TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022

TEST Lenovo Legion 5i (82RB00FKMX)

Slank gamer til OK pris

Lenovos letvægts-spillemaskine giver god ydelse til de fleste spil uden at vælte budgettet. Men den begejstrer ikke.

forfatter
Publiceret 10/11/2022 - 14:00
Karakter
Lenovo Legion 5i (82RB00FKMX)
L&B mener
Kvik processor og masser af lagerplads. Høj nok ydelse til de fleste spil. Bedre skærmopløsning end de fleste gaming-PC’er.
Til prisen kan man tillade sig at forlange et bedre grafikkort end GeForce RTX 3060.
 • Processor: 2,7 GHz (max turbo 4,7 GHz) Intel Core i7-12700H 14 kerner m. 20 tråde
 • Skærm: 15,6″ WQHD (2560 x 1440), 165 Hz
 • Hukommelse: 16 GB 4800 MHz DDR5-RAM
 • Lager: 1TB GB SSD
 • Grafik: Nvidia GeForce RTX 3060 m. 6 GB GDDR6
 • Styresystem: Windows 11 Home, 64-bit
 • Mål og vægt: 35,7 x 2,3 x 26,0 cm / 2,5 kg
 • Tilslutninger: Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.1, HDMI, 3 x USB 3.2 Type-A, 3 x USB-C (heraf en med DisplayPort 1.4), Ethernet, FHD-webcam, 3,5 mm audio
 • Web: lenovo.com
 • Geekbench 5: 11.680 (multi-core), 1.660 (single-core)
 • Geekbench 5 Compute: 100.485
 • PC Mark 10: 7.175
 • 3DMark Time Spy: 8.476
 • 3DMark Fire Strike: 18.585
 • 3DMark Night Raid: 49.185
 • 3DMark Wild Life: 47.270
 • 3DMark Port Royal: 4.684
 • Cinebench R15: 202 fps / 2.439 cb
 • Cinebench R23: 14.629 (multicore) / 1.720 (single)
 • HD Tach: 2.189 MB/s
 • Batteritest: 3:04 timer
Vejl. pris 15159Pr. 10/11/2022 Produktside

Selv om Lenovo er verdens største PC-producent, og de fremstiller mere end hver femte solgte maskine på markedet, er de mest kendt for deres ‘fornuftige’ computere.

Lenovo fremstiller dog også computere, der ikke er kvadratisk-praktisk-firkantede. Legion-serien er rendyrkede gaming-PC’er. Og vi ser her på Lenovo Legion 5i, der – i den testede udgave – er en mellemstor og ikke alt for kostbar bærbar gaming-maskine.

Lenovo Legion 5i fås i mange udgaver. Den testede version er en forholdsvis betalelig PC med en fin processor, en god skærm – og et grafikkort, der ikke lever op til resten. (Foto: Lenovo)

Mange (næsten) ens PC’er

Her skal man holde tungen lige i munden, da Legion 5i findes i en næsten uendelig række af varianter: Skærmstørrelser på 15,6”, 16” og 17”, forskellige opløsninger og opdateringshastigheder, med eller uden touch. Vi kunne blive ved …

Det gælder også indmaden, hvor man kan vælge mellem forskellige processorer og grafikkort samt tilpasse mængden af RAM og SSD-lager. Alt efter valgene kan man ende med priser, der trods et ensartet udseende ligger mange tusind kroner over eller under den maskine, vi har testet.

Læs også Vildt god til prisen! Shark Gaming 7G15-70TI vinder ingen skønhedskonkurrencer, men den er proppet med god hardware, der er til at betale.
shark70 gallery env

Den slags forskelle er ikke ualmindelige, og for at give den mest nøgterne og præcise vurdering må vi på Lyd & Billede ofte spørge leverandørerne og deres pressebureauer flere gange for at få afklaret præcis hvilken SKU (konfiguration), det er, der tilbydes til test – og hvad den reelt koster i handelen. Men når det gælder en gigant som Lenovo, er valgmulighederne mere talrige end hos mindre producenter, der ofte må nøjes med at lave en håndfuld varianter.

Nydelig mellemkvalitet

Den Lenovo Legion 5i, vi har fået til test, er en 15,6 tommer bærbar i et ret slankt titaniumgråt kabinet. Skærmen er hængslet nogle centimeter foran den bageste kant af kabinettet, hvilket dels får maskinen til at virke mindre og dels giver bedre plads til kølesystemet, der er altafgørende i en gaming-PC.

Skærmen er nydelig uden at være overvældende farverig (til gengæld er den hurtig).

Tastaturet er af gennemsnitlig kvalitet og kan (på den testede udgave) bagbelyses med to styrker af hvidt lys. Der er tilstrækkeligt med plads omkring tasterne, og alle er i normal størrelse. Det er alt sammen i orden til prisen. Der er også et separat numerisk tastatur. Den slags er en god ting på kontormaskiner, men temmelig ligegyldigt til gaming.

Tastaturet er af gennemsnitlig kvalitet. Der er blevet plads til et separat numerisk tastatur – som gamerne nok vil betragte som overflødigt. (Foto: Lenovo)

Dejligt mange porte

Da kabinettet er stort, er der blevet plads til dejligt mange porte: Tre USB-C-porte, tre USB-A og endda også Ethernet – selv om trådløst net takket være WiFi 6E er hurtigere. Der mangler til gengæld en separat DisplayPort-udgang til en hurtig ekstern skærm. Men displayporten er dog tilgængelig via USB-C.

