data-srcset
TESTAcer Predator Helios 700
Acer Predator Helios 700

Gaming med det store udtræk

Acer Predator Helios 700 er et lærestykke i overdådighed. Og det udtrækkelige tastatur er ikke kun en gimmick, men en genistreg.

Den er hurtig, skærmen er lækker, og det udtrækkelige tastatur er et columbusæg.
Den er stor, tung og dyr. Og kun lidt hurtigere end maskiner på den halve størrelse.
Bedste priser

Når det gælder gaming, må man godt være lidt pralende. Og kan det i stedet blive overdådigt og aldeles for meget, er det endnu bedre. Sådan en computer er Acer Predator Helios 700.

Ved første øjekast ligner maskinen en “almindelig” gaming-laptop i den tunge klasse. Kabinettet er kantet, og vinklerne er skarpe. Tastaturet er belyst i alle regnbuens farver, og hver enkelt tast kan have sit eget farveforløb. Ligesom vi er vant til på de dyre maskiner.

Kanten om skærmen er forholdsvis bred, og selve skærmen er ret tyk. Igen er det ikke noget særsyn i klassen. Det handler om ydelse og robusthed, ikke om at spare nogle gram eller millimeter. Og Predator Helios 700 er en stor maskine på godt fire centimeter i tykkelsen og næsten fem kilo tung.

To genistreger i én

Blasertheden får en brat ende, når tastaturet trækkes ud! Hele toppen af PC’en kan forskydes 10 cm. Ud over at se tjekket ud (og det udløser selvfølgelig endnu mere lys og en science fiction-agtig lydeffekt) har det to geniale virkninger: Arbejdsstillingen ved tastaturet bliver langt bedre, og der bliver plads til køling.

Køling er det suverænt største problem for gaming-bærbare. Topklasse-grafikkort som Nvidia GeForce RTX 2080 udleder hundreder af watt i form af varme, som skal ledes ud af det kompakte laptop-kabinet. Ved at trække tastaturet fremad bliver der direkte adgang for luftindsuget til de kraftige blæsere. Predator Helios 700 kan godt fungere med tastaturet klappet ind, men så bliver det på nedsat maskinkraft.

Hele toppen af PC’en kan forskydes 10 cm. Ud over at se tjekket ud har det to geniale virkninger: Arbejdsstillingen ved tastaturet bliver langt bedre, og der bliver plads til køling. Foto: Acer

På sin vis er den billig …

Rimelighed er et elastisk begreb, når vi er oppe i den øverste klasse. At kalde Helios 700 for billig, er absurd, for den koster så meget, at de fleste hverken vil eller kan betale den. Men prisen er på den anden side kun lidt mere end det halve af prestigemodellen Predator Triton 900, der samtidig er en lille smule langsommere! 

De to bruger vel at mærke samme fremragende Intel Core i9-9980HK processor og RTX 2080-grafikkort. Helios 700 har godt nok ikke den vendbare 4K-skærm, men den er alligevel irrelevant til spilbrug. I stedet får man en stor og farverig Full HD-skærm med 144 Hz opdateringshastighed og G-sync.

annonce

Lagring og RAM er også helt, som det skal være: 32 gigabyte RAM og 1 terabyte SSD er netop, hvad man vil forvente i denne prisklasse. Og igen matcher Predator Helios 700 storebror Triton 900 på alt andet end prisen.

annonce
Tastaturet er belyst i alle regnbuens farver, og hver enkelt tast kan have sit eget farveforløb. Ligesom vi er vant til på de dyre maskiner. Foto: Acer

Gaming på første klasse

At spille på Acer Predator Helios 700 er en luksusoplevelse på alle fronter. Jeg plejer at sværge til eksterne tastaturer til gaming. Men det udtrækkelige tastatur på Helios 700 er tæt på. I udtrukket stand er afstanden til skærmen perfekt.

Med fri adgang til blæserne kan kølingen på ingen måde overhøres, når først grafikkortet kommer på arbejde. Men det arbejder ikke forgæves. Uanset hvor hurtigt du kaster dig om hjørnerne i Apex Legends, er der ikke antydningen af hakken eller screen tearing på 144 Hz skærmen. Og det gælder også, når grafikindstillingerne sættes til maks.

Benchmarks

Med en 9. generations 2,4 GHz Intel Core i9-9980HK (sådan en har hele otte kerner og 16 tråde) er der for alvor lagt op til hastighed. En Geekbench 5-score på 8.104 (multi-core) og 1.252 (single-core) er højere, end det lyder, da Geekbench har ændret sin skala. På den gamle Geekbench 4 bliver resultatet rekordhøje 29.736 (multi-core) og 5.714 (single-core).

