Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Acer CB314-1H/CB314-1HT

En glædelig overraskelse

Testens prismæssige bundskraber viser sig at være det mest positive bekendtskab. Skærmen er Acers akilleshæl.

Skrevet af / 26/08/2023 - 09:05
Acer CB314-1H/CB314-1HT
Natasja Broström

Ved første berøring mærkes Chromebook 314 som det, den er: En bærbar i den lave ende af ”prisbassinet”. Vægten på 1,5 kilo gør Acers bærbare til den næstletteste i testen.

Indmaden gør heller ikke Chromebook 314 til nogen sværvægter. Flashdrevet er på blot 64 GB, og du får kun en dual-core Intel-processor. Coveret og tastaturet er umiskendeligt plastikagtigt, men trods en lyssvag 14-tommer skærm og lette specifikationer vinder Acer Chromebook 314 ved nærmere brug. Med en pris på under 2.600 kroner er den bestemt værd at overveje til studiebrug.

Acers Chromebook gør ikke meget væsen af sig. Den har endda den ældre USB-A-standard om bord. (Foto: Acer)

Tilvalg og fravalg

Så snart 314 klappes op, viser skærmen sine svage sider. Godt nok får vi 1.080p, altså en fin Full HD-skærm, og en rimelig 60 Hz opdateringshastighed, men farverne er matte og fade. Til studiebrug er det næppe afgørende, men matheden er et problem i lysmættede omgivelser. Den påvirker for eksempel kontrasten i opkald via det indbyggede 720p-webcam og ved forskellige betragtningsvinkler.

Chromebook 314 har ikke touchskærm og kan ikke vendes 180 grader. Til gengæld støder skærmen ikke mod underlaget, hvis du vipper den over 90 grader bagud. Dette plager derimod testens to andre kombattanter fra Samsung og Asus.

Skærmen på Chromebook 314 kan skubbes længere bagud end blot 90 grader uden at støde mod bordet. Det gør betragtningsvinklen bedre. (Foto: Natasja Broström)

Der, hvor Chromebook 314 for alvor tager point hjem, er tastaturet. Med store, responsive taster og en behagelig kliklyd er Acers maskine fornuftig at arbejde med. Det samme er den hurtige og fingernemme touchpad.

Fornuftige forhold på farten

Set udefra kan Chromebook 314 virke tung og kluntet. Skinnet bedrager, da maskinen har venlige, glatte hjørner, så den er nem at pakke i tasken. Vægten på 1,5 kilo bidrager til, at Acers maskine i høj grad opfylder, hvad vi bad om: nemlig en bærbar til studiebrug.

Til gengæld må du nøjes med en delt Intel UHD-grafikprocessor og fire porte, to med USC-A og to med USB-C, og ingen kortlæser. Spil eller Youtube-videoer er ikke en fornøjelse på Chromebook 314.

Acers Chromebook-maskine har et pænt design uden at prale. Den vejer blot 1,5 kilo og er nem at få med. (Foto: Acer)

To bemærkninger dog: Batteritiden varer i test to timer længere, end Acer oplyser, og N4020-processoren opfylder mindstekravet til at spille Minecraft, hvis man skulle have de lyster.

Konklusion

Da man ikke kan få alt i livet, er der også en bagside ved at vælge Chromebook 314. I vores benchmark-tests taber Acers maskine til konkurrenterne. Hverken på CPU-delen, de grafiske muskler eller på den generelle ydelse er Chromebook 314 nogen højdespringer. I Octane 2.0 Plus scorer Asus’ maskine under ydelsen for en ældre Intel i5-3317U CPU.

Leder du efter en let skrivemaskine med indbygget (gratis) kontorsuite til studierne, er Acer Chromebook 314 14” FHD derimod et godt bud.

Karakter
Acer CB314-1H/CB314-1HT
Basic

Home mener

Dejligt tastatur med store, responsive taster, der giver en behagelig og effektiv kliklyd. Mangler muskler til andet end simpelt kontorarbejde. Skærmen er mat i lys og farver.

Også i denne test:

3 chromebooks

Asus CM1402FM2A

Elegant, men tung at arbejde med

Gruppetestens design-darling har en lækker skærm, men er plaget af dumme valg fra Asus’ side. Tastaturet flopper, og vægten udhuler glæden ved tablet-brug.

God arbejdshest med længere batteritid end den, Asus selv lover. Behagelig højglans-skærm. Vandafvisende tastatur. Understøtter brug af pen.
Tung i brug som tablet, og skærmens underkant støder mod underlaget i vinkler over 90 grader.
Læs hele testen

Samsung XE340XDA-KA1SE

Plastic fantastic for alle pengene

Samsungs Galaxy Chromebook Go lever op til navnet ”Go”. Den er dejlig let i brug. Trods plast-design er Go præsentabel set udefra, men skærmen skuffer en del.

En absolut mobil chromebook, der kan det meste af det, en studerende skal bruge på farten. Godt tastatur, tiltalende design og testens laveste vægt.
Fornemmelsen af plastik går igen, fra inderst til yderst. Ikke nogen prale-maskine, men en enhed til det mest basale.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fire headsets til dit nye kontorliv

Personlig assistent med ChatGPT

Rekordslank dobbeltskærms-PC

MacBook Air er blevet lidt hurtigere men også dyrere

Vil du have ekstra skærm med din menu?

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Scroll to Top