TEST: EPOS GTW 270 Hybrid

Små og hurtige

EPOS har skabt et sæt true wireless-hørepropper til spilleren, der ikke kan nøjes med Bluetooth.
Karakter
EPOS GTW 270 Hybrid
Lyd & Billede mener
Rigtig god lyd. AptX for nær-CD-kvalitet. Tabs- og forsinkelsesfri lyd via USB-dongle.
Ingen elektronisk støjreduktion. Mikrofonen er ikke så god som på fuldvoksne gaming-headsets.
Specifikationer
 • Type: In-ear, helt trådløse
 • Platforme: Nintendo Switch, Android devices, PC, PS4
 • Drivere: (ikke oplyst)
 • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz (tolerance ikke opgivet)
 • Aktiv støjreduktion: Nej
 • Batteritid: 5 timer (20 timer ekstra med lade-etui)
 • Stemmestyring: Google Assistant, Amazon Alexa, Siri
 • App: EPOS Gaming Suite
 • Tilslutning: Bluetooth 5.0 (aptX HD), USB-dongle
 • Vægt: 6,5 g pr. styk
 • Web: eposaudio.com
Annonce
Annonce
forfatter

Når man taler om gaming-headsets, er det almindeligvis store og tunge over-ear-modeller. Men der er undtagelser.

EPOS GTW 270 Hybrid er de første helt kabelfrie hørepropper specielt til gaming, jeg har set. Det, der gør forskellen, er den medfølgende USB-C-dongle, der giver tabsfri forbindelse uden den lydforsinkelse, der er almindelig på Bluetooth. Bluetooth understøttes naturligvis også, så propperne kan bruges til musiklytning sammen med mobilen. Og her understøttes den “hi-fi-venlige” aptX-protokol, hvilket er usædvanligt til prisen.

Hvis man ikke har brug for hurtig gaming-lyd, findes der også en ren Bluetooth-udgave, der bare hedder EPOS GTW 270, og som er nogle hundrede kroner billigere.

EPOS GTW 270 Hybrid er lidt mere firkantede end de fleste helt trådløse hørepropper og lavet helt i sort plast. EPOS’ logo er det eneste designmæssige særkende.

Som med andre true wireless-hørepropper medfølger der et transportetui med indbygget batteri til opladning. Etuiet bruges også til Bluetooth-parring. Hørepropperne ligger godt beskyttet i etuiet, men der er desværre ingen plads i det til USB-adapteren, som man gerne vil have med overalt.

Annonce

Batterilevetiden er fem timer, og lade-etuiet giver 20 timer ekstra væk fra stikkontakten. Fem timer er ikke den længste batteritid, vi har set på true wireless-propper. Men aptX og tabsfri trådløs forbindelse kan sagtens tænkes at koste ekstra strømforbrug.

EPOS GTW 270 Hybrid leveres med et transport- og lade-etui, der giver 20 timers ekstra brugstid. Det spændende er dog USB-adapteren, der også er med. (Foto: EPOS)

Besværlig betjening

Betjening er altid et kompromis på hørepropper, hvor der ikke er plads til et batteri af trykknapper. En enkelt knap på venstre høreprop er alt, og man kan – med besvær – styre afspilning og håndtere mobilopkald med den. Men det er lettere at bruge mobilen, som jo er i nærheden alligevel. Man kan også bruge stemmestyring med Google Assistent eller Siri, men så skal man stadig fumle med den enlige knap for at aktivere det.

USB-donglen fungerer aldeles problemfrit. Når den er sat i USB-porten, og hørepropperne er på plads, er der straks forbindelse, og den er lige så hurtig, som den skal være. Da donglen skal passe i Nintendo Switch og Android-telefoner, kræver den en USB-C-port, som stadig er mindre udbredt på PC end den gamle USB-A, men der medfølger alle nødvendige adapterkabler.

Vi har på det seneste set flere true wireless-propper med automatisk støjreduktion (ANC), blandt dem Jabra Elite 85t. Men EPOS GTW 270 Hybrid må nøjes med passiv støjdæmpning gennem en tætsluttende “pakning” i form af silikonedutter i fire størrelser.

Og tæt slutter de. Når man skruer GTW 270 Hybrid ind i øregangen, giver det den velkendte “osteklokkeeffekt”, hvor verden lukkes ude. Følelsen af overtryk er dog midlertidig, og propperne sad stabilt i øret gennem hele testen. Det var heller ikke noget problem at opnå den tæthed, der skal til for at sikre en god basgengivelse.

Annonce

Gaming-headsets kan normalt genkendes på mikrofonen, som er afgørende vigtig i holdspil. Af indlysende grunde kan der ikke sidde en svanehalsmikrofon på en trådløs høreprop, så man må nøjes med mikrofonerne i kapslerne. De gør det udmærket, men er stadig bedst egnet til mobilsnak over Bluetooth.

EPOS GTW 270 Hybrid er de første helt trådløse hørepropper specielt til gaming, som vi har set. (Foto: EPOS)

Lydkvaliteten

EPOS’ slægtskab med Sennheiser fornægter sig ikke på lydkvaliteten. For den er glimrende.

Hovedindtrykket er et hovedsæt med neutral lyd, dog med lidt ekstra varme i bunden. Mellemtonen er ren og rigtig velopløst. Det betyder en masse for musik, hvor fine nuanceringer i Sinead O’Connors “Scarlet Ribbons” står klart frem. Men det gør navnlig en verden til forskel i skydespil, hvor du kan skelne alt, hvad der foregår. Vi er ikke oppe i samme altafslørende klasse som Audeze Penrose. Men der er også en prisklasse og en teknologisk klasse til forskel på de to. Og det er stadig godt.

Bas og hørepropper har ikke tradition for at gå godt sammen, men når forbindelsen er helt hermetisk tæt, kan det fungere, og der mangler slet ikke bas på GTW 270 Hybrid. Faktisk får den dybe ende et lille ekstra skub i forhold til de andre toneområder. Og det fungerer fint til gaming, hvor eksplosionerne faktiske fornemmes som en vibration i hovedet.

Festen får dog en ende, når der skrues op, da de bittesmå drivere kun kan spille begrænset højt. EPOS opgiver maks-lydtrykket til 100 dB. Til sammenligning kan førnævnte Audeze Penrose (med 100 gange større membranareal) aflevere 140 dB i øregangen, hvis man giver dem lov!

Annonce

Kvaliteten blev bedømt både via Bluetooth/aptX og den trådløse USB-forbindelse.

Foto: EPOS

Konklusion

EPOS GTW 270 Hybrid er et usædvanligt gaming-headset i kraft af dets størrelse. Eller et usædvanligt par helt trådløse hørepropper i kraft af den trådløse USB-forbindelse. Og det funger ganske godt i begge roller. Til lange spilsessioner ville jeg stadig foretrække et fuldstørrelse hovedsæt af hensyn til både komfort og mikrofon, men til bærbar gaming er det fremragende. Lyden er klar og præcis nok til, at man kan følge med i spillet. Og varm nok til, at det er sjovt imens.

ANC ville have været et plus, men til prisen kan man ikke forlange det. Specielt ikke når man til gengæld får aptX. Men en funktion, der sender lyden fra omgivelserne igennem, burde have været inden for mulighederne.

Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generations processorer og Nvidia-grafik til hjemmekontoret.
BlueParrott M300-XT giver op til 15 timers snak, og reducerer støj fra omgivelserne med 80 procent.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Du fortjener den bedste lyd ude på terrassen i påsken. Du skal have dig et par udendørshøjttalere!
Samsung Galaxy SmartTag er en lille Bluetooth-brik, som holder styr på dine ejendele.