Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Samsung Series 9

Sådan ser “ultra” ud

Den tyndeste og letteste ultrabook i testen er også den bedste. Ingen over og ingen ved siden af Samsung Series 9.
Lyd & Billede mener
Tynd og let Overlegent design Høj ydelse Brugervenlig software
SSD er kun 128 GB Tasternes vandring er lidt for kort
Specifikationer
  • Microsoft Windows 7 Home Premium
  • Intel Core i5 1,7 GHz Ivy Bridge, 4 GB ram, 128 GB SSD, Micro HDMI, LAN, USB (1 x 2.0, 1 x 3.0), SD-kort, HD webcam
  • 13,3" LED-skærm, 1600 x 900 pixel
  • Op til 7 timers batterilevetid
  • 12,9 x 313,8 x 218,5 mm, 1,16 kg

NP900X3C er det korrekte modelnavn på den ultrabook, vi har testet, og med en vægt på blot 1,16 kilo er den stort set testens letteste maskine ­– bortset fra Toshiba, der slår Series 9 med 40 gram! Hvad angår ydelse, bliver den slået med et mulehår af Asus Zenbook UX32VD, som med en Geekbench-score på 7.350 er 74 point bedre end Samsung Series 9, der opnår en score på 7.276. Men bemærk lige, at der sidder en Intel Core i5 processor på 1,7 gigahertz i Samsungs ultrabook, mens det er en Intel Core i7 på 2,4 gigahertz, der driver værket i Asus’ nye Zenbook. Alligevel kommer Samsung så tæt på Asus, at forskellen er kosmetisk, og til gengæld er Samsung Series 9 så tynd, så let og så lækker, at denne test umuligt kunne få en anden vinder.

Mest af alt ligner Samsung Series 9 med sit sorte design og et lækkert tastatur med grøn bagbelysning MacBook Airs dæmoniske fætter. Her har Samsung virkelig kælet for detaljerne og gjort stort set alt rigtigt. Om det så er strømforsyningen, så er der tænkt over form, design og brugervenlighed, hvilket vi ikke er vant til fra de vanlige pc-producenter. Også på software-fronten går Samsung Apple i bedene med en såkaldt software launch-funktion, der mest af alt ligner Dock’en fra Mac OS.

Skærmen er også ekstremt flot med klare farver, som er mere behagelige for øjnene end de lidt for skarpe og dynamiske farver på Asus Zenbook UX32VD. Opløsningen er på 1600 x 900 pixel, hvilket igen kun overgås af Zenbook UX32VD, der har 1920 x 1080 pixel presset ind på sin 13,3 tommer store skærm. Alligevel vinder Samsung testen, fordi Series 9 er det mest fuldendte, lækre, brugervenlige og velfungerende produkt. Og så selvfølgelig fordi Series 9 både er tyndest og lettest. Sådan skal en ultrabook se ud anno 2012.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

HP Envy 14 Spectre

Hele pakken

Med denne ultrabook får man hele pakken. Design, ydelse, skærm og lyd spiller sammen, og det hele går op i en højere enhed.

Lækre materialer og design SSD Flot skærm og god lyd Brugervenligt tastatur 14" skærm
Lidt for lav ydelse

Acer Aspire Timeline Ultra M3

En besynderlig skabning

Det er næsten ikke til at forstå, at Acer vover at kalde denne slæbbare computer en ultrabook.

Lydsvag harddisk Indbygget dvd-drev
Alt for stor og tung Ringe opløsning trods stor skærm

Asus Zenbook UX32VD

Monsterydelse

Den nyeste ultrabook fra Asus er som en computerversion af et bonsaitræ. Ydelsen er som på en kæmpe computer, men i denne udgave fylder den ingenting.

Monsterydelse Højeste skærmopløsning Fremragende indbyggede højttalere
Lidt for billigt tastatur

Apple MacBook Air 13"

Referencemodellen

Det er næppe et tilfælde, at Apples “ultrabook” hedder Air til efternavn. Fra yderst til inderst er den designet med skyen i tankerne.

256 GB SSD “cloud computer” Mesterligt design
Kun Wi-Fi Sidste års model

Dell XPS 13

Ikke ringe

Dell er mere kendt for effektiv supply chain end for gode computere, men den nye XPS 13 ultrabook kan de nu godt være bekendt.

SSD
Ingen indgang til SD-kort Tasterne har kort vandring

Toshiba Portege Z830-10Q

Dyr, men dårlig

Testens dyreste ultrabook er langtfra den bedste. Nærmest tværtimod.

SSD Fingeraftrykslæser
Mat og kedelig skærm Kantet design Lille touchpad og skrøbeligt tastatur Ringe ydelse
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.