TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Logitech Zone True Wireless

Hørepropper specielt til kontoret

Hvis du ikke vil sidde med store hovedtelefoner på under videomøderne, er Logitech Zone True Wireless et diskret alternativ.

forfatter
Publiceret 23/08/2022 - 12:00
Karakter
Logitech Zone True Wireless
L&B mener
De gør, hvad de er lavet til. Og mere end det: Faktisk er lyden rigtig glimrende. Sidder godt i øret.
Hvorfor skal de koste så meget mere end civile trådløse ANC-hørepropper? Betjeningen er lidt ulogisk.
Specifikationer
 • Type: In-ear, helt trådløse
 • Hardwareplatforme: Windows, Mac, Chrome via USB-C/A-receiver, desuden iOS og Android via Bluetooth
 • Mødeplatforme: Certificeret til Microsoft Teams, Zoom, Google Meet og Google Voice.
 • Drivere: 12 mm
 • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz (tolerance ikke opgivet)
 • Aktiv støjreduktion: Ja, med transparency mode
 • Mikrofoner: 3 pr. kapsel
 • Batteritid: 5 timer (6 timer uden ANC), plus to opladninger med ladeetui
 • Beskyttelse: IP68
 • Opladning: USB-C, trådløst (Qi)
 • App: LogiTune
 • Tilslutning: Bluetooth 5.0 (multipoint), USB-dongle
 • Vægt: 6,5 g pr. styk
 • Web: logitech.com
Vejl. pris 2490Pr. 23/08/2022 Produktside

Det lyder simpelt, men er det ikke. Selv om både computer og smartphone har indbygget alt, hvad der skal til, kan det det være svært at gøre sig forståelig til videomøder. Et godt webcam hjælper en del. Men så er der lyden. Og her kommer både mikrofon og højttalere til kort, uanset om mødes afholdes via telefonen eller PC.

Logitech Zone True Wireless er et forsøg på at gøre lydsiden af videomøder bedre. Der er umiddelbart tale om et sæt trådløse hørepropper med elektronisk støjreduktion (ANC), men de er specielt konstrueret til integration med mødesoftware som Zoom og Teams.

Hørepropperne ligner umiddelbart de fleste helt trådløse propper til hjemmebrug. De forholdsvis små propper er grafitgrå og ret diskrete. Lidt usædvanligt er den ydre del af propperne stofbeklædt.

Logitech Zone True Wireless Earbuds
(Foto: Logitech)

Ladeetuiet er lille nok til at finde plads i de fleste lommer. Etuiet klarer to fulde opladninger, og det kan selv oplades trådløst eller med USB-C-kabel.

To forbindelsesmåder

Som andre hørepropper kan Logitech Zone True Wireless forbindes med Bluetooth. Det sker med en knap på etuiet og fungerer som sådan problemfrit. Men da Bluetooth langt fra altid er stabilt, og der i øvrigt er en vis forsinkelse af lyden (lag), kan man i stedet bruge den medfølgende USB-dongle, der giver en mere stabil og hurtigere forbindelse. Ligesom vi er vant til at se på trådløse gaming headsets.

Logitech Zone True Wireless Graphite Box Content Eartip
Ud over selve hørepropperne og opladningsetuiet får man ekstra gummidutter, ladekabler, USB-lydadapter – og et etui til alt tilbehøret. (Foto: Logitech)

Skabt til kontoret

Logitech Zone True Wireless er certificeret til brug med Microsoft Teams, Zoom, Google Meet og Google Voice. Og Logitech lover desuden, at propperne også fungerer med andre digitale mødeplatforme.

Integration eller ej, så kan man sagtens bruge et almindeligt sæt hovedtelefoner til videomøder. Det meste mødesoftware understøtter uden videre den lydhardware, der er installeret på computeren.

Men med deres størrelse og et firkantet ”business-design” er Logitech Zone True Wireless betydelig mindre iøjnefaldende på skærmen end for eksempel et kæmpestort gaming-headset – også selv om du bedyrer, at du har lånt dem af teenagesønnen!

Logitech Zone True Wireless Woman on video screen
De små trådløse hørepropper er diskrete og tiltrækker ikke opmærksomhed på skærmen. (Foto: Logitech)

Problemfrit

Og Logitech-sættet løfter opgaven glimrende. Ibrugtagningen er simpel. Lige så simpel, som det ville være at tilslutte henholdsvis en Bluetooth-hovedtelefon eller en hovedtelefon med trådløs USB-adapter.

Testeksemplaret af Logitech Zone True Wireless sad ganske stabilt og behageligt i mine ellers ret høreprop-uvenlige ører. Jeg kunne uden synderligt ubehag bruge dem i flere timer. Endda under en hedebølge.

Og så lyder de godt. Hi-Fi-egenskaber er ikke et ultimativt krav til et hovedsæt til videomøder, som egentlig bare har brug for god taleforståelighed, men ikke dyb, fast bas eller luftig diskant. Men ved siden af at gøre det let at følge snakken på Zoom-mødet klarer Zone True Wireless også at fungere som musikalsk lydboble, når du skal have arbejdsro fra kollegernes endeløse pludren. Og her hjælper ANC til.

Læs også Tilbage på kontoret? Hold støjen ude med et headset! Meget af tiden på kontoret går med videokonferencer og andre digitale samtaler. Så har man brug for at kunne høre – og blive hørt! Vi fortæller dig, hvilket headset du bør vælge.
iStock 911964140 scaled 1

OK støjreduktion

Den elektroniske støjreduktion er muligvis tunet anderledes end almindelige ANC-hørepropper. Den dæmper lyde fra omgivelserne. Men ikke så voldsomt som gode civile ANC-hovedtelefoner. Knirkende kontorstole og dybe frekvenser undertrykkes effektivt, mens klaprende taster kun dæmpes lidt.

De fleste ANC-hovedtelefoner har en hørbar susen fra elektronikken, når støjreduktionen er slået til. Og Logitech-propperne er ikke de mest lydløse, vi har hørt. Men suset opdages dog kun i stille omgivelser – og det er jo ikke der, hvor elektronisk støjreduktion giver mest mening …

Logitech Zone True Wireless har naturligvis en Transparency mode, hvor lyden fra omgivelserne sendes ind i ørene. Den fungerer glimrende. Både ANC og omgivelseslyd er enten/eller. Man kan i app’en vælge enten ANC, omgivelseslyd eller ingenting.

For et kontorhovedsæt er det lidt overraskende, at Zone True Wireless er helt vandtætte. Propperne er certificeret til IP68, som er den bedste tæthedsgrad, og de kan derfor bruges i alle slags vejr og endda tåle at komme helt under vand. Hvilket sker alt for sjældent under de møder, som jeg bliver inviteret til at deltage i.

Logitech Zone True Wireless GroupShot
Opladningsetuiet har strøm til to opladninger og kan oplades trådløst. (Foto: Logitech)

Besværlig betjening

Betjeningen er ikke nem. I vejledningen kan man se, hvordan man kan slå mikrofonen til og fra, starte og stoppe musik og skifte til mødelyd ved hjælp af korte og lange tryk på knappen på henholdsvis højre og venstre kapsel.

Den slags er normalt kompliceret. Imidlertid er der kun en knap på den højre kapsel, hvilket gør både forklaringen og betjeningen meningsløs. Den venstre kapsel er dækket af stof, og ingen forsøg afslørende nogen skjult knapfunktion her.

Problemet er mindre, end man kunne frygte. Det er alligevel altid nemmere at styre helt trådløse hørepropper med styreapp’en på mobilen. Og når propperne er tændt, kommer mødelyden automatisk i ørene, når Zoom eller Teams startes op.

Konkurrenter

Jeg har ikke tidligere set helt trådløse hørepropper specielt til mødebrug. Men det betyder ikke, at Logitech Zone True Wireless er uden konkurrence. Hvis du kan leve med et kablet hovedsæt, findes der en billigere model i Zone-serien, som koster en brøkdel og giver helt brugbar lyd til møderne. Lydkvaliteten er dog alene egnet til tale, og der er ingen ANC.

En overraskende konkurrent er EPOS GTW 270 Hybrid, der er et helt trådløst gaming-headset. EPOS-propperne har både Bluetooth og forsinkelsesfri forbindelse med USB-dongle. Og de koster i dag omkring det halve af Logitech Zone True Wireless. Man må dog undvære ANC.

Konklusion

Logitech Zone True Wireless er en betagende simpel løsning på at få god lyd til møderne. Og ikke blot løser de opgaven perfekt, de føjer også et par ekstra fordele til undervejs. For det første er de ganske elegante og diskrete og distraherer ikke fra samtalen. Og for det andet udmærker de sig ved glimrende lydkvalitet og en velfungerende elektronisk støjreduktion. Så du kan efter arbejdet fortsætte med at bruge dem til at høre musik på hjemturen og under træningen.

Desværre er hørepropperne også unødvendigt dyre, sammenlignet med støjereducerende hørepropper til hjemmebrug – som også kan bruges til videomøder. Den trådløse USB-modtager er nyttig. Men man kan have Logitech mistænkt for at have lagt ekstra på prisen, fordi der er tale om et produkt til kontorbrug – hvor man er mere vant til at betale en højere pris, end privatbrugere er, når de køber ind for egne penge.

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
Power åbner butikker i Sverige Norsk-ejede Power overtager Mediamarkts 29 varehuse i Sverige. Med på ejersiden får de den tyske elektronikgigant MediaMarktSaturn.
Vær skarpe til mødet EPOS Expand Vision 1M er et møderumskamera i 4K, der får alle deltagerne til at stå klart.
Bedre videomøder billigt Logitech Brio 300 er et økonomisk webcam, der giver bedre kvalitet på Zoom og Teams end computerens indbyggede kamera.
lbpluss
80" billede fra 1 cm afstand Supernær-projektor klarer skarpe billeder i klasselokaler og mødelokaler.
Nye MacBooks og Mac mini'er med nye, kraftigere M2-processorer Den lynhurtige M2-processor fra Apple får hele to endnu hurtigere opdateringer, som finder vej til både Mac mini og MacBook Pro.
Følg Lyd & Billede