Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Toshiba Portege Z830-10Q

Dyr, men dårlig

Testens dyreste ultrabook er langtfra den bedste. Nærmest tværtimod.
Lyd & Billede mener
SSD Fingeraftrykslæser
Mat og kedelig skærm Kantet design Lille touchpad og skrøbeligt tastatur Ringe ydelse
Specifikationer
  • Microsoft Windows 7 Professional
  • Intel Core i5 1,69 GHz Sandy Bridge, 6 GB ram, 128 GB SSD, HDMI, LAN, USB (2 x 2.0, 1 x 3.0), SD-kort
  • 13,3" LED-skærm, 1366 x 768 pixel
  • Op til 8 timers batterilevetid
  • 15,9 x 316 x 227 mm, 1,12 kg

Umiddelbart virker Toshibas ultrabook meget lækker og stilfuld. Den er tydeligvis lavet med erhvervskunder i tankerne – hvilket fingeraftrykslæseren er en ret klar indikator på – og det måske grunden til, at den er så dyr – nemlig over 12.000 kroner! Ikke engang Apple kan med MacBook Air svinge sig op på en tilsvarende pris, og det selv om Toshiba Portege Z830-10Q på stort set alle punkter er ringere end såvel MacBook Air som alle andre ultrabooks i denne test. Hvis vi starter med ydelsen, så leverer Toshiba den ringeste Geekbench-score på blot 5.211. Det er en forskel på godt 2.000 point op til testens to bedste maskiner fra Asus og Samsung, hvilket virker svært at forstå, når nu specifikationerne er så ens.

Det stilfulde design skuffer også hurtigt, når man opdager den meget plasticagtige kvalitet og de irriterende skarpe hjørner, som bl.a. gør maskinen vanskelig at betjene, medmindre man sidder et stykke fra den med armene strakt ud foran sig. Tastaturet har bagbelysning og en god afstand mellem tasterne, som til gengæld lider under alt for kort vandring. Desuden virker de skrøbelige – nærmest som om man skal passe på, at de ikke falder ud. Touchpad’en er for lille, og alt i alt betyder det kantede design, det halvdårlige tastatur og den lille touchpad, at brugervenlighed og betjening får bundkarakter!

Og når nu Toshiba Portege Z830-10Q koster på den forkerte side af 12.000 kroner, hvorfor skal brugeren så belemres med al den crapware, som pc-producenterne ellers plejer at fylde på de mere billige maskiner for at få fremstillingsprisen ned? Det er der ikke meget professionel business-stil over, Toshiba! Det er der måske over skærmen, som er både mat og kedelig. Men det er sikkert meningen, når man alligevel kun skal bruge sin ultrabook til Excel og PowerPoint …

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

HP Envy 14 Spectre

Hele pakken

Med denne ultrabook får man hele pakken. Design, ydelse, skærm og lyd spiller sammen, og det hele går op i en højere enhed.

Lækre materialer og design SSD Flot skærm og god lyd Brugervenligt tastatur 14" skærm
Lidt for lav ydelse

Acer Aspire Timeline Ultra M3

En besynderlig skabning

Det er næsten ikke til at forstå, at Acer vover at kalde denne slæbbare computer en ultrabook.

Lydsvag harddisk Indbygget dvd-drev
Alt for stor og tung Ringe opløsning trods stor skærm

Asus Zenbook UX32VD

Monsterydelse

Den nyeste ultrabook fra Asus er som en computerversion af et bonsaitræ. Ydelsen er som på en kæmpe computer, men i denne udgave fylder den ingenting.

Monsterydelse Højeste skærmopløsning Fremragende indbyggede højttalere
Lidt for billigt tastatur

Apple MacBook Air 13"

Referencemodellen

Det er næppe et tilfælde, at Apples “ultrabook” hedder Air til efternavn. Fra yderst til inderst er den designet med skyen i tankerne.

256 GB SSD “cloud computer” Mesterligt design
Kun Wi-Fi Sidste års model

Dell XPS 13

Ikke ringe

Dell er mere kendt for effektiv supply chain end for gode computere, men den nye XPS 13 ultrabook kan de nu godt være bekendt.

SSD
Ingen indgang til SD-kort Tasterne har kort vandring

Samsung Series 9

Sådan ser “ultra” ud

Den tyndeste og letteste ultrabook i testen er også den bedste. Ingen over og ingen ved siden af Samsung Series 9.

Tynd og let Overlegent design Høj ydelse Brugervenlig software
SSD er kun 128 GB Tasternes vandring er lidt for kort
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

1 Comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.