Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Poly Studio P15

Spild af penge

Poly Studio P15 er et dyrt produkt, som du næsten helt sikkert ikke har brug for.
Poly Studio P15
Karakter
Poly Studio P15
Lyd & Billede mener
Den mekaniske lukker, der kan blokere kameraet, er en god beskyttelse af privatlivets fred.
Ingen stereo samt generelt dårlig lydkvalitet. Software-baseret billedoptimering virker mangelfuld, og “I Fokus”-funktionen er langsom og hakkende.
Specifikationer
  • Maks. opløsning: 4K 16:9, 2160p
  • Synsvinkel: 90° (diagonalt)
  • Mikrofon: 3-element stråledannende mikrofon-array
  • Mål: 425 x 70 x 78 mm
  • Web: poly.com

Plantronics, et amerikansk firma med tradition for at producere lydprodukter – bl.a. headsets – til erhvervslivet, er nu blevet til Poly, efter at virksomheden i 2019 opkøbte Polycom, der var eksperter i produkter til telefonkonferencer, videokonferencer og lignende.

Et af de første produkter fra den nye fusionerede virksomhed er Poly Studio P15, der skal være en slags luksuriøst webkamera til erhvervsbrugere og andre, der sidder i møder en stor del af tiden. 

Studio P15 ligner en lille soundbar med en kameralinse i midten, og produktet kommer bl.a. med indbyggede højttalere, 4K-kamera med 90 graders synsvinkel samt tre mikrofoner, der både skal give god lyd og samtidig medvirke til at undgå ekko og hylen i samtalepartnernes højttalere pga. tilbagekobling.

Over kameraet sidder en lille diode, der indikerer, om kameraet og mikrofonerne er tændt eller slukket. Desuden kan privatlivets fred beskyttes med en mekanisk lukkemekanisme, der blot kræver, at man drejer på en ring omkring kameralinsen.

Forfra ligner Poly Studio P15 en soundbar. Derfor forventer man naturligvis stereolyd, men bliver desværre fælt skuffet. Til gengæld er det et godt træk med den mekaniske lukkemekanisme, som kan blokere kameraet. (Foto: Poly)

Masser af fede funktioner for pengene – på papiret

Poly Studio P15 koster en hel del penge, men så er pointen også, at det erhvervsvenlige kamera skal levere langt bedre lyd- og billedkvalitet, end vi er vant til fra online-møder på Zoom, Microsoft Teams osv. Bl.a. ved hjælp af software, der f.eks. skal kunne kompensere for baggrundslys og desuden kunne følge dig, så du hele tiden er i centrum af billedet, selv om du bevæger dig. Præcis ligesom den nye I Fokus-funktion på 2021-udgaven af iPad Pro.

Alt i alt virker Poly Studio P15 altså på papiret som en no-brainer. Please take my money og alt det dér.

Annonce

Det er undertegnede øverst i midten i dette Zoom-møde. Hvordan synes I lige, det går med kompensationen for baggrundsbelysning? (Foto: Peter Gotschalk)

Masser af skavanker med både lyd og billede

Problemet er bare, at når Poly Studio P15 udsættes for virkeligheden, ser tingene en smule anderledes ud.

Selv om produktet er designet som en slags soundbar med et webkamera i midten, så man meget logisk forventer at høre stereolyd fra begge sider af kameralinsen, sidder der faktisk kun højttalere på kameraets venstre side. På højre side sidder de indbyggede mikrofoner, og det giver et ret mystisk brugeroplevelse, når man sidder lige foran kameraet, og al lyden så kommer fra venstre side. Det opleves som at sidde længst til højre ved et stort mødebord, hvilket er utrolig distraherende.

Dertil kommer, at lydkvaliteten ikke er specielt god. Faktisk får jeg bedre lyd ud af min gamle Apple Thunderbolt-skærm end fra Studio P15, og det var vel ikke meningen? Sidst, men ikke mindst klager stort set alle samtalepartnere over, at lyden i deres ende heller ikke er alt for god. Jeg har af gode grunde ikke selv hørt, hvordan jeg lyder, men efter sigende skulle det give mindelser om to konservesdåser med en snor imellem. Ikke just imponerende.

Billedkvaliteten fra kameraet er acceptabel, men heller ikke de mange penge værd. Bl.a. er funktionen, der skal kompensere for modlys, hvis man f.eks. sidder foran et vindue, ikke så effektiv som forventet. Og ja, kameraet følger dig faktisk, når du bevæger dig, samt zoomer ind og ud for at holde dig i centrum af billedet, men det går langsomt, og netop den funktion fungerer f.eks. langt, langt bedre med førnævnte iPad Pro.

Produktet set bagfra. I bunden sidder der desuden en USB-C-port, og to USB-A-porte, som man kan bruge til at tilslutte mus og tastatur. (Foto: Poly)

Konklusion

Det korte af det lange er, at Poly Studio P15 nok sådan nogenlunde holder, hvad det lover, men prisen er skudt langt over målet. Og man skal virkelig have et dårligt webkamera og dårlig lyd indbygget i sin computer, hvis man skal opleve nogen væsentlig forbedring med produktet.

Det bliver et tak, men nej tak herfra.

Annonce

Fuld adgang til Lyd & Billede for 3 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 1 uge.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter
Skrevet af

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Redaktionen anbefaler

Læs også

Poly Studio P15 er et dyrt produkt, som du næsten helt sikkert ikke har brug for.

Poly Studio P15 er et dyrt produkt, som du næsten helt sikkert ikke har brug for.

Poly Studio P15 er et dyrt produkt, som du næsten helt sikkert ikke har brug for.

Poly Studio P15 er et dyrt produkt, som du næsten helt sikkert ikke har brug for.

Poly Studio P15 er et dyrt produkt, som du næsten helt sikkert ikke har brug for.

Poly Studio P15 er et dyrt produkt, som du næsten helt sikkert ikke har brug for.

Poly Studio P15 er et dyrt produkt, som du næsten helt sikkert ikke har brug for.

Poly Studio P15 er et dyrt produkt, som du næsten helt sikkert ikke har brug for.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2020 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.