3DMark-grafiktestene taler samme sprog. Time Spy-testen ender med en score på 10.807, og Fire Strike på 23.243. Det er ligeledes rekord, men ikke voldsomt meget over andre maskiner med Nvidia GeForce RTX 2080, som vi har testet.

annonce

Batteritests på gaming-bærbare er altid hurtigt overstået. Efter en time og 38 minutter var batteriet drænet for strøm. Det er hverken specielt meget værre eller bedre end tilsvarende maskiner. Så den solide 300 watt strømforsyning skal med i tasken. Der er ingen vej udenom.

Selv om jeg er imponeret over Predator Helios 700, er selvfølgelig konkurrenter i prisklassen. MSi GS75 Stealth og Asus ROG Zephyrus har begge samme grafikkort, men ”kun” Core i7-processor, og er derfor ikke helt så lynhurtige. Til gengæld vejer de kun det halve, og er slanke og lette nok til at kunne bruges som normale bærbare.

Predator Helios 700 er en stor maskine på godt fire centimeter i tykkelsen og næsten fem kilo tung. Foto: Acer

Konklusion

Acer Predator Helios 700 koster så vanvittig mange penge, at de færreste vil have råd til at overveje den, og den er så stor og tung, at den kun vil blive slæbt med, når der er seriøst spil på programmet. Men det er en skæbne, den deler med de fleste high-end spilmaskiner.

Hvad der får Helios 700 til at skille sig positivt ud, er det geniale tastatur med udtræk, der på én gang løser ergonomien og giver den bedste plads til køling, jeg har set i en laptop. Og det vel at mærke uden at gøre den dyrere end andre maskiner i samme supersværvægtsklasse. Og for dette fortjener den de bedste anbefalinger.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log indfor at læse videre.

Test-abonnement
3 uger for 3 kr
Få fuld adgang på alle enheder.
6 måneder
Kun 44,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 6 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
12 måneder
Kun 40,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 12 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
 • Processor: 2,4 GHz Intel Core i9-9980HK octa-core (16 tråde)
 • Skærm: 17,3” IPS, Full HD (1920 x 1080), 144 Hz, G-sync
 • Hukommelse: 32 GB DDR4
 • Harddisk: 1 TB SSD
 • Grafik: Nvidia GeForce RTX 2080 m. 8 GB GDDR6
 • Styresystem: Windows 10 Home, 64 bit
 • Mål og vægt: 43 x 4,2 x 29,9 cm / 4,9 kg
 • Tilslutninger: Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, HDMI, DisplayPort, 2 x USB-C (1 m. Thunderbolt), 3 x USB 3, Ethernet, 2 x 3,5 mm audiostik
 • Web: acer.com
 • Geekbench 5: 8.104 (multi-core), 1.254 (single-core)
 • Geekbench 5 OpenCL: 107.414
 • Geekbench 4: 29.736 (multi-core), 5.714 (single-core)
 • Geekbench 4 OpenCL: 278.228
 • PCMark 10: 6.578
 • 3DMark Time Spy: 10.807
 • 3DMark Fire Strike: 23.243 Cinebench R15: 150 fps / 1737 cb
 • HDTach: 1.383 MB/s
 • Batteritest: 1:38 timer

Pris

26299 kr

Bedste priser

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

  Alternativer til Acer Predator Helios 700

   data-srcset

  Den trådløse udgave af Logitech G502 er præcis lige så god som forgængeren, bare uden ledning.

  (Foto: Producent)

  Dit smart-TV har en hel computer indbygget – Corsair vil give flimmerkassen et ordentligt tastatur.

  Professional Girl Gamer Plays in MMORPG/ Strategy Video Game on Her Computer. She's Participating in Online Cyber Games Tournament, Plays at Home, or in Internet Cafe. She Wears Gaming Headset.

  Luftfartsmaterialer og toptunet finmekanik er, hvad der skal til, hvis du vil komme sejrende ud af kampen på skærmen. Vi har lagt hånd på fem af de bedste mekaniske tastaturer til spil.

  SteelSeries Stratus Duo kan give dig konsolstemning på PC og mobil. (Foto: SteelSeries)

  SteelSeries’ trådløse controller er perfekt til rend-og-hop-spil på PC’en og mobilen.

  (Foto: Producent)

  Du er aldrig bedre end dit værktøj. Vi har set på seks af de bedste gaming-mus lige nu.

  Logitech G512 Carbon er underspillet grafitsort elegance. Foto: Logitech

  Logitech har fået klik i tasterne, og resultatet er noget af det mest præcise, vi har lagt hånd på.

  Logitech G513 Carbon er underspillet grafitsort elegance.

  Logitechs grafiksorte spiltastatur er både diskret og pralende på samme tid.

  (Foto: Producent)

  Få fingerspidsfornemmelse for din gaming. Vi har lagt hånd på fire mekaniske tastaturer til spil.

   data-srcset

  Vi har lagt hånd på otte af de bedste mus specielt udviklet til spilbrug.