TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022

TEST Acer Swift 5 (SF514-56T-706S)

Ligner en luksus-laptop

Acer Swift 5 ligner og opfører sig som et direktørlegetøj. Men den koster så lidt, at de fleste kan være med.

forfatter
Publiceret 19/11/2022 - 14:00
Karakter
Acer Swift 5 (SF514-56T-706S)
L&B mener
Højopløst skærm og hurtig processor i en tjekket indpakning til en virkelig fin pris.
Der er ingen rimelige klagepunkter. Det skulle lige være den middelmådige batteritid.
 • Processor: 2,5 GHz (4,7 GHz turbo) Intel Core i7-1260P (12 kerner, 16 tråde)
 • Skærm: 14,2″ WQXGA (2560 x 1600), 60 Hz, multitouch, antibakterielt Gorilla Glass
 • Hukommelse: 16 GB LPDDR5 RAM, fast monteret
 • Lager: 512 GB SSD
 • Grafik: Intel Iris Xe Graphics m. delt RAM
 • Styresystem: Windows 11 Home
 • Mål og vægt: 31,1 x 1,5 x 21,3 cm / 1,2 kg
 • Tilslutninger: Wi-fi 6E, Bluetooth 5.2, HDMI, 2 x USB-C (m. Thunderbolt 4 og DisplayPort), 2 x USB-A, Full HD-webcam, lyd (3,5 mm stereo-minijack), fingeraftrykslæser
 • Web: acer.com
 • Geekbench 5: 9.225 (multi-core), 1.716 (single-core)
 • Geekbench 5 Compute: 19.715
 • PCMark 10: 5.708
 • 3DMArk Port Royal: N/A
 • 3DMark Time Spy: 1.775
 • 3DMark Fire Strike: 4.795
 • 3DMark Wild Life: 13.801
 • 3DMark Night Raid: 16.753
 • Cinebench R15: 105 fps / 1.362 cb
 • Cinebench R23: 7.637 (multi-core) / 1.700 (single-core)
 • HDTach: 2.212 MB/s
 • Batteritest: 3:17 timer
Vejl. pris 9257Pr. 19/11/2022 Produktside

En bærbar computer, der skal bruges til studier eller til udgående arbejde, skal først og fremmest være rigtig bærbar. Sådan at den kan være med i tasken, hvor du går og står. Ultrabook-computere er netop den slags bærbare. Men de superslanke og lette PC’er plejer at koste voldsomt mange penge.

Med sit blåmetallic aluminiumskabinet ligner Acer Swift 5 den typiske luksus-ultrabook. Men den bare 15 mm høje og 1,2 kg lette bærbare PC koster bare det halve af direktørlegetøj som Dell XPS 13 Plus. Og selv om Swift 5 ikke er så knivskarpt designet som Dell’en, er den faktisk en lille smule lettere og tyndere.

Med sit blåmetallic aluminiumskabinet ligner Acer Swift 5 den typiske luksus-ultrabook. (Foto: Acer)

Så højt opløst som nødvendigt

Acer Swift 5 har i den testede udgave en 14-tommers skærm i den opløsning, der med en umulig forkortelse kaldes WQXGA. Det svarer til 2560 x 1600 pixels og er altså behageligt højere end Full HD, men ikke så ekstrem (og kostbar) som 4K-opløsning. Og for de fleste vil højere opløsning være irrelevant på en 14” skærm, da det blot vil betyde, at tekst og ikoner skal forstørres til 200% i stedet for 150% for at kunne ses. Skærmen er i 16:10-format.

Nok så væsentligt er det, at skærmen har touch-funktionalitet, som gør det lettere at bruge computeren, når der ikke er plads til en mus. For eksempel i flysæder eller i tæt pakkede auditorier. Skærmen er af Gorilla Glass; det har vi set før. Men det er første gang, jeg har mødt en skærm med bakteriedræbende belægning, så dine fedtede fingeraftryk ikke kommer til at udgøre en sundhedsrisiko.

Tastaturet, der er i samme metallicblå farve som kabinettet, er af lidt bedre end gennemsnitlig kvalitet, og man kan skrive ganske hurtigt på det. Acer har valgt at gøre de yderste rækker af taster smallere i stedet for at lade tastaturet gå til kanten af kabinettet.

Acer har valgt at gøre de yderste rækker af taster smallere i stedet for at lade tastaturet gå til kanten af kabinettet. (Foto: Acer)

Det virker en smule billigt (maskinen er billig), men årsagen er sandsynligvis, at der skulle være plads til flere porte. Og det er der blevet: To USB-C-porte, to USB-A-porte og en rigtig HDMI-udgang. Ved siden af tænd/slukknappen finder man også en i fingeraftrykslæser.

