Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST MSi Prestige 14 (A10SC-096NE)

Til fotografer og landevejssamuraier

En MSi-PC til ikke-gamere? Ultra-smooth MacBook-konkurrent bejler til grafikere og kreative.
Karakter
MSi Prestige 14 (A10SC-096NE)
Lyd & Billede mener
Lækker og let PC, der ikke fylder i tasken – og som imponerer enhver, når den tages op af tasken. Skærmen er formidabel.
Den gode skærm koster. Grafikkortet er bedre end integreret bundkortsgrafik – men ikke meget. Lidt sløv processor.
Specifikationer
  • Processor: 1,6 GHz Intel Core i7-1071U hexa-core (12 tråde)
  • Skærm: 14″ IPS, UHD (3840 x 2160), 60 Hz opdateringshastighed
  • Hukommelse: 16 GB DDR4
  • Lager: 1 TB SSD
  • Grafik: Nvidia GeForce GTX 1650 m. 4 GB GDDR5
  • Styresystem: Windows 10 Home, 64 bit
  • Mål og vægt: 33,9 x 2,2 x 15,9 cm / 1,3 kg
  • Tilslutninger: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, 2 x USB-C 3.2 (m. Thunderbolt 3 og DisplayPort), 2 x USB 2, 3,5 mm audiostik, combo-kortlæser/PCIe
  • Web: msi.com
Benchmarks

Vejl. pris 13 519 Produktside

Hvis der er tre ord, der kendetegner MSi, så er det gaming, gaming og gaming. Den taiwanske PC-producent er en af de mest dedikerede – og populære – producenter af spillecomputere. Men de er heller ikke blinde for, at der findes brugere, der ikke interesserer sig en døjt for highscores, men som gerne vil bruge den hurtige hardware til at få seriøst arbejde fra hånden. Ligesom vi f.eks. også har set hos Acer.

Prestige 14 udstråler diskret elegance. (Foto: MSi)

MSi Prestige 14 A10SC er en 14 tommers ultrabook-PC i, hvad man må betegne som “business-design”. En slank maskine i snehvid eller metallic blå, udfræset af et enkelt stykke aluminium. Det er simpelthen så lækkert, at det næsten ikke er til at holde ud – og meget langt fra typisk gaming PC-design. Også MSi’s eget.

Tastaturet føles stort og med god plads. I virkeligheden har det naturligvis præcis samme mål og afstand mellem tasterne som på alle andre fuldstørrelsestastaturer. Men bredden på PC’en er udnyttet bedre, så der er blevet plads til en ekstra række navigationstaster, hvilket gør ergonomien bedre. Tasterne har også en vandring og respons, der er lidt bedre end på de fleste ultrabooks til prisen.

Skærmen er hængslet på undersiden af kabinettet, så hele bagenden af maskinen løftes op, når skærmen slås op. Det giver både en behageligere håndstilling og en bedre køling fra indsugningen på undersiden. Simpelt og elegant. I hvert fald så længe man ikke prøver at arbejde med MSi’en på skødet.

Annonce

Låget er hængslet på undersiden. Det får bagenden af maskinen til at løfte sig, når den åbnes. (Foto: MSi)

Perfekt til billedbehandling

Det mest spændende er dog skærmen. Prestige 14-modellen findes i flere udgaver, men den, som vi fik til test, var forsynet med en farve- og lysstærk 4K-skærm med et 100 procent Adobe RGB-farverum og individuel kalibrering. Med andre ord er MSi Prestige 14 klar til professionel billedredigering lige ud af æsken. Skærmen fylder rammen godt ud, og der er kun en smal kant omkring panelet.

MSi-skærmen er næsten – men også kun næsten – lige så lækker at se på som 4K OLED-skærmen på Alienware M15 R2. Men den er sandsynligvis mere farvekorrekt. Og så er der en pæn prisforskel i MSi’s favør.

Under metalsvøbet banker en Intel Core i7-1071U-processor. Det er en CPU af nyeste generation, men der er tale om en mobiludgave, der først og fremmest er udviklet til at spare på strømforbruget. Der er 16 gigabyte RAM og et Nvidia GTX 1650-grafikkort. Det lover alt sammen bedre end den typiske ultrabook til erhvervsbrug. Der er også en SSD med hele 1 terabyte lagerplads.

 

Annonce

“Professionelle fotografer kunne være oplagte købere – hvis de er villige til at overveje noget, der ikke står Apple på.”

 

Benchmarks

i7-processoren i MSi Prestige 14 er af nyeste generation og forsynet med seks kerner og 12 tråde. Langsom er den heller ikke, men vi er langt fra noget, der bare minder om en hastighedsrekord. Det hænger givetvis sammen med, at der er tale om en mobilprocessor, der skal kunne køre langt på literen. Og så selvfølgelig med en clock-hastighed på ydmyge 1,6 GHz.

I Geekbench 5-testen kom PC’en ud med en single-core-score på 1.105. Og 3.626 i multi-core. PCMark 10 kontorprogram-testen endte med et resultat på 4.053. Det er igen pænt, men uden at imponere. I retfærdighedens navn er det dog langt over de fleste business-ultrabooks.

Grafikprocessoren i MSi Prestige 14 er en Nvidia GeForce GTX 1650. Selv om navnet anbringer den i forrige generation, er den af nyere dato. Der er tale om en grafikprocessor til bærbare computere. Med 3D-accelleration, men uden ray tracing-funktionerne fra GeForce RTX-serien.

Hele kabinettet er i aluminium. Prestige 14 fås i blågrå og snehvid. (Foto: MSi)

Annonce

Skabt til Photoshop

Selv om computeren ikke er beregnet til gaming, kørte vi alligevel 3DMark-testene fra UL (tidligere Futuremark) på den, da de giver et godt billede af den grafiske regnekraft.

En score på 5.958 i Fire Strike-testen og 2.570 i Time Spy viser, at maskinen er kraftig nok til at give din Adobe Photoshop og Premiere vinger. Men lad være med at forvente gaming i turneringsklassen. De bedste gaming-maskiner er typisk fire gange så hurtige – og mere end dobbelt så dyre. Når det er sagt, kan Prestige 14 sagtens klare en gang CS:GO. Det ser endda formidabelt godt ud på den farveægte skærm.

Batteritesten fra PCMark 8 endte på to timer og 13 minutter. Det er udmærket, men stadig en times tid kortere end typiske ultrabook-computere. Den lysstærke 4K-skærm sluger batteri noget hurtigere end en almindelig Full HD-skærm. MSi lover, at PC’en kan køre i op til ti timer på en opladning. Det er sandsynligvis rigtigt, da batteritesten er langt mere intens end virkelig brug. Men så heller ikke et øjeblik længere.

 

Konklusion

MSi Prestige 14 A10SC er en lækker ultrabook-computer til dem, der vil have i hvert fald noget af ydelsen fra gaming-computerne, men som ikke er villige til at have en tung og kostbar klump metal med i tasken. Resultatet er blevet en ultrabook med en fremragende 4K-skærm og kræfter nok til billedbehandling. Professionelle fotografer (eller krævende hobby-ditto) kunne være oplagte købere – hvis de er villige til at overveje noget, der ikke står Apple på.

Annonce

Den slags ydelse får man ikke gratis, men prisen er ikke meget højere, end hvad man giver for ultrabooks med mere ydmyge skærme. Og der findes i øvrigt modeller med almindelig Full HD-skærm, som er nogle tusind billigere. Man kunne godt have ønsket sig lidt kvikkere processor og grafikkort, men så var prisen blevet betragtelig højere.

(Foto: MSi)

forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.