Asus Zenbook UX32VD

Monsterydelse

Den nyeste ultrabook fra Asus er som en computerversion af et bonsaitræ. Ydelsen er som på en kæmpe computer, men i denne udgave fylder den ingenting.
Lyd & Billede mener
Monsterydelse Højeste skærmopløsning Fremragende indbyggede højttalere
Lidt for billigt tastatur
Specifikationer
  • Microsoft Windows 7 Home Premium
  • Intel Core i7 2,4 GHz Ivy Bridge, 4 GB ram, 500 GB HDD + 24 GB SSD cache, HDMI, LAN, USB (3 x 3.0), SD-kort, HD webcam
  • 13,3" LED-skærm, 1920 x 1080 pixel
  • Op til 7 timers batterilevetid
  • 18 x 326 x 223 mm, 1,47 kg
forfatter

Den eneste grund til, at Asus Zenbook UX32VD ikke vinder denne test, er at der er en anden ultrabook med i testen, hvis ydelse næsten er på højde med Asus, men med et design og en brugeroplevelse, som siger spar to til stort set alt, hvad vi har set. Men lad det være sagt med det samme: Asus Zenbook UX32VD er med en Geekbench-score på 7.350 testens vinder, når det gælder rå og brutal ydelse. Det er også den eneste maskine i testen med en Intel Core i7 processor.

Herudover er Zenbook’en også testvinder, hvad angår skærmopløsning. Hele 1920 x 1080 pixel er der blevet plads til på den 13,3 tommer store skærm, som er så lysstærk og med så dynamiske farver, at det næsten er for meget. Man får en kæmpe arbejdsplads stillet til rådighed på den måde, men det gælder om ikke at være svagsynet, så små bliver ikoner og tekst på skærmen.

De indbyggede højttalere er af typen B&O ICEpower SonicMaster, hvilket faktisk gør, at man kan få en helt hæderlig lyd ud af dem i modsætning til stort set alle andre ultrabooks, vi har prøvet.

Designet er også absolut godkendt. Der er anvendt aluminium til huset – mørkt udvendig og lyst indvendig – og tastaturet er bagbelyst. Desværre er der i øvrigt blevet sparet lidt på tastaturet, hvilket er en skam, når man nu bruger det så meget.

Med en pris på under 9.000 kroner for en ydelse på dette niveau er Asus Zenbook UX32VD nærmest et røverkøb, og vi tøver ikke et øjeblik med at give denne computer prædikatet Bedste Køb.

Også i denne test:

HP Envy 14 Spectre

Hele pakken

Med denne ultrabook får man hele pakken. Design, ydelse, skærm og lyd spiller sammen, og det hele går op i en højere enhed.

Lækre materialer og design SSD Flot skærm og god lyd Brugervenligt tastatur 14" skærm
Lidt for lav ydelse

Acer Aspire Timeline Ultra M3

En besynderlig skabning

Det er næsten ikke til at forstå, at Acer vover at kalde denne slæbbare computer en ultrabook.

Lydsvag harddisk Indbygget dvd-drev
Alt for stor og tung Ringe opløsning trods stor skærm

Apple MacBook Air 13"

Referencemodellen

Det er næppe et tilfælde, at Apples “ultrabook” hedder Air til efternavn. Fra yderst til inderst er den designet med skyen i tankerne.

256 GB SSD “cloud computer” Mesterligt design
Kun Wi-Fi Sidste års model

Dell XPS 13

Ikke ringe

Dell er mere kendt for effektiv supply chain end for gode computere, men den nye XPS 13 ultrabook kan de nu godt være bekendt.

SSD
Ingen indgang til SD-kort Tasterne har kort vandring

Samsung Series 9

Sådan ser “ultra” ud

Den tyndeste og letteste ultrabook i testen er også den bedste. Ingen over og ingen ved siden af Samsung Series 9.

Tynd og let Overlegent design Høj ydelse Brugervenlig software
SSD er kun 128 GB Tasternes vandring er lidt for kort

Toshiba Portege Z830-10Q

Dyr, men dårlig

Testens dyreste ultrabook er langtfra den bedste. Nærmest tværtimod.

SSD Fingeraftrykslæser
Mat og kedelig skærm Kantet design Lille touchpad og skrøbeligt tastatur Ringe ydelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.