Bygget over Intel EVO

Som de fleste Intel-baserede ultrabookcomputere i dag er Acer Swift 5 bygget over Intel EVO-platformen. Det er et glimrende udgangspunkt, der næsten uundgåeligt fører til ret fornuftige computere. Når EVO-logoet er på maskinen, er man sikret, at der mindst er 16 GB RAM og 512 GB SSD, samt Intel Iris Xe Graphics. Processoren kan til gengæld variere. I dette tilfælde er den imidlertid en rigtig kvik Intel Core i7-1260P med 12 kerner og 16 tråde. Det betyder omkring tre gange så megen regnekraft som den typiske i7-processor havde for et par år siden. Og det er i øvrigt selv samme processor som i den førnævnte og dobbelt så dyre Dell XPS 12 Plus.

WQXGA-opløsningen (2560 x 1600 pixels) er behageligt højere end Full HD – og billigere end 4K. (Foto: Acer)

Benchmarks

Med EVO-arkitektur på bundkortet er resultatet af vore benchmark-målinger ikke særlig overraskende. Og processoren er ligeledes velkendt, så at den er hurtig, kommer heller ikke som nogen overraskelse. Men set i forhold til prisen er det hele faktisk ret overraskende. På ikke bare de fleste, men samtlige punkter overgår Acer Swift 5 nemlig den dobbelt så dyre Dell XPS 13 Plus, der i øvrigt er bygget over stort set den samme hardware!

Processortesten Geekbench 5 ender med en score på henholdsvis 9.225 i multicore og 1.716 i single-core. Det er rigtig flot. Og rigeligt til enhver form for kontorarbejde.

Det samme vises af office-simuleringen PCMark 10, der ender på 5.708. Vi har set den højere. Men kun på kostbare gaming-fartmonstre.

Læs også Skarpeste ultrabærbare nogensinde Dell XPS 13 Plus er den knivskarpest designede ultrabook-computer, vi har set nogensinde. Næsten for designet faktisk.
XPS Press00340

Intel Iris Xe-grafikken er god til det, som den er beregnet til, nemlig at sikre en glat afvikling af Windows-brugerfladen. 3D-grafik er ikke dens force. Men du kan godt lige akkurat spille lidt Counterstrike eller League of Legends efter kontortid.

3DMark Time Spy-testen ender med et resultat på 1.775. Den mindre krævende 3DMark Fire Strike klares med en score på 4.795.

Batteritiden er med tre timer og 17 minutter tilstrækkelig til en hel dag på kontoret. Og da maskinen oplades med USB-C, kan du nødlade med de fleste mobilladere, hvis du skulle blive ramt af overarbejde.

Konkurrenter

EVO-computere er der masser af, men de fleste er dyrere end Acer Swift 5. I prislejet har vi i år kun testet Huawei Matebook 14, der havde samme skærmopløsning, men måtte nøjes en noget langsommere processor.

Dell XPS 13 Plus har samme ydelse, men langt højere pris. Så kan du nøjes med WQXGA-opløsning på skærmen og et mere jordnært design, er der mange penge at spare.

Læs også Gennemfornuftig PC til studier og arbejde Den nyeste MateBook-udgave er en mindre designskarp og mere praktisk arbejdshest til tasken.
M Gogol HUAWEI 01 final

Konklusion

Acer Swift 5 er en ualmindelig velkonstrueret ultrabookcomputer til en virkelig skarp pris. Processoren er stjernen i forestillingen, men der er både grafik, RAM og lagerplads nok til at konkurrere med mere luksusprægede modeller. Og Swift 5’eren ser i øvrigt ikke spor billig ud. Hvis du mangler en praktisk PC, du kan proppe i tasken til hverdag, og som er så let og kompakt, at du vil komme i tvivl, om du har husket at få den med, så er der ikke meget at betænke sig på.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 800 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

Skal der ligge en ny laptop under juletræet? Så se her Er du træt af den gamle sløve computer? Vi har samlet de bedste bud på nye bærbare.
Orbi 860: Internet for de krævende Netgears næstdyreste mesh-netværk er nu opgraderet til Orbi 860. Med 10 gigabit port.
Apple Self Service Repair kommer til Sverige Kunder i Belgien, Frankrig, Tyskland, Italien, Polen, Spanien, Sverige og Storbritannien kan nu købe originale reservedele og værktøjer fra Apple.
Sæt alting på ét stik En Thunderbolt 4 USB-dock giver din bærbare nye muligheder og skaber orden på skrivebordet.
Nej, USA forbyder IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheders fokus er på at stoppe salget af telekommunikationsudstyr og overvågningsteknologi fra fem navngivne kinesiske virksomheder.
Smæk på skærmen hos MSI MSI Prestige 16 er en ny kontor-bærbar fra MSI, der som den første har fået skærm med bagbelysning via Mini-LED.
Følg Lyd & Billede