God processor, skrabet GPU

Processoren i Lenovo Legion 5i er blandt de bedste, du kan købe for rimelige penge. I hvert fald fra Intel: En 12. generations Core i7-12700H med 14 kerner og 20 tråde.

Der er også tilstrækkeligt med god og hurtig DDR5-RAM og dertil en SSD på 1 TB. Man kan spare nogle hundrede kroner ved at nøjes med en mindre SSD, men spil kræver plads. Masser af plads.

Vi vil til gengæld beskylde Lenovo for at have sparet på grafikprocessoren. Nvidia GeForce RTX 3060 er ikke dårlig, men vi har på den anden side set maskiner med langt bedre grafikkort til samme pris. Ikke mindst Shark Gaming 7G15 70TI, der dog må nøjes med en mindre skærmopløsning.

Lenovo Legion 5i er nemlig udstyret med en skærm i WQHD-opløsning (2560 x 1440 pixels) og en respektabel opdateringshastighed på 165 Hz.

Lenovo Legion 5i er en slank og ganske elegant gaming-bærbar. (Foto: Lenovo)

Benchmarks

Selv om den hos de fleste ville kræve et dybt greb i lommen, er Lenovo Legion 5i er ikke en kostbar topmodel, men en fornuftig mellemklassevare. Det kan ses på vore benchmark-målinger, der i de fleste tilfælde er pæne uden at være overvældende.

Vi lægger dog ud med en undtagelse: Processortesten Geekbench 5 ender med et resultat på 11.680 i multicore og 1.660 i singlecore. Det er rigtig flot, og det viser, at Intel Core i7-12700H er milevidt foran tidligere i7-generationer.

PCMark 10-testen viser det samme. Et resultat på 7.175 er flot – og du kan med stor fordel tage gaming-computeren med på arbejde, hvor den vil brillere på regneark og grafikredigering.

Læs også Gaming-skærm overrasker stort Den store Asus-skærms OLED-panel med perfekt sortniveau, kombineret med den matte overflade, giver intet mindre end den bedste gaming-oplevelse, vi nogensinde har haft.

Den lynhurtige CPU gør også sit til at løfte ydelsen på 3D-grafik, der faktisk ligger over, hvad man burde forvente fra et GeForce RTX 3060-kort. Men skal der spilles avancerede spil i høj opløsning, bør man se sig om efter et kraftigere alternativ. Det har Lenovo også, men det øger totalprisen på maskinen betydeligt.

I tørre tal ender grafiktesten 3DMark Time Spy med et resultat på 8.476. Det er et stykke under GeForce 3070-maskiner som førnævnte Shark Gaming og Acer Predator Helios 300. Dette ville ikke gøre så meget, hvis ikke lige maskinerne kostede stort set det samme som Legion 5i.

Batteritesten er flot for en gaming-PC: Tre timer. Men under alle omstændigheder kræver den hurtige hardware så meget strøm, at du ikke slipper for at have den tunge oplader med i tasken.

(Foto: Lenovo)

Konklusion

Lenovo Legion 5i er en gaming-bærbar til en forholdsvis tilgængelig pris og med ret brugbare specifikationer. Men den får altså ikke flaget til at gå til tops. I prisklassen må man nødvendigvis indgå nogle kompromiser, men i dette tilfælde er de ikke så heldigt valgt. Processoren er direkte fremragende, og den både højt opløste og hurtige skærm kunne give basis for flotte spil. Hvad den også gør. Men uanset at jeg i tidligere tests gang på gang har klaget over en forældet Full HD-opløsning på gaming-skærme, ville jeg hellere ofre WQHD-skærmen for at få et kvikkere grafikkort. Det gør ikke Legion 5i til en dårlig maskine, men til prisen kan man finde mere vellykkede konfigurationer. Det kan man faktisk også hos Lenovo, der regelmæssigt tilbyder netop de par tusind kroners rabat, som ville gøre den til et godt køb.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 800 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

Skal der ligge en ny laptop under juletræet? Så se her Er du træt af den gamle sløve computer? Vi har samlet de bedste bud på nye bærbare.
Orbi 860: Internet for de krævende Netgears næstdyreste mesh-netværk er nu opgraderet til Orbi 860. Med 10 gigabit port.
Apple Self Service Repair kommer til Sverige Kunder i Belgien, Frankrig, Tyskland, Italien, Polen, Spanien, Sverige og Storbritannien kan nu købe originale reservedele og værktøjer fra Apple.
Sæt alting på ét stik En Thunderbolt 4 USB-dock giver din bærbare nye muligheder og skaber orden på skrivebordet.
Nej, USA forbyder IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheders fokus er på at stoppe salget af telekommunikationsudstyr og overvågningsteknologi fra fem navngivne kinesiske virksomheder.
Smæk på skærmen hos MSI MSI Prestige 16 er en ny kontor-bærbar fra MSI, der som den første har fået skærm med bagbelysning via Mini-LED.
Følg Lyd & Billede