – for gaming-computere – diskret og underspillet måde. Og ydelsen er i top.
Du kan få samme hastighed for færre penge andre steder, og der er ikke noget optisk drev.
Specifikationer
 • Processor: 2,7 GHz Intel Core i7-6820HK (4 kerner, 8 tråde)
 • Grafik: Nvidia GeForce GTX 980M
 • Skærm: 17,3", 1920 x 1080
 • Hukommelse: 16 GB DDR4-ram, 4 GB video-ram
 • Drev: 512 GB SSD, 1 TB HDD
 • Tilslutning: Hovedtelefoner (mini-jack), mikrofon (mini-jack), 3 x USB 3.0, USB-C/Thunderbolt, Ethernet, 3-i-1 kortlæser, HDMI, Alienware grafikforstærker
 • Mål: 43,0 x 3,4 x 29,2 cm
 • Vægt: 3,8 kg

 

Benchmarks

 • 3DMark 15: 8.156
 • 3DMark 11: 11.226
 • Geekbench 3: 13.284 (multi-core), 3.691 (single-core)
 • Browsermark: 7.294
 • Cinebench R15 OpenGL: 97,15 fps
 • HD Tach: 1.208 MB/s
 • Peacekeeper: 3:50 timer

Alienware har nærmest opfundet genren spilcomputere. De var i 1996 de første til at levere frækt designede, superhurtige maskiner direkte fra fabrikken. Siden har flere gjort dem kunsten efter, og mærket blev i 2006 overtaget af Dell. Men det har ikke ændret på, at der stadig er en eksklusiv fornemmelse over navnet.

Den Alienware 17, som vi fik leveret til test, er den største og kraftigste bærbare model fra Alienware. Med en pris på den ubehagelig side af 20.000 kroner i skrivende stund.

Selv om Alienware er kendt for computere, der ser ud til at have hjemme på en anden planet, er den nyeste version af 17-tommeren nærmest diskret at se på sammenlignet med resten af deltagerne. Det metallic-grå kulfiberkabinet er stadig femkantet, men vinklerne er ikke længere så skarpe, at man er bange for, at computeren skal bore sig igennem tasken. Og de bagbelyste striber på låget og fronten giver et køligt, eksklusivt præg. Når man er blandt påfugle, skal man være grå for at skille sig ud!

Ét er udseende, noget andet er tekniske data. Processoren er en 2,7 GHz Core i7-6820HK fra Intel, bakket op af 16 gigabyte DDR4-ram. Der er et 512 gigabyte SSD-drev og en 1 terabyte harddisk til programmerne. Grafikkortet er det obligatoriske Nvidia GeForce GTX 980M med 4 gigabyte ram.

Altså – med få detaljeforskelle – den samme konfiguration som konkurrenterne. Processoren er en anden end hos ASUS og Acer, men de to har stort set identiske data.

Annonce
(Foto: Producent)

(Foto: Producent)

Benchmarks

Det er i praksis kun små forskelle, der skiller Alienware 17 fra Acer Predator. I Geekbench 3-testen kommer den ud med et lidt bedre resultat (3.691 i single-core og 13.284 i multi-core), hvilket gør den til en af de hurtigste computere, vi endnu har testet, målt på ren processorkraft. I grafiktesten 3DMark 15 opnår den et resultat på 8.156, hvad der svarer ret nøjagtigt til de fleste andre seriøse spilbærbare, der jo er baseret på præcis samme grafikprocessor.

Den monterede SSD er med en overførselshastighed på 1,2 gigabyte i sekundet virkelig hurtig! Disken bruges til styresystemet, men også er rummelig nok til de mest brugte programmer og spil (den er dobbelt så stor som den samlede diskplads på ASUS Strix). Alienware 17 klarer batteritesten overraskende godt for en spilmaskine. Næsten fire timers uafbrudt kørsel på en opladning.

 

Konklusion

Alienware 17 er en lækker og velbestykket maskine. At den tilmed ser godt ud, er et ekstra plus. Faktisk er den så pæn og forholdsvis diskret, at man kan slippe godt fra at bruge den til “voksent” arbejde også. Den har ingen decideret svage sider, men må dog se sig overhalet på så godt som alle punkter af den betydelig billigere Acer.

Annonce

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

MSI GT80 Titan 2QE

Kompromisløs kæmpe

Teknologien er på flere måder af ældre dato. Men resultatet er imponerende.

Den hurtigste 3D-grafik til dato! Imponerende teknologi og et tastatur som ingen andre laptops.
Den er vanvittigt dyr, sindssygt stor og tung, og så larmer den som en støvsuger med turbolader!

ASUS Strix GL502VT

Fluevægtsmesteren

Bærbar nok til at kunne bruges til hverdag, men stærk nok til seriøst spilarbejde.

Slank og elegant letvægts-gamer, der kan mere, end den ser ud til.
Langsomste 3D-grafik i testen, og tastaturet er for upræcist.

Acer Predator 17

Stærk debutmodel

Acer har meldt sig i ind i den lille kreds af gamer-pc-producenter.

Gennemført og overbevisende computer til storspillere. Man får virkelig meget ydelse for pengene!
Kort batteritid. Der findes endnu hurtigere computere, men de koster kassen!
forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.