TEST : Alienware M15 R2 (n00awm15r207)

Overjordisk smuk Alienware

Superstylet letvægtsracer viser, at gaming-bærbare ikke behøver at være store og klodsede. Men prisen er ikke krympet.

Alienware M15 R2 (n00awm15r207)

Lyd & Billede mener

Den er hurtig, den er lækker, og den kan være tasken. 4K-OLED-skærmen er fantastisk.
Gaming i denne klasse koster kassen. Og skal det være kompakt, koster det ekstra. En 60 Hz skærm er for langsom til mange spil.
 • Processor: 2,6 GHz Intel Core i7-9750U hexa-core m. 12 tråde
 • Skærm: 15,6″ UHD-OLED (3840 x 2160), 60 Hz/1 ms m. Tobii eye-tracking
 • Hukommelse: 16 GB DDR4-RAM
 • Lager: 512 GB SSD
 • Grafik: Nvidia GeForce RTX 2070 m. 8 GB GDDR6
 • Styresystem: Windows 10 Home, 64 bit
 • Mål og vægt: 36,1 x 1,8 x 27,6 cm / 2,2 kg
 • Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, Alienware grafikforstærker, HDMI 2.0, USB-C (med Thunderbolt 3), Mini DisplayPort 1.4), 3 x USB 3.1, 3,5 mm audiostik
 • Web: dell.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 21601 kr

 • Geekbench 5: 5.614 (multi-core), 1.135 (single-core)
 • Geekbench 5 OpenCL: 81.258
 • Geekbench 4: 23.266 (multi-core), 5.174 (single-core)
 • Geekbench 4 OpenCL: 220.053
 • PC Mark 10: 5.946
 • 3DMark Time Spy: 6.835
 • 3DMark Time Spy Extreme: 3.196
 • 3DMark Fire Strike: 14.762
 • 3DMark Fire Strike Extreme: 8.137
 • 3DMark Fire Strike Ultra: 4.308
 • Cinebench R15: 131 fps / 1070 cb
 • HD Tach: 476 MB/s
 • Batteritest: 1:52 timer

I gamle dage – for et år eller to siden – var gaming-laptops store, klodsede sorte tingester, der kun lige akkurat kunne slæbes med i en rygsæk. Den tid ser ud til at være forbi, bl.a. takket være kraftige grafikkort og processorer, der ikke behøver at overclockes kraftigt for at levere hurtig spilgrafik.

Alienware M15 R2 ligner ikke nogen maskine, jeg hidtil har set fra den kant. For den er faktisk smuk. Selve kroppen samt tastaturet og bagsiden af skærmen er mælkehvide med en silkemat overflade. Da vi er i gaming, kan man lege med farvet lys, men kun på Alienware-logoet og en lysende ring omkring luftudblæsningen på bagsiden af maskinen. Tastaturet er altid belyst med en køligblå farve.

Kun Alienware-logoet og en ring omkring luftudblæsningen bagpå er RGB-belyst. (Foto: Dell)

Fantastisk skærm

Alienware M15 R2 fås i en række varianter. Den maskine, som vi fik til test, var udstyret med en OLED-skærm i 4K-opløsning. Og det er ganske enkelt den lækreste 15 tommers skærm, jeg nogensinde har set på en bærbar PC! Den er selvfølgelig ultraskarp, og takket være OLED’s perfekte sortniveau (det er jo de enkelte pixels, der selv udsender lys) er kontrasten og farverigdommen helt eventyrlig.

En opdateringshastighed på 60 Hz og 4K-opløsning er ikke nødvendigvis det bedste valg til gaming, og er du til lynhurtig førstepersons 3D-action, kan du med fordel vælge en Full HD 144 Hz skærm i stedet. Den er endda et par tusind kroner billigere. Men hold da op, hvor ser spillene godt ud i 4K-OLED!

Indmaden er i øvrigt, som man kan forvente af en luksus-gaming-bærbar anno 2020: En 9. generations Intel Core i7-processor med seks kerner, 16 gigabyte RAM og et Nvidia GeForce RTX 2070-grafikkort med 8 gigabyte hukommelse. Det eneste, der virker lidt skrabet, er lagringen, der kun består af en 512 gigabyte SSD. Red Dead Redemption 2 alene optager en fjerdedel af den plads.

Grafikkortet er “kun” det næstbedste fra Nvidia, men det er et fornuftigt kompromis, da et GeForce RTX 2080-kort, som kan tilvælges, ville lægge endnu nogle tusind kroner på prisen. Jeg har også svært ved at forestille mig, hvordan kølingen i det slanke kabinet ville klare at skaffe den ekstra varme væk. RTX 2070-udgaven klarede selv tunge spil i god hastighed. Både i 60 Hz 4K-opløsning på den indbyggede skærm og med en ekstern 165 Hz skærm i Full HD-opløsning. Maskinen blev varm, men ikke faretruende.

 

Frit valg på alle grafikhylder

Man må rose Alienware for at give frit valg på alle hylder, når det gælder skærmudgange. Der er selvfølgelig både HDMI og Mini DisplayPort, men det slutter ikke her. USB-C-porten har indbygget Thunderbolt 3, som giver mulighed for at tilslutte et hurtigt eksternt grafikkort. Og som kronen på værket har M15 R2 også udgang til Alienwares egen “grafikforstærker”, som lader dig montere et grafikkort efter eget valg i en ekstern boks.

Der er med andre ord ingen risiko for at løbe tør for hverken skærmplads eller grafiske kræfter i den nærmeste fremtid.

 

Benchmarks

Processoren er en 2,2 GHz Intel Core i7-9750U med seks kerner og 12 tråde. Den har masser af saft og kraft til såvel spil som grafik- og videoredigering. Udtrykt i kolde tal opnår den en Geekbench 5-score på 5.614 (multi-core) og 1.135 (single-core). Det er glimrende. PC Mark 10-testen viser også, at med en score på 5.946 er kontorprogrammer ingen som helst udfordring. Det var heller ikke forventet.

Mere interessant for gaming er 3D-testene, og her leverer Nvidia GeForce RTX 2070-kortet rigeligt til alt andet end de tungeste spil. I hvert fald så længe man vælger enten høj opløsning med begrænset framerate på den indbyggede skærm eller høj framerate i lavere opløsning på en ekstern skærm. 3DMark Time Spy-testen blev klaret med en score på 6.835 i standardudgaven. Fire Strike-testen endte med 14.762. Det er begge glimrende resultater – og det svarer til, hvad vi ellers ser på laptops med samme grafikkort.

Batteritesten tog lige under to timer at køre til ende. Det er kort tid, men lidt mindre slemt end mange andre gaming-bærbare.

Alienware M15 R2 er ikke nogen billig maskine, men gaming-udstyr fra næstøverste hylde er aldrig billigt. Sammenlignet med de første GeForce RTX-2070-maskiner, der kom for et års tid siden, får man næsten den vilde OLED 4K-skærm med i prisen. M15 R2 er nogle få tusind kroner billigere end den vilde Acer Predator Helios 700. Og den vejer og fylder kun det halve!

 

Konklusion

Alienware M15 R2 er en hurtig maskine med gode 3D-evner, men det er ikke der, den henter sine sejre, for dem går der ærlig talt tretten på dusinet af. Og da alle bruger omtrent den samme processor og grafikchip, er forskellene små.

Hvad der til gengæld sælger billetter, er den superlækre 4K-skærm og det elegante, slanke kabinet. Her har vi en PC, som man uden at blinke kan lægge op på mødebordet. Og inkassere misundende blikke for den formidable grafik. Prisen gør den desværre utilgængelig for alle andre end entusiaster. Men den er ikke dyrere end andre i samme klasse – og så kan man jo lige så godt vælge den lækreste.

Den slanke, mælkehvide maskine er nok den smukkeste gaming-bærbare, jeg har haft på mit bord. (Foto: Dell)
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Huaweis første hi-fi-højttaler imponerer. Ikke så underligt, da det er Devialet, der står for lyden.
  Premium-soundbaren LG SN8YG har, hvad man har brug for af udstyr, og lydmæssigt har LG oppet sig. Men hvad pokker har de tænkt på med app’en?
  Marantz’ nye CD-afspiller er også en netværksafspiller. Og en internetradio. Og en DAC. Og en forforstærker. Og en ...
  Der var engang, hvor Apples MacBook Air var det helt naturlige valg, hvis man skulle have sig en prisbillig og ultraslank bærbar computer. Er det stadig tilfældet?
  Marantz Model 30 er en pragtfuld forstærker for både øjne og ører, og byggekvaliteten overgår det meste.
  En netværksspecialist og et high-end lydfirma har sammen begået en smart-højttaler i hi-fi-kvalitet.
  For prisen på et par støjreducerende hovedtelefoner leverer Philips Fidelio X3 uendelig meget bedre lyd.
  Anden udgave af den mindste Citation smart-højttaler giver Sonos kamp til stregen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  AOC CQ27G2U

  Vejl.pris 2539 kr Buet gaming-skærm til flad pris

  MSi MAG272CQR

  Vejl.pris 3390 kr Biografoplevelse til dine spil

  Alienware M15 R2 (n00awm15r207)

  Vejl.pris 21601 kr Overjordisk smuk Alienware

  Sennheiser GSP 670

  Vejl.pris 2600 kr Sci-fi-stil og hi-fi-lyd
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.