Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Apple MacBook Air 13″

Referencemodellen

Det er næppe et tilfælde, at Apples “ultrabook” hedder Air til efternavn. Fra yderst til inderst er den designet med skyen i tankerne.
Lyd & Billede mener
256 GB SSD “cloud computer” Mesterligt design
Kun Wi-Fi Sidste års model
Specifikationer
  • Mac OS X Lion 10.7.4
  • Intel Core i5 1,7 GHz, 4 GB ram, 256 GB SSD, USB (2 x 2.0), Thunderbolt, SD-kort, webcam
  • 13,3" LED-skærm, 1440 x 900 pixel
  • Op til 7 timers batterilevetid
  • 17 x 325 x 227 mm, 1,35 kg

Denne test er desværre skrevet få dage før Apples World Wide Developers Conference 2012, og den testede MacBook Air er sidste års model. Det må vi leve med, for magasiner har lange deadlines. Men selv om denne maskine altså har omtrent et år på bagen, så klarer den sig fint i konkurrencen med de nyere ultrabooks, hvoraf et par stykker i skrivende stund ikke engang er kommet i butikkerne endnu. Hvad den rå ydelse angår, befinder MacBook Air sig med en Geekbench-score på 6.004 helt på linje med Dell XPS, som har en score på 6.038. Det er dog værd at bemærke, at MacBook Air på det område af benchmark-testen, som handler om billedbehandling, klarer sig væsentlig bedre end nogen anden maskine i testen – inklusive Core i7-ydelsesmonstret fra Asus.

Designmæssigt er MacBook Air en fryd for øjet med sit kabinet af aluminium, som er støbt i ét stykke. Maskinen har noget nær det perfekte tastatur med god afstand mellem tasterne og god, lang vandring. Den store touchpad garanterer nem betjening, og skærmen er flot, skarp og lysstærk. Maskinen som sådan er naturligvis fuldstændig stille, da Apple har indbygget flotte 256 gigabyte SSD (flash-hukommelse) i MacBook Air i stedet for en harddisk.

Allerede fra første færd står det klart, at MacBook Air er skabt til at leve i skyen. Ved opstart bliver man straks bedt om at opsætte sin konto hos Apples iCloud, som naturligvis er integreret med de mange programmer i den medfølgende iLife-pakke. Vent dog med at købe din MacBook Air, til de nye modeller fra WWDC er kommet i butikkerne (hvilket nok er sket, når du læser dette). Men bortset fra det får MacBook Air vores varmeste anbefaling.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

HP Envy 14 Spectre

Hele pakken

Med denne ultrabook får man hele pakken. Design, ydelse, skærm og lyd spiller sammen, og det hele går op i en højere enhed.

Lækre materialer og design SSD Flot skærm og god lyd Brugervenligt tastatur 14" skærm
Lidt for lav ydelse

Acer Aspire Timeline Ultra M3

En besynderlig skabning

Det er næsten ikke til at forstå, at Acer vover at kalde denne slæbbare computer en ultrabook.

Lydsvag harddisk Indbygget dvd-drev
Alt for stor og tung Ringe opløsning trods stor skærm

Asus Zenbook UX32VD

Monsterydelse

Den nyeste ultrabook fra Asus er som en computerversion af et bonsaitræ. Ydelsen er som på en kæmpe computer, men i denne udgave fylder den ingenting.

Monsterydelse Højeste skærmopløsning Fremragende indbyggede højttalere
Lidt for billigt tastatur

Dell XPS 13

Ikke ringe

Dell er mere kendt for effektiv supply chain end for gode computere, men den nye XPS 13 ultrabook kan de nu godt være bekendt.

SSD
Ingen indgang til SD-kort Tasterne har kort vandring

Samsung Series 9

Sådan ser “ultra” ud

Den tyndeste og letteste ultrabook i testen er også den bedste. Ingen over og ingen ved siden af Samsung Series 9.

Tynd og let Overlegent design Høj ydelse Brugervenlig software
SSD er kun 128 GB Tasternes vandring er lidt for kort

Toshiba Portege Z830-10Q

Dyr, men dårlig

Testens dyreste ultrabook er langtfra den bedste. Nærmest tværtimod.

SSD Fingeraftrykslæser
Mat og kedelig skærm Kantet design Lille touchpad og skrøbeligt tastatur Ringe ydelse
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.