Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Acer Swift 3X (SF314-510G-73NT)

Ultrabook med gode muskler

Her er en PC, som du kan have i tasken hele dagen, og som rummer regnekraft, der kan måle sig med de lidt større maskiner.

Skrevet af / 19/06/2021 - 07:00
Acer Swift 3X (SF314-510G-73NT)
John Alex Hvidlykke

Acers Swift-bærbare har vi testet flere gange. Og de har ikke mindst imponeret ved deres lethed. Som 15 tommers modellen på 1 kg, hvor vores tester næsten var bekymret for, om han havde fået tilsendt en tom attrap ved en fejl.

Med en kampvægt på 1,3 kg sætter Acer Swift 3 ikke lethedsrekord for 14-tommere. Men den lille maskine er stadig problemfri at have med i tasken overalt. At den er tungere end sin større forgænger, hænger nok sammen med ekstra køling til den kraftigere grafikprocessor.

Acer Swift 3X fås i farverne Steam Blue og Safari Gold. Den første er gråblå, og den sidste har jeg svært ved ikke at tolke som nikotingul.

Acer Swift 3X fås i to farver, Steam Blue og Safari Gold, dvs. gråblå og nikotingul. (Foto: Acer)

Kabinettet er en unibody-konstruktion helt i metal, og det giver sig ikke det mindste. Skærmen, der kun har en smal kant omkring sig, er naturligt nok lidt mere fleksibel. Men det hele har en god luksusfølelse i forhold til den forholdsvis tilgængelige pris.

Tastaturet er så stort og behageligt, som der er plads til på en 14 tommers bærbar. Der er god plads mellem tasterne, selv om de yderste taster i begge sider er en smule forkortede, og vandringen er bedre end gennemsnittet. Der er indbygget fingeraftrykslæser til login, og det fungerede 100 procent problemfrit i hele testperioden.

God skærm – men lav opløsning

Skærmen er ret farverig, og med et farverum på 72 procent af NTSC (omtrent svarende til 99 procent af Adobe RGB) kan den godt bruges til billedredigering. Men så skal man helst arbejde inden døre, da lysstyrken kun er på 300 nit.

Det ville også være godt med højere opløsning. Full HD (1920 x 1080 pixel) kan gå an på en 14 tommers skærm, men på en maskine, der ligger over den billigste klasse, kan man tillade sig at bede om mere i 2021. Jeg ville også gerne have touch-funktion, og til prisen er også det set før. Men pengene er gået til de indre værdier. Dem vender vi tilbage til.

Der er de porte på maskinen, som der er brug for, men heller ikke flere. Det beløber sig til to gammeldags USB 3.0-porte, en USB-C og en HDMI 2.0-udgang. Den enlige USB-C-port rummer dog både Thunderbolt 4 og DisplayPort.

Acer Swift 3X er en kvik lille maskine, der er kraftig nok til at blive brugt til kreativt arbejde. En højere skærmopløsning ville have gjort arbejdet langt behageligere. (Foto: Acer)

Benchmarks

Acer Swift 3X er udstyret med en ganske kvik 11. generations Intel Core i7-processor på 2,8 GHz med fire kerner og otte tråde. Og det kan mærkes. Geekbench 5-testen ender med et resultat på 1.583 i single-core og 5.847 i multi-core. Det er regnekraft uden kompromis på grund af størrelsen. PCMark 10-kontorprogramtesten får tilsvarende et resultat på 5.152.

Iris Xe MAX blev introduceret sammen med Intels 11. generations processorer, og vi har kun haft én maskine med den nye grafikprocessor til test tidligere, nemlig Razer Book 13. Men det ser nu ud til, at grafikydelsen i Iris Xe MAX ligger en lille smule under Nvidia GeForce GTX 1650, som vi f.eks. har set i MSi Prestige 14.

Selv om spil ikke er det, Acer Swift 3X vil blive brugt til (den klarer CS:GO acceptabelt – men regn ikke med at vinde over dine børn!), har vi prøvet 3D-grafiktestene fra UL på den. En score på 1.697 i Time Spy og 5.639 i Fire Strike er ikke til gaming – men en revolution i forhold til gammeldags integreret bundkortsgrafik på bærbare.

Acer Swift 3X er en computer, der er beregnet til at have med på arbejdet eller studierne en hel lang dag. Og det kan man sagtens uden at bekymre sig om at putte den forholdsvis store oplader i tasken. Batteritesten fra PCMark 8 endte på 5:21 timer. Og det er vel at mærke med fuldt blus på skærmen og uafbrudt regnearbejde. Omsat til normale arbejdsforhold rækker batteriet mindst dobbelt så længe.

Batterilevetiden er glimrende, så man kan uden problemer bruge PC’en en hel lang dag på arbejdet eller studiet. (Foto: Acer)

Konklusion

Acer Swift 3X er ikke den billigste måde at få en bærbar på. Hvis prisen er førsteprioritet, kan man få en Acer Aspire 5 for det halve. Men noget af det, man betaler for, er det solide, lette metalkabinet, der vil gøre maskinen til en ubekymret følgesvend i tasken i årevis. Man får også grafiske kræfter, der rækker til billed- og videobehandling. Skærmen er også helt i orden, men den burde have haft højere opløsning og også gerne touch.

Karakter
Acer Swift 3X (SF314-510G-73NT)
Premium

Home mener

Lækker mekanisk udførelse og lav vægt. Kvik processor og helt okay grafikkort. Til prisen burde der være råd til højere skærmopløsning og evt. også touch.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rekordslank dobbeltskærms-PC

MacBook Air er blevet lidt hurtigere men også dyrere

Vil du have ekstra skærm med din menu?

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Sej egoist-router

Laptopbrugere bliver afhængige

Scroll to Top