Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Poly Studio P5

Opgradering til videomøder

Polys lille fikse P5-webcam er et langt bedre alternativ til det indbyggede i den bærbare computer.

Skrevet af / 11/11/2021 - 07:00
Poly Studio P5
John Alex Hvidlykke

Kontoret er åbnet igen, men hjemmearbejde er kommet for at blive. Så du har brug for et godt kamera for at se kollegerne i øjnene, da de dage er talte, hvor man kunne regne med, at alle var til stede på samme adresse.

Amerikanske Poly har specialiseret sig i udstyr til det digitale kontor. Vi har tidligere testet Poly Studio P15, der var en kombination af webkamera og højttaler. Poly Studio P5 er et lidt mere traditionelt webcam af den type, som man clipser fast på toppen af computerskærmen. Kameraet kan dog også monteres på en trefod.

Poly Studio P5 clipses som andre webkameraer fast på toppen af skærmen. (Foto: Poly)

Grønt udseende

Poly Studio P5 er en lille fiks sag i aerodynamisk design. Materialet er plastic i en gråhvid meleret farve, der normalt signalerer plastic genvundet fra verdenshavene. Om det er tilfældet, nævnes dog ingen steder på hjemmesiden eller produktarket.

Forbindelsen sker med et fastmonteret USB-A-kabel. I en tid, hvor USB-A-porten er blevet en truet art, ville det have været et plus med et udskifteligt kabel, så man kunne vælge USB-C på nyere computere, der ofte kun har én gammeldags USB-port.

Poly hjælper dog lidt på trængslen af porte ved at indbygge en USB-A-port i bagsiden af selve kameraet. At montere et USB-kabel bagi kameraet ville være en klodset løsning, men en USB-dongle til en trådløs mus kan fint sidde i kameraets USB-port.

Poly Studio P5 dækker en diagonal billedvinkel på 78 grader. Det svarer nogenlunde til en 28 mm vidvinkeloptik i den analoge 35 mm filmverden. Det er en udmærket billedvinkel til hjemmekontoret.

En dag på kontoret er ikke længere nødvendigvis … på kontoret. Så der kræves godt udstyr for ikke at føle sig udenfor. (Foto: Poly)

Indbygget privatliv

For at sikre imod, at hackere kan kigge med via webkameraet (og ikke mindst for at aflive bekymringen om, at det skulle ske) er Poly Studio P5 forsynet med en fysisk lukkemekanisme. Og i modsætning til de sædvanlige påklistrede plasticdæksler er lukningen indbygget i selve kameraet. Når man drejer en ring foran linsen, blokerer en irisblænde for linsen, samtidig med at forbindelsen afbrydes. Det er en ret elegant løsning.

Blokeringen mod uønskede blikke på nettet er indbygget i kameraet. (Foto: Poly)

Der oplyses ikke noget blændetal for P5, men sammenlignet med Razer Kiyo Pro og Logitech Brio 4K, der retfærdigvis begge er noget dyrere, virker billedet lidt grynet og med noget billedstøj. Vel at mærke i normal stuebelysning på en ikke alt for gråvejrsagtig dag.

Gammeldags app

Polys kamera-app hedder PolyLens. I modsætning til flere andre webcams bliver man ikke automatisk foreslået at hente app’en, når kameraet installeres, men den kan downloades på Polys websted.

App’en tilbyder justering af lysstyrke, farvebalance, gammakorrektion med mere. Men brugerfladen er gammeldags og besværlig, og app’en føjer reelt ikke nogen funktioner til kameraet, som er brugbare i dagligdagen. Og avancerede video- og optagefunktioner leder man forgæves efter.

Retfærdigvis er fintrimning af kameraindstillingerne noget, som vil interessere de færreste, der bare skal bruge kameraet til at snakke med kollegerne via Zoom eller Teams. Derfor kan man uden bekymring lade være med at hente app’en. Medmindre den IT-ansvarlige på jobbet kræver det. Eftersom Poly er specialister i løsninger til erhvervslivet, kan Poly Lens fjernadministreres af IT-afdelingen.

Poly-kameraet vil være en opgradering i forhold til de fleste indbyggede webcams. (Foto: Poly)

Konklusion

Poly Studio P5 er et forholdsvis godt webcam til en forholdsvis fornuftig pris. Det er betydelig bedre end de billigste løse kameraer – og milevidt over de ynkelige, riskornstore stykker glas og silicium, der sidder i de fleste bærbare computere. Med det kan du deltage i onlinemøder på nogenlunde lige fod med folkene på hovedkontoret.

Sammenlignet med andre kameraer falder Poly Studio P5 dog igennem på udvalget af features, og billedkvaliteten kunne også være bedre under dagligdags lysforhold. App’en byder heller ikke på megen hjælp.

Hvis du vil mere end bare se godt ud til onlinemøder, skal du se efter et lidt mere avanceret kamera, såsom Logitech StreamCam eller Razer Kiyo Pro. De er til gengæld også dyrere – og til dagligdagen på hjemmekontoret er dette kamera en fin løsning.

Karakter
Poly Studio P5
Premium

Home mener

Simpelt og forholdsvis pænt webcam til (hjemme)kontoret. Full HD-opløsning. Prisen er rimelig. Lidt grynet billedkvalitet, hvis ikke lyset er optimalt. Ret basal app.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Koster den virkelig ikke mere?

Skarpeste ultrabærbare nogensinde

Prop et Teams-møde i øret

Kreative superkræfter

Jabras webcam er både smukt og klogt

Den stærkeste tablet nogensinde

Så let får du god lyd på Zoom

Tager Teams-møder til et nyt niveau

Bæredygtig eller grønvasket?

Bliv dit eget videoteam med Logitech Mevo

Langt bedre end laptoppens kamera

TravelMate P6: PC med rejsefeber

Lyd & Billede
Scroll to Top