Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Acer TravelMate P6 (14P-52-51GA)

Når kontoret er overalt

Acer TravelMate P6 er en bærbar, der er beregnet til at arbejde hvor som helst og når som helst.

Skrevet af / 31/10/2021 - 07:00
Acer TravelMate P6 (14P-52-51GA)
John Alex Hvidlykke

Ultrabook-computere, altså helt lette og slanke bærbare computere, der stort set bliver væk i lommerne på tasken, har hidtil været en dyr fornøjelse. På det seneste har vi dog set flere til priser, der ikke er forbeholdt dem inde på hjørnekontoret.

Acer TravelMate P6 med efternavnet 14-52 ligner en typisk business-bærbar, hvad den også er. En superslank 14 tommers computer i et kulsort design, der signalerer absolut seriøsitet og nøgternhed. Alt på PC’en er sort: Kabinettet i en aluminium-magnesium-legering er sort. Tastaturet med hvid bagbelysning er sort. Selv skærmen er sort, når forbipasserende kaster et blik på den. Det er ganske enkelt computeren for Men In Black – hvis de en dag bliver trætte af deres ThinkPads.

Acer TravelMate P6 er superslank og vejer kun godt et kilo. (Foto: Acer)

Som andre PC-producenter er Acer i år hoppet på 16:10-vognen og har valgt en skærm, som er lidt højere end de bredformatskærme, der har været normen i et årti. Det giver plads til lidt flere informationer. Skærmopløsningen er 1920 x 1200 pixel – hvilket i flæng bliver kaldt WUXGA og FHD+.

Skabt til at rejse

Det mest specielle ved skærmen på Acer TravelMate P6 er dog Privacy-funktionen, der begrænser synsvinklen til ca. 45 grader til hver side, sådan at man kan arbejde forholdsvis privat, selv om man sidder i lufthavnen og taster de sidste værdier ind i sit regneark inden boarding på flyet. For TravelMate P6 er skabt til at rejse. Privatlivsfunktionen kan i øvrigt slås fra med et tryk på en knap, så man kan dele sin præsentation med andre.

Med indbygget mobilt bredbånd er Acer TravelMate P6 skabt til at rejse. (Foto: Acer)

Skærmen holder 100 procent af Adobe sRGB-farverummet. Til gengæld er den ikke specielt lysstærk. Heller ikke når man sidder helt præcis foran den.

En anden funktion til de rejsende er det indbyggede mobile bredbånd. TravelMate P6 har en holder til et 4G SIM-kort. Modellerne til andre markeder er forsynet med 5G, men de nordiske modeller må af en eller anden grund nøjes med 4G-hastighed.

Gennemprøvet opskrift

Ud over de ovennævnte funktioner er Acer TravelMate P6 lavet efter den eksakt samme opskrift som de fleste af årets ultrabooks: En 11. generations Intel-processor, 16 gigabyte RAM og 512 gigabyte SSD. Grafikken er – naturligvis, eftersom den er indbygget i processoren – Intel Iris Xe. Det er der ikke noget galt i, da det er en udmærket opskrift. Og som nævnt har det givet os en masse ultrabooks til rimelige priser. Vægten er holdt nede på 1,1 kg, hvilket er flot.

Alt på PC’en er sort: Kabinettet er sort. Tastaturet er sort. Selv skærmen er sort, når forbipasserende kaster et blik på den. Det er ganske enkelt computeren for Men In Black – hvis de en dag bliver trætte af deres ThinkPads.

Tastaturet er udmærket, uden at det på nogen måde hæver sig over gennemsnittet. Det er fuldt tilstrækkeligt, men skal du arbejde ved computeren mange timer på kontoret hver dag, vil et eksternt tastatur være en gave for ergonomien. Det gælder de fleste bærbare computere. En smart detalje er fingeraftrykslæseren, der genialt er indbygget i tænd/sluk-knappen.

Benchmarks

Den testede udgave af Acer TravelMate P6 var udstyret med en 11. generations Intel Core i5-1135G7-processor. Til prisen er jeg blevet vant til at forvente en i7-processor, men eftersom der er tale om en 2,4 GHz quad-core CPU med otte tråde, svarer den reelt til tidligere generationers Core i7-processorer i regnekraft.

Det bekræftes af Geekbench 5-testen, der endte med en score på 5.291 i multi-core og 1.363 i single-core. Man kan godt finde dobbelt så høj ydelse – men så bliver prisen også den dobbelte. F.eks. på Asus ROG Zephyrus M16. Sammenlignet i sin egen prisklasse er ydelsen fin. Og langt højere end f.eks. den i7-baserede MSI Summit E14.

PCMark 10-testen endte med et resultat på 4.787, og det demonstrerer, at TravelMate P6 med lethed vil kunne klare de kontorprogrammer, den er skabt til.

Som andre Intel Iris Xe-maskiner er TravelMate P6 ganske acceptabelt hurtig til grafik. Ikke i en sådan grad, at det vil være forsvarligt at bruge den til kreativt arbejde eller – Gud forbyde det! – gaming. Men godt nok til at klare op til tre skærme fyldt med Windows-grafik.

I 3DMark-grafiktestene fra UL opnås en score på 1.538 i Time Spy og 4.110 i Fire Strike. Det er på niveau med f.eks. Acers egen Swift 3X, der også er bygget over Intel EVO-platformen med Iris Xe-grafik.

En så rendyrket rejsecomputer som TravelMate P6 skal have overskud til at klare sig igennem en hel dag med kundemøder – eller til en lang nats forberedelse i flyet, på vej over Atlanterhavet. Acer opgiver batteritiden til “op til 20 timer”. Så langt klarede TravelMate P6 ikke den intensive PCMark 8-batteritest. Men 4:15 timer kan med lethed oversættes til mindst otte-ti timers normal brug.

Skærmen er sikret imod nysgerrige blikke, da den kun kan ses lige forfra. (Foto: Acer)

Konklusion

Acer TravelMate P6 er skabt til folk, der har garderobeskabet i kufferten og kontoret på skødet. Den er blandt de letteste og mest taskevenlige bærbare, man kan finde. Og det uden at gå på kompromis med ydelsen.

Man kan godt finde lige så hurtige og lette ultrabook-computere til færre penge, f.eks. HP Pavilion Aero 13. Men de ekstra finesser som mobilt internet og snushanesikker skærm redder alligevel anbefalingen hjem.

Karakter
Acer TravelMate P6 (14P-52-51GA)
Premium

Home mener

Kvik, let og solid PC, der kan køre en hel lang dag på en opladning. Indbygget mobilt internet. Hvis du ikke har brug for mobilt internet og privatlivsskærm, kan du få samme vægt og ydelse billigere. Kun 4G-forbindelse.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Koster den virkelig ikke mere?

Skarpeste ultrabærbare nogensinde

Prop et Teams-møde i øret

Kreative superkræfter

Jabras webcam er både smukt og klogt

Den stærkeste tablet nogensinde

Så let får du god lyd på Zoom

Tager Teams-møder til et nyt niveau

Bæredygtig eller grønvasket?

Bliv dit eget videoteam med Logitech Mevo

Langt bedre end laptoppens kamera

TravelMate P6: PC med rejsefeber

Scroll to Top