Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

TEST: Acer Predator Helios 300 (PH315-55-766X)

Når det næstbedste er på toppen

Acer Predator Helios 300 er ingen topmodel til fantasipris. Men ydelsen er i høj klasse, og skærmen er bedre end ventet.

Skrevet af / 26/08/2022 - 14:00
Acer Predator Helios 300 (PH315-55-766X)
John Alex Hvidlykke

Acers gaming-mærke, Predator, har efterhånden bidt sig godt fast. Flere af de maskiner, som vi har testet derfra, har været blandt de hurtigste på testtidspunktet. De har også været tilsvarende kostbare.

Acer Predator Helios 300 er ikke en topmodel, men befinder sig i den bedre ende af premium-segmentet. Altså en maskine, som man kan være nødt til at spare op til – men ikke i evigheder.

No-nonsense gaming

Acer Predator Helios 300 har et klassisk gaming-design: Nemlig en forholdsvis tyk og tung PC i et kantet, kulsort kabinet. Acer kalder selv farven Abyssal Black (afgrundssort). Sortheden brydes kun af et logo i sølv og neonblå på låget. Og da vi er i gaming-afdelingen, er alle taster individuelt RGB-belyst. Men der er ikke det orgie af lysende farvestriber, vi har set på dyrere gaming-computere.

predator helios 300 ph315 55 perkey backlit on black 05
Kabinettet er afgrundssort, bortset fra Predator-logoet. (Foto: Acer)

Faktisk minder den både i udseende og konfiguration om Shark 7G15-70TI, som vi testede for nylig. Begge er no-nonsense maskiner, hvor ydelsen og prisen har vejet tungere end designet. En spillecomputer må godt være stor og tung, hvis bare den leverer varen i form af 3D-action med tilstrækkelig mange billeder i sekundet. Det er også lettere at opnå tilstrækkelig køling, når kabinettet er stort.

Læs også Vildt god til prisen! Shark Gaming 7G15-70TI vinder ingen skønhedskonkurrencer, men den er proppet med god hardware, der er til at betale.

Højere opløsning end normalt

Skærmen på 15,6 tommer er i gammeldags 16:9-widescreenformat, som stadig er normen til gaming. Men kabinettet er pudsigt nok i det højere 16:10-format. Det betyder, at der er en ret bred ramme under skærmen. Skærmen er i øvrigt ganske lækker, og opløsningen er QHD (2560 x 1440 pixels), hvilket er et fremskridt i forhold til det ældgamle Full HD-format.

Ulempen ved den højere skærmopløsning er, at man må leve med en lavere opdateringshastighed. 165 Hz er lige netop nok til at spille hurtige 3D-spil uden synlig hakken i billedet. Skærmen har Nvidia G-Sync til at forebygge, at billedet knækker, når det går stærkt.

predator helios 300 ph315 55 perkey backlit on wallpaper win11 black 01
Skærmen på Helios 300 har QHD-opløsning i stedet for FHD, som vi har måtte nøjes med i mere end et årti. (Foto: Acer)

Gode, farverige taster

Tastaturet har som nævnt individuel belysning bag hver tast. Der er også blevet plads til et separat numerisk tastatur uden at presse størrelsen på tasterne for meget. Lige præcis gamerne havde dog nok foretrukket, at Acer havde valgt at bruge al pladsen på hovedtastaturet. Kvaliteten er i øvrigt rigtig god. Tasterne er uden slør og har præcis den fasthed og modstand, der er nødvendig for at være sikke på, om der er trykket eller ej. Hvilket kan redde (eller tage) liv i kampens hede.

Et bæst af en CPU

Og så kommer vi til den interessante del: Indmaden. De nye 12. generations-processorer fra Intel er rigtig kvikke. Og Helios 300 bruges en Core i7-12700H, de er et 3,5 GHz-bæst med 14 kerner og 20 tråde. Jeg var imponeret over ydelsen i den i7-12700, der sad i Shark 7G15-70TI. Og den her er et par kerner bedre.

Grafikkortet er også her et Nvidia GeForce RTX 3070 TI med 8 GB videohukommelse. Altså det næsthurtigste Nvidia-kort til bærbar brug.

predator helios 300 ph315 55 perkey backlit on wallpaper win11 black 04
Tasterne på tastaturet er individuelt bagbelyste i RGB-farver. (Foto: Acer)

Benchmarks

Acer Predator Helios 300 er en PC til en nogenlunde forståelig pris. Det vil sige omkring det halve af de supertunge maskiner. Men selv om prisforskellen fra toppen er stor, er forskellen i ydelse langt mindre.

Processortesten Geekbench 5 ender med et resultat på 12.506 i multicore og 1.704 i singlecore. Kun den i9-bestykkede Asus ROG Flow Z13 har været hurtigere. Og ikke ret meget.

Læs også Kreative superkræfter Der er ikke sparet på noget som helst i MSI Creator Z17. Det kan mærkes på prisen.

GeForce RTX 3070 Ti-grafikprocessoren er lige nu den næstbedste mobile grafikprocessor fra Nvidia. Og den klarer det fremragende. Faktisk er resultatet på 11.331 i grafiktesten 3DMark Time Spy det bedste, vi har målt til dato på en bærbar. Og de nærmeste konkurrenter havde alle RTX 3080-grafikkort. Også i den rene raytracing-test 3DMark Port Royal kommer Helios 300 ind foran den på papiret langt kraftigere MSI Creator Z17 (henholdsvis 6.303 point for Acer og 5.695 for MSI)

Batteritesten går bedre, end vi er vant til, når det gælder gaming-PC’er. Næsten fire timer tog det at dræne batteriet med en konstant simulering af kontorprogrammer. Det er flot, men uden praktisk betydning, da spil bruger langt mere effekt. Og ingen vil overveje at bruge en så stor og tung PC som skolecomputer.

predator helios 300 ph315 55 perkey backlit on wallpaper win11 black 02
Acer Predator Helios 300 er en forholdsvis tyk og tung maskine, sammenlignet med de superslanke gaming-PC’er, vi har set de seneste par år. (Foto: Acer)

Konklusion

Acer Predator Helios 300 er en gaming-bærbar i en prisklasse, der ikke er billig, men som trods alt er tilgængelig for de fleste, der vil bruge lidt ekstra på deres hobby. Og vælger man at bruge de sammensparede kroner på Helios 300, får man en ydelse, der kan tilfredsstille alle andre end de mest fanatiske proffer. GeForce RTX 3070 Ti-kortet er i alle henseender næsten lige så hurtigt som et RTX 3080-kort, men betydeligt billigere. Og processoren sætter fart i både spil og ”seriøse” programmer. Med en opdateringshastighed på 165 Hz er skærmen kun lige akkurat hurtig nok til krævende spil. Men det er et nødvendigt og velvalgt kompromis, når opløsningen har skullet hæves til QHD. Det er ikke så ofte, jeg giver fuld topkarakter til en mellempris gaming-PC. Men her er den fortjent.

Karakter
Acer Predator Helios 300
Premium

Home mener

En lynhurtig maskine til en pris, der ikke gør alt for ondt. QHD-skærm. Køn er den ikke, og prisen for den højere skærmopløsning er langsommere opdatering.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Sej egoist-router

Laptopbrugere bliver afhængige

Chromebooks på skolebænken

Grønt fremskridt i små trin

Betalelig og superlet uden kompromiser

Lyd & Billede
Scroll to Top