Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Acer Predator Helios Neo 16 (PHN16-71-50JG)

Meget spil for pengene

Acer Predator Helios Neo 16 er en gaming-PC til folk flest. Det kan lyde kedeligt, men det er det ikke.

Skrevet af / 20/09/2023 - 08:58
Acer Predator Helios Neo 16 (PHN16-71-50JG)
John Alex Hvidlykke

Acers gaming-mærke, Predator, er efterhånden blevet en ligeværdig konkurrent til modellerne fra de gamle mærker som Alienware, Razer og Asus. Og monstermaskiner som Predator Helios 700 står i hukommelsen som noget af det bedste fra deres tid.

Det er bare ikke den slags computere, som de fleste er i stand til at købe. Acer Predator Helios Neo 16 koster til gengæld mindre end det halve af de fleste sværvægts-gaming-computere.

16-tallet i modelnavnet refererer til skærmstørrelsen på 16 tommer. Det er et behageligt kompromis. Skærmen er stor nok til at give en god indlevelse, men hele computeren kan stadig medbringes nogenlunde bekvemt i en normal rygsæk. Især da computeren er forholdsvis slank (tykkelsen er knap 3 cm og vægten lige under 3 kg).

Tastaturet er RGB-belyst, men kun opdelt i fire farvezoner. (Foto: Acer)

Hastighed frem for opløsning

Selv om skærmen er stor, er opløsningen den samme Full HD-opløsning, som har været normen på gaming-computere i mere end et årti. I hvert fald næsten, da skærmen er i 16:10 og derfor ender med en opløsning på 1920 x 1200 pixels i stedet for 1920 x 1080 pixels. Til gengæld er skærmen forholdsvis hurtig: En opdateringshastighed på 165 Hz er glimrende til de fleste spil. Og passende til grafikkortet, der med al respekt ikke er den hurtigste knallert på molen.

Acer Predator Helios Neo 16 er en gaming-PC med ganske rimelig hastighed til en helt rimelig pris. (Foto: Acer)

Tastaturet er RGB-belyst, men ikke separat for hver enkelt tast. Man kan definere farver for fire grupper af taster på tastaturet. Og der er ikke mulighed for animationer og farveforløb. Det er lidt skrabet – men et fornuftigt kompromis til prisen.

Det samme kan man sige om tastaturets kvalitet, der er tilstrækkelig til at skrive på, men ikke befinder sig på konkurrenceniveau.

USB-A til gaming

Acer Predator Helios Neo 16 har tre USB-A-porte og to USB-C. Det kan virke gammeldags, men imens USB-C stort set har overtaget på ultrabook-computere, er USB-A stadig den foretrukne port, når det gælder gaming. Det skyldes givetvis, at mus, tastaturer og headset stadig kommer med USB-A-forbindelse i de fleste tilfælde. De to USB-C-porte sidder faktisk bagpå, da USB-C i gaming-sammenhæng mest bruges som skærmudgang takket være Thunderbolt 4, der integrerer DisplayPort og HDMI i USB-C. Der er dog også en separat HDMI-udgang.

God processor, skrabet GPU

Plastickabinet og FHD-opløsning har nok sparet nogle hundrede kroner på produktionsbudgettet. Men det, der gør den største forskel i pris, er grafikkortet. En Nvidia GeForce RTX 4090 eller RTX 4080-grafikprocessor lægger mange tusind kroner på prisen. Helios Neo 16 må nøjes med en GeForce RTX 4060 med 8 GB RAM.

Læs også Kan I høre mig derude? Hvis du vil andet og mere end bare at blive hørt til videomøderne, skal du bruge en ordentlig mikrofon. Vi har testet et bundt af slagsen.

Som tester er det svært at skjule manglen på begejstring, men har man ikke brug for at drive flere skærme samtidig ved de højeste grafikindstillinger i de tungeste spil, er grafikkortet faktisk helt tilstrækkeligt.

Processoren er til gengæld helt moderne: En 13. generations Intel Core i7-13700H med 16 kerner og 24 tråde.

Den testede PC blev leveret med 16 GB Ram og 512 GB SSD, men den fås også i en 1 TB-udgave.

Kabinettet er slankt og stilrent – og plastic. (Foto: Acer)

Benchmarks

Da Acer Predator Helios Neo 16 er en mellembudgetmaskine, er der ikke lagt op til rekordfest på hastighedsmålingerne. Men det står faktisk ikke så slemt til.

Processortesten Geekbench 6 ender med et resultat på 12.267 i multi-core og 2.115 i single-core. Det er på ingen måde dårligt, og specielt single-core-målingen er faktisk på niveau med den dyre i9-processor i Alienware M18.

Med et resultat på 6.878 er PCMark 10-testen er ikke helt så imponerende. Men PC’en er stadig langt bedre til kontorprogrammer end de fleste computere, bygget til netop kontorbrug.

Læs også Bedste Alienware hidtil Alienware M18 er stor og flad som en flynder. Og en af de hurtigste PC’er, vi til dato har prøvet.

Computeres evner til gaming afsløres bedst med 3D-programmer. Grafiktesten 3DMark Time Spy viser et resultat på 10.589. Det er henved det halve af de bedste gaming-computere, som for eksempel Alienware M18. Men på den anden side er det lidt bedre end den vellykkede Lenovo Legion 5i, der i sin tid var en smule dyrere end Acer.

For en gaming-PC er resultatet på tre timer i batteritesten flot. Men opladeren skal stadig med i tasken. Og den er stor og tung.

(Grafik: Acer)

Konklusion

Hvis penge ikke er problemet, kan en maskine som Alienware M18 køre stort set ethvert spil på markedet uden anstrengelser. Acer Predator Helios Neo 16 er lavet til alle os andre, der ud over den vigtige gaming-hardware også er nødt til at tænke på dagligdags trivialiteter som mad og husleje. For at bringe prisen ned har det været nødvendigt at indgå kompromiser. Kabinettet er af plastic, skærmopløsningen er lav, og grafikkortet er det mest langsomme, man kan forsvare at sætte i en gaming-PC i dag. Men delene passer sammen, og resultatet er blevet en maskine, der dækker de flestes behov til en pris, der er nogenlunde spiselig. Hvis der er mere luft i budgettet, findes der i øvrigt varianter af Helios 16 med både højere skærmopløsning og bedre grafikkort. Men flertallet vil ikke opleve et behov for det.

Læs også Tak for spillet, Köln! Årets Gamescom-messe slutter i morgen. Vi har samlet en buket billeder og stemninger fra verdens største messe for computerspil.
Karakter
Acer Predator Helios Neo 16 (PHN16-71-50JG)
Premium

Home mener

Kvik processor. Slankt design. Prisen er helt rigtig. Kabinettet er i plastic. Grafikkortet er flaskehalsen.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Den næste ”Slim" evolution af PlayStation 5 er klar

Fem vindere

Bedre end Asus til samme pris?

Så meget gaming får du for pengene

Mus på krigsstien

Kun god til én ting

Disse gamingskærme får dig til at tabe kæben

Første test: Vildeste gamingskærm til dato

Spil med fornuft

Bedste Alienware hidtil

Asus får Steam Deck til at ligne en dinosaur

Oversavet tastatur

Lyd & Billede
Scroll to Top