TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST: Logitech Zone Wired Earbuds

Nem lyd til videomødet

Logitechs øresæt til videomøder er ikke nogen teknologisk revolution – men det løser et konkret problem simpelt og billigt.

Karakter
Logitech Zone Wired Earbuds
Lyd & Billede mener
+Nemt at bruge. Virkelig naturlig og ren lyd på tale. Silikonedutter i lækker kvalitet. Koster ikke meget.
-Uanvendeligt til musik. Et kablet in-ear-hovedsæt er en sjældenhed i 2022.
Specifikationer
  • Type: In-ear, kablet, aktivt headset
  • Drivere: (ikke opgivet)
  • Frekvensområde: 20 Hz – 16 kHz (tolerance ikke opgivet)
  • Mikrofon: Dobbelt MEMS, støjreducerende
  • App: Logi Tune
  • Mødesoftware: Certificeret til Zoom, Google Meet og Google Voice
  • Tilslutning: USB-C/USB-A, 4-pol minijack
  • Vægt: 59 g
  • Web: logitech.com
Vejl. pris 749

Videomøderne er tilbage. Og selv når vinterkulden og coronaen forhåbentlig slipper sit tag, skal vi regne med, at vi i fremtiden kommer til at se kollegerne lige så meget på skærmen som ved kaffemaskinen. Og med videomøderne på Zoom og Teams følger kampen for at få lyden til at fungere.

Logitech Zone Wired Earbuds er det billigste af en række headsets til kontorbrug, som skal løse netop det problem. Et kablet headset, som kan kobles til computer, mobiltelefon eller tablet som erstatning for den mere eller mindre tilfældige mikrofon og højttalere i disse.

Headsettet ligner et almindeligt sæt kablede hørepropper i business casual dress. Hvad de i bund og grund også er. Et diskret grafitgråt sæt, som man kan have i ørerne, uden at det vækker opmærksomhed til mødet. Propperne er udstyret med de største silikonedutter, jeg nogensinde har set. De dækker nemlig hele høreproppen og har et lille “horn”, der holder dem fast i øret. De to propper er magnetiske, så de kan klikkes sammen og hænge om halsen, når man ikke bruger dem.

De to propper er magnetiske, så de kan klikkes sammen og hænge om halsen, når man ikke bruger dem. (Foto: Logitech)

Tre forbindelser

Der er tre måder at forbinde hørepropperne til computer eller mobil på. Kablet ender umiddelbart i et USB-C-stik, men der medfølger et USB-A-adapterstik. Endelig kan man springe det indbyggede lydkort, som sidder i en fjernstyringsboks på kablet, over og bruge firepolet minijack. Hvis man har en enhed med kun analog udgang (eller en uden standard USB-porte). Mikrofonerne, der er af MEMS-typen (“chipmikrofoner”), er indbygget i hørepropperne. Det hele leveres i et halvhårdt etui, der kan være i en lomme.

Opsætning og ibrugtagning er simpelt. For de fleste er det nok at sætte stikket i en USB-port og lade systemet om resten. Hvis man vil finjustere, kan man downloade programmet Logi Tune (til Windows og Mac), som først og fremmest kan bruges til at indstille, hvor meget af ens egen stemme man skal kunne høre i propperne. Der er også en fembånds EQ-funktion.

Logitech Zone Wired Earbuds er en nem og billig måde at få god lyd til videomøder på. (Foto: Logitech)

Lydkvaliteten

Logitech Zone Wired Earbuds er beregnet til ét ganske bestemt formål. Og det formål opfylder headsettet rigtig godt. Stemmer lyder naturligt og rent i ørerne, og er man vant til at nøjes med de tvivlsomme højttalere i en bærbar eller en mobiltelefon, åbnes en helt ny verden. Det samme gælder for kollegerne, som nu vil kunne høre, hvad man siger til mødet. Selv om der er langt fra munden til mikrofonerne, er taleforståelsen fin.

Til gengæld er det også det eneste, headsettet er godt til. Det virker fristende at bruge Logitech Zone Wired Earbuds til at lytte til musik, mens man arbejder, men diskanten er begrænset og bassen stort set ikke-eksisterende. Også selv om man sikrer sig, at hørepropperne sidder helt lufttæt i øregangene.

Logitech Zone Wired Earbuds ligner et almindeligt sæt hørepropper, men er kun egnet til én ting. (Foto: Logitech)

Konklusion

Logitech Zone Wired Earbuds er et ret billigt headset, der fuldt ud løser den opgave, som det er skabt til at løse. Det er idiotsikkert at sætte op og let at bruge. Og udleverer en arbejdsgiver sådan et sæt til alle hjemmearbejdende medarbejdere, er der god chance for, at man slipper for at bruge en stor del af alle Zoom-møder på forgæves at få lyden til at fungere.

Men det samme kunne man opnå med de fleste trådløse, støjreducerende høretelefoner. Og de kunne ud over dette også bruges baggrundsmusik til arbejde. Og til at fjerne forstyrrelser fra omgivelserne – hvad enten man er tilbage på storrumskontoret eller kæmper for at få arbejde fra hånden, mens resten af familien også er hjemsendt. Og det uden at koste væsentlig mere end et rent møde-headset som Logitechs.

Skriv en kommentar