Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Shark Gaming 7G15-70TI

Luksus-racer til sedan-pris

Shark Gaming 7G15-70TI vinder ingen skønhedskonkurrencer, men den er proppet med god hardware, der er til at betale.

Skrevet af / 25/07/2022 - 10:15
Shark Gaming 7G15-70TI
John Alex Hvidlykke

Vi tester hvert eneste år en mængde gaming-bærbare. Og både de kostbare supermodeller og de mere tilgængelige maskiner. Men de fleste kommer fra den samme håndfuld af internationale PC-producenter, der leverer hovedparten af de solgte computere på verdensplan.

Shark Gaming 7G15-70TI er en forfriskende undtagelse fra den regel. Her har vi at gøre med noget så usædvanligt som en danskbygget gaming-bærbar i den forholdsvis tunge ende.

Firmaet har, som navnet siger, specialiseret sig i netop gaming-udstyr. De laver primært stationære PC’er, der bygges på bestilling. Men de har også en produktion af laptops.

Klassisk gaming-design

Shark Gaming 7G15-70TI er den nuværende topmodel, en 15” maskine i et design, der kan kaldes klassisk. Det vil i gaming-sammenhæng sige en forholdsvis tyk og tung, kulsort maskine med skarpe kanter. Kabinettet er af plast, mens låget er af aluminium. PC’en er godt tre centimeter tyk og vejer 2,7 kg, så den er nok bærbar, men ikke taskevenlig.

shark70 gallery 1
Shark Gaming 7G15-70TI ligner en klassisk gaming-bærbar. Stor, firkantet og kulsort. (Foto: Shark Gaming)

Jeg kalder designet klassisk, fordi næsten alle gaming-bærbare så netop sådan ud for et eller to år siden. Siden da er vi mest blevet præsenteret for slankere, lettere maskiner i “civilt” design.

Det betyder ikke, at der er noget galt i at lave voluminøse gaming-bærbare. Tværtimod. Køling er en akilleshæl for gaming-computere, da både grafikkort og processor producerer masser af varme. Og jo mindre kabinet, desto sværere er det at slippe af med varmen.

Maskinen forekommer i øvrigt upåklagelig og ret tillidvækkende. Skærmen har naturligvis en ganske smal kant, der kun lige er bred nok til at stabilisere skærmen. Og lidt bredere øverst for at give plads til webcam og mikrofoner.

Skærm skabt til spil

Årets mode på skærmfronten er det højere 16:10-format – og gerne i højere opløsning. Men ikke her. Til gaming er Full HD (1920 x 1080 pixels) i widescreen-format stadig normen. Til gengæld er skærmen hurtig: 240 Hz opdateringshastighed. Det er ikke toppen af poppen i dag, men skærmen er hurtig nok. Tastaturet er af udmærket kvalitet og selvfølgelig RGB-belyst. Men man leder forgæves efter avancerede lysanimationer og individuel belysning af hver tast, som hos for eksempel Razer og Steelseries.

Processoren er virkelig god

Til gengæld er der sparet mindre på de steder, hvor det gør den største forskel. Nemlig processor og grafikkort. Processoren er en 12 generations Intel Core i7-12700 med 12 kerner og 20 tråde. Og grafikkortet er Nvidia GeForce RTX 3070 Ti med 8 GB videohukommelse. Der giver basis for en seriøst hurtig maskine. Ikke mindst når prisen tages i betragtning.

shark70 gallery 2
Shark Gaming 7G15-70TI er proppet med fornuftig hardware i form af et godt grafikkort og en fremragende processor. Så kan udseendet være ligegyldigt. (Foto: Shark Gaming)

Benchmarks

Shark Gaming 7G15-70TI er ikke sat sammen af dele fra den øverste hylde, men af de betydelig billigere stumper fra næstøverste hylde: Intel Core i7 og Nvidia GeForce RTX 3070. Men det er langtfra ringe. Ti-udgaven af 3070-kortet er i praksis kun lidt langsommere end storebror 3080. Og i7-12700-processoren er en kraftkarl med 12 kerner og 20 tråde. Og en turbohastighed på 4,9 GHz.

Processortesten Geekbench 5 ender med et resultat på 11.712 i multi-core og 1.816 i single-core. Det er kun lidt under den i9-bestykkede ASUS ROG Flow Z13. Og en vognlængde foran den ellers meget roste AMD Ryzen 9-processor i for eksempel Razer Blade 14.

Grafiktesten 3DMark Time Spy ender med et resultat på 10.649. Det er i sig selv flot. Det er faktisk hurtigere end førnævnte Razer Blade 14, der vandt prisen som årets gaming-PC i 2021. Men hvad der gør det ekstra imponerende, er, at der ”kun” sidder et 3070 Ti-kort i Shark’en, mens Razer havde et 3080-grafikkort!

Jeg plejer at sige, at grafikkortet er det vigtigste i en gaming-PC – og at man hellere må spare på CPU’en end på GPU’en. Men Shark beviser, at med en stærk processor kan man løfte ydelsen fra det ganske gode til det ypperlige.

Batteritesten er typisk for gaming-PC’er: lige under to timer. Og det er vel at mærke ikke med spil. Så hav altid opladeren med. Med stor styrke følger stort strømforbrug.

shark70 gallery 0
15 tommers skærmen har kun Full HD-opløsning, men den er hurtig. (Foto: Shark Gaming)

Konklusion

Shark Gaming 7G15-70TI slår ingen hastighedsrekorder, uanset at den er firmaets bærbare topmodel. Men den er immervæk en virkelig godt sammensat maskine til en pris på blot det halve af de mest ekstreme maskiner – og den giver vanvittig god værdi for pengene. GeForce RTX 3070 Ti-grafikkortet er ikke langt bagefter det kostbare RTX 3080. Og processoren er virkelig hurtig. Man må ”nøjes” med en 240 Hz Full HD-skærm. Hvis man da kan betegne det som at nøjes. Maskinen er forholdsvis stor, og sammenlignet med de slanke gaming-PC’er fra mærkevareproducenterne virker den gammeldags. På den anden side er computeren så forholdsvis billig, at det giver mening at supplere den med en ultrabook til at have i tasken til daglig studie- eller arbejdsbrug. Hvis du har brug for en kraftig bærbar til spil, men ikke har et professionelt budget, er Shark Gaming 7G15 TI en af de bedste kandidater lige nu.

Karakter
Shark Gaming 7G15-70TI
Premium

Home mener

En hurtig og velbygget gaming-PC til en rigtig konkurrencedygtig pris. Og så er den ovenikøbet dansk! Klassisk gaming-bærbar. Du kan godt finde smartere, lettere og slankere gaming-bærbare. Men ikke til den pris.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Vil du have ekstra skærm med din menu?

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Sej egoist-router

Laptopbrugere bliver afhængige

Chromebooks på skolebænken

Grønt fremskridt i små trin

Lyd & Billede
Scroll to Top