Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Yamaha forbedrer hovedtelefon-favorit

Yamaha YH-E700B tager over fra den tidligere topmodel - den største forskel ser ud til at være på udseendet.

Skrevet af / 23/02/2023 - 15:44
Yamaha forbedrer hovedtelefon-favorit

Vi var meget positivt overraskede over Yamaha YH-E700A, da de for godt et år siden vandt vores gruppetest mod ganske veldrejede udfordrere som Sony WH-1000XM4, Bose QuietComfort 45, JBL Tour One og Philips Fidelio L3. Nu er tiden kommet til en opgradering i form af de nye YH-E700B. Hvis navnet hverken overrasker eller vækker begejstring, så gør selve produktet det forhåbentlig. 

Yamaha YH_E700B_beige angle
Stangen på ydersiden af hovedtelefonerne ligner nærmest en mikrofonarm, der er foldet ind. (Foto: Yamaha)

Udseendet har helt klart fået en overhaling, med en oval pasform, hvor forgængerens kopper var runde. På billederne ser stængerne, som holder kopperne fast på hovedbøjlen, ud som mikrofonarme, som er foldet ind. Lidt mærkeligt, men vi håber de ser bedre ud i virkeligheden.

Vægten er øget lidt, fra de allerede voldsomme 325 gram til 335 gram. Det er næsten 100 gram mere end Bose QC45 og Sony WH-1000XM5, som begge er konkurrenter, som Yamaha er oppe imod i sin prisklasse. Især Sony’erne bliver svære at slå!

Yamaha YH_E700B_black lying
Foto: Yamaha

Bedre samtalelyd

YH-E700B er udstyret med Qualcomms Clear Voice Capture-teknologi, som fjerner ekko og undertrykker baggrundsstøj gennem mikrofonen under opkald. Det betyder bedre lyd ved opkald.

YH-E700B har også en mere avanceret form for det, de kalder Listening Care, som giver fyldigere lyd, når man spiller ved lav volumen. EQ’en skulle nu være mere intelligent, så den gengiver flere nuancer i lydbilledet, uanset lydniveauet.

Læs også Den bedste lyd Leder du efter et par virkelig vellydende hovedtelefoner? Her er de! Yamaha YH-E700A gør rent bord på lydkvalitet.

Støjreduktion

Ellers ser der ikke ud til at være meget nyt. Det ser ud til, at støjreduktionen er identisk med forgængerens. Fasemanipulering er det princip, man bruger for aktivt at reducere baggrundsstøj, når man lytter til musik; men hvor mange konkurrenter nu har fået flere mikrofoner, som giver bedre muligheder for støjreduktion, bruger Yamaha kun én mikrofon på indersiden af hver kop. Ingen på ydersