Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Samsung XE340XDA-KA1SE

Plastic fantastic for alle pengene

Samsungs Galaxy Chromebook Go lever op til navnet ”Go”. Den er dejlig let i brug. Trods plast-design er Go præsentabel set udefra, men skærmen skuffer en del.

Skrevet af / 26/08/2023 - 09:05
Samsung XE340XDA-KA1SE
Natasja Broström

Samsungs grå Galaxy Chromebook Go fremstår som en veldesignet bærbar. Vægten på 1,45 kilo, de rundede kanter og kabinettets stilige udformning gør Go lækker at se på og nem at håndtere på farten.

Maskinen kan dog ikke skjule, at den er fremstillet af plast. Selv om Galaxy Go har bestået flere Mil-STD-810G-tests, blandt andet for fald og vibrationer, virker den ikke bundsolid i brug. Omvendt giver en ”krop” i plastik også lav vægt.

Blandt andet Wi-Fi 6 og et 720p webcam er med til at gøre Samsungs Galaxy-maskine til et fint valg til studierne. (Foto: Samsung)

Sort i sort

Når låget åbnes, afsløres et sort indre. Skærmens kanter og hele underdelen er i samme matsorte look. Tasterne er store og lige til at gå til. En touchpad på hele 14 cm (diagonalt) er nok lidt i overkanten og forstyrrer arbejdet, hvis håndleddet eller tommelfingrene rammer ved et uheld.

Selv om fornemmelsen af grovkornet plast, fremfor hård og glat, mærkes i fingerspidserne, arbejder tastaturet trofast og solidt.

Samsungs Chromebook skuffer derimod, når det gælder skærmen. Med en opløsning på 1.366 x 768 eller 780p skal du ikke forvente lækkerier eller en klar, lysstærk skærm, som kan bruges udenfor.

Samsungs Galaxy Chromebook Go kan lægges fladt ned, hvilket ikke gør noget godt for den i forvejen matte skærm. (Foto: Natasja Broström)

Resten af specifikationerne, heriblandt en Intel N4500-processor og 4 GB hukommelse, understreger, at Galaxy Go ikke er til spil og hjemmebiograf. Omvendt får du, helt i tråd med tilnavnet ”Go”, understøttelse af Wi-Fi 6, simkort-læser og Bluetooth i version 5.1.

Konklusion

Galaxy Chromebooks CPU vil ikke lege med Geekbench i værktøjets seneste 6. version, så i stedet kørte vi Go gennem blandt andet Octane 2.0 plus. Her gav single core en score på 25.644, for dual core 108.667. Resultatet placerer Galaxy Go i gruppen af bærbare med en 5. generation i5-processorer.

Ligesom Asus Chromebook CM14 Flip, der er med i samme gruppetest, har Samsung Galaxy Go en særhed. Skærmen på begge maskiner kan maksimalt lænes bagud i 90 grader. I en vinkel derudover løftes kabinettet. (Foto: Natasja Broström)

Resultatet er ikke prangende, men Samsungs Chromebook prøver heller ikke at stikke os blår i øjnene. Specifikationerne taler deres tydelige sprog: Maskinen er til let cloud-arbejde på farten, ikke til Call of Duty i multiplayer på højeste indstilling eller hjemmebiograf i 4K.

Karakter
Samsung XE340XDA-KA1SE
Basic

Home mener

En absolut mobil chromebook, der kan det meste af det, en studerende skal bruge på farten. Godt tastatur, tiltalende design og testens laveste vægt. Fornemmelsen af plastik går igen, fra inderst til yderst. Ikke nogen prale-maskine, men en enhed til det mest basale.

Også i denne test:

3 chromebooks

Asus CM1402FM2A

Elegant, men tung at arbejde med

Gruppetestens design-darling har en lækker skærm, men er plaget af dumme valg fra Asus’ side. Tastaturet flopper, og vægten udhuler glæden ved tablet-brug.

God arbejdshest med længere batteritid end den, Asus selv lover. Behagelig højglans-skærm. Vandafvisende tastatur. Understøtter brug af pen.
Tung i brug som tablet, og skærmens underkant støder mod underlaget i vinkler over 90 grader.
Læs hele testen

Acer CB314-1H/CB314-1HT

En glædelig overraskelse

Testens prismæssige bundskraber viser sig at være det mest positive bekendtskab. Skærmen er Acers akilleshæl.

Dejligt tastatur med store, responsive taster, der giver en behagelig og effektiv kliklyd.
Mangler muskler til andet end simpelt kontorarbejde. Skærmen er mat i lys og farver.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Grønt fremskridt i små trin

Betalelig og superlet uden kompromiser

Trådløst internet - også I den anden ende af haven

Den bedste Mac til de fleste mennesker

Den dyreste computer vi har testet

Kan I høre mig derude?

Lyd & Billede
Scroll to Top