Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: HP Pavilion Aero 13 (13-be0821no)

Luksusletvægt til lavpris

HP Pavilion Aero 13 ligner en luksus-ultrabook og vejer under et kilo, men prisen er ikke tung at bære.

Skrevet af / 30/10/2021 - 09:00
HP Pavilion Aero 13 (13-be0821no)
John Alex Hvidlykke

Skal computeren være fast følgesvend hver dag, bør den være så let og kompakt som muligt. Hvilket normalt betyder, at den skal være så let og kompakt, som budgettet tillader. For de fleste superlette ultrabooks er (næsten) deres vægt værd i guld.

HP Pavilion Aero 13 (der er ingen præmier for at gætte, hvilken Apple-computer den skal konkurrere med) er en undtagelse fra den regel. Selv om vi har at gøre med en lille slank 13-tommer i magnesiumkabinet og med en vægt på bare 973 gram, holder prisen sig lige akkurat på den behagelige side af 6.000 kroner i den testede udgave.

Som nævnt er skærmen på 13 tommer, men den er i det nye 16:10-format, der giver mere skærmplads i højden, men som også betyder, at kabinettet bliver lidt dybere. Skærmopløsningen er på 1920 x 1200 punkter, altså en smule mere end Full HD. Og i forhold til størrelsen og prisen er det fuldt tilstrækkeligt. Skærmen har en rimelig lysstyrke (400 nit), men den har ikke den dybde og klarhed, som vi er vant til fra dyrere bærbare.

Kabinettet er i magnesium, og computeren vejer under et kilo. (Foto: HP)

Tastaturet er i fuld størrelse – også tasterne i de yderste rækker – og den hvide bagbelysning kan indstilles i to niveauer: svagt lys og meget svagt lys. Kvaliteten af tasterne og touchpad’en er til gengæld middelmådig. De virker fint, men i stedet for fornemmelsen af vandring og modstand i tasterne, mærkes bare det bløde ”blop”, når boblemembranen under tasterne trykkes ned. Og touchpad’en skal have et ret hårdt tryk for at registrere et klik. Den indbyggede fingeraftrykslæser trækker en smule op i regnskabet.

Kabinettet er ultraslankt (kun 1,7 cm med låget lukket). Det gør computeren formidabel til skuldertasken eller studierygsækken. Men det gør det svært at få plads til fuldstørrelses USB-porte. HP har valgt at forsyne USB-portene med en lille klap, som skal trykkes ned, når stikket sættes i porten. Det er en bøvlet måde at løse problemet på, da stikket skal lirkes ind, og det er næsten umuligt at undgå at bruge to hænder.

USB-porten er forsynet med en klap, der gør det til en udfordring at sætte et USB-stik i. (Foto: HP)

God processor – svag grafik

Det er ikke kun i det ydre, at HP Pavilion Aero 13 virker forholdsvis luksuriøs. HP har ofret en rigtig god processor i form af en AMD Ryzen 5, 5600U. Det er en seks kerners CPU med 12 tråde og 2,3 GHz arbejdsfrekvens. Der er 8 GB RAM, hvilket lige akkurat er nok, prisen taget i betragtning. Og til typiske kontorprogrammer vil det være tilstrækkeligt. Det samme kan man sige om SSD-lagerpladsen på 256 GB.

Det bliver grafikken, der sætter grænsen for, hvad Pavilion Aero 13 kan bruges til. Grafikprocessoren er AMD Radeon, men uden nærmere angivelse. I praksis handler det om integreret grafik i Ryzen-processoren. Hvilket også vil sige, at grafikprocessoren deler RAM’en med CPU’en i stedet for at have sin egen dedikerede og hurtige grafikhukommelse.

Benchmarks

HP Pavilion Aero 13 er udstyret med en ganske kvik AMD Ryzen 5-processor med seks kerner. Ydelsesmæssigt ligner den gennemsnitlige 11. generations Core i7-processorer. GeekBench 5-testen gav et resultat på 5.163 i multicore og 1.344 i single-core. Og PCMark 10, der simulerer typiske kontorprogrammer, endte med en score på 5.673. Det er rigtig fint, og det burde sikre flere års problemfri daglig tjeneste.

HP Pavilion Aero 13 er en stærk lille PC, der klarer dagligdags opgaver problemfrit. Men grafik er ikke dens stærke side. (Foto: HP)

Radeon-serien har givet os mange gode grafikkort gennem dens mangeårige eksistens. Den Radeon-grafik, der findes i Aero 13, vil dog ikke få nogen plads i historiebøgerne.

Med en 3DMark Time Spy-score på 1.100 og 2.890 i 3DMark Fire Strike er Radeon-grafikken i HP’en kun dobbelt så hurtig som rædselsfulde Intel HD Graphics. Hvilket er noget af en bedrift. I praksis betyder det ikke så meget, da den lillebitte PC stadig klarer det, som den er skabt til, ganske problemfrit.

HP Pavilion Aero 13 er i den allerletteste vægtklasse, og det kan mærkes på batteritiden. 3:15 timer er en smule kort for en ultrabookcomputer, der er beregnet til at blive taget med til møder og forelæsninger gennem en hel, lang dag. Da PC Mark 8 batteritesten er langt mere intens end det kontorarbejde, som den simulerer, burde computeren dog fint kunne klare en hel arbejdsdag. I tilfælde af overarbejde kan du også nødoplade ved at låne en kollegas USB-C-oplader.

Ultraslanke bærbare med en vægt på mindre end et kilo er der kun få af. Og ingen af dem er billige. De nærmeste konkurrenter til HP Pavilion Aero 13 er maskiner som MSI Modern 15 og Acer Aspire 5. Men begge er noget tungere 15” bærbare med kabinetter i plastic.

HP Pavilion Aero 13 fås i fire farver. (Foto: HP)

Konklusion

HP Pavilion Aero 13 er en lækker lille ultrabærbar ultrabook-computer til en pris, som man næsten kun kan elske. Den har en overraskende god processor og et tillidsvækkende design, hvor man skal se godt efter for at opdage forskellen på den og dyrere PC’er. Grafikprocessoren er rent ud miserabel – men ikke værre end den Intel UHD Graphics, der var normen i Intel-baserede ultrabooks indtil for kort tid siden. Hvis du har brug for en bærbar PC til arbejde eller studier, der kan tages med i tasken alle årets dage, er det svært at finde et lige så attraktivt bud i prisklassen.

Karakter
HP Pavilion Aero 13 (13-be0821no)
Basic

Home mener

En rigtig ultrabook i lækker udførelse til lavpris. God processor. Magnesiumkabinet. Vejer under et kilo. Grafikkortet er langsomt, og skærmen er middelmådig. Besværligt at bruge USB-portene.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Koster den virkelig ikke mere?

Skarpeste ultrabærbare nogensinde

Prop et Teams-møde i øret

Kreative superkræfter

Jabras webcam er både smukt og klogt

Den stærkeste tablet nogensinde

Så let får du god lyd på Zoom

Tager Teams-møder til et nyt niveau

Bæredygtig eller grønvasket?

Bliv dit eget videoteam med Logitech Mevo

Langt bedre end laptoppens kamera

TravelMate P6: PC med rejsefeber

Lyd & Billede
Scroll to Top