Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

HP Envy 14 Spectre

Hele pakken

Med denne ultrabook får man hele pakken. Design, ydelse, skærm og lyd spiller sammen, og det hele går op i en højere enhed.
Lyd & Billede mener
Lækre materialer og design SSD Flot skærm og god lyd Brugervenligt tastatur 14" skærm
Lidt for lav ydelse
Specifikationer
  • Microsoft Windows 7 Home Premium
  • Intel Core i5 1,6 GHz Sandy Bridge, 4 GB ram, 128 GB SSD, HDMI, USB (1 x 2.0, 1 x 3.0), HD webcam
  • 14" LED-skærm, 1600 x 900 pixel
  • Op til 9 timers batterilevetid
  • 20 x 327 x 200 mm, 1,8 kg

I bund og grund er HP Envy 14 Spectre lidt for tyk til at kunne påberåbe sig betegnelsen “ultrabook”, men fordi HP har fået plads til en skærm på 14 tommer i en ramme beregnet til en på 13,3 tommer, er der blevet givet dispensation fra Intel. Så må den nemlig være 21 mm tyk i stedet for 18 mm. Og det er vi glade for. HP Envy 14 Spectre har retfærdigvis ikke testens højeste ydelse. Faktisk er det kun Toshiba Portege Z830, der scorer lavere i Geekbench end HP Envy 14 Spectre, der må nøjes med et resultat på 5.643, men den score er tæt nok på både Acer, Apple og Dell til, at vi kan leve med det. Maskinen byder nemlig på mange andre lækkerier, der fint kompenserer for den lidt beherskede ydelse.

Når man første gang pakker HP Envy 14 Spectre ud af dens kasse, får man den dér “wauw”-følelse, som tyder på et produkt, hvor der er tænkt over alle detaljer, herunder materialer, design, former og kvalitet. Maskinens låg er sort og fremstillet af meget hård plastic, der nærmest ligner og føles som glas. Endvidere har maskinen afrundede former, og når man åbner op til skærmen, finder man et ekstremt flot og bagbelyst tastatur med god afstand mellem de store taster og ordentlig vandring. Foran tastaturet sidder en plasticplade, som flugter med ultrabook’ens touchpad, der igen er stor og helt uden knapper og i øvrigt har en del Mac-lignende multitouch-funktioner. Lækkert design, som giver en fed brugeroplevelse.

Skærmen er MEGET lækker med flotte og skarpe farver og noget nær testens højeste opløsning. Lyden leveres af Beats Audio, og maskinen er i øvrigt lykkeligt fri for al den crapware, der ellers forpester mange Windows-maskiner.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Acer Aspire Timeline Ultra M3

En besynderlig skabning

Det er næsten ikke til at forstå, at Acer vover at kalde denne slæbbare computer en ultrabook.

Lydsvag harddisk Indbygget dvd-drev
Alt for stor og tung Ringe opløsning trods stor skærm

Asus Zenbook UX32VD

Monsterydelse

Den nyeste ultrabook fra Asus er som en computerversion af et bonsaitræ. Ydelsen er som på en kæmpe computer, men i denne udgave fylder den ingenting.

Monsterydelse Højeste skærmopløsning Fremragende indbyggede højttalere
Lidt for billigt tastatur

Apple MacBook Air 13"

Referencemodellen

Det er næppe et tilfælde, at Apples “ultrabook” hedder Air til efternavn. Fra yderst til inderst er den designet med skyen i tankerne.

256 GB SSD “cloud computer” Mesterligt design
Kun Wi-Fi Sidste års model

Dell XPS 13

Ikke ringe

Dell er mere kendt for effektiv supply chain end for gode computere, men den nye XPS 13 ultrabook kan de nu godt være bekendt.

SSD
Ingen indgang til SD-kort Tasterne har kort vandring

Samsung Series 9

Sådan ser “ultra” ud

Den tyndeste og letteste ultrabook i testen er også den bedste. Ingen over og ingen ved siden af Samsung Series 9.

Tynd og let Overlegent design Høj ydelse Brugervenlig software
SSD er kun 128 GB Tasternes vandring er lidt for kort

Toshiba Portege Z830-10Q

Dyr, men dårlig

Testens dyreste ultrabook er langtfra den bedste. Nærmest tværtimod.

SSD Fingeraftrykslæser
Mat og kedelig skærm Kantet design Lille touchpad og skrøbeligt tastatur Ringe ydelse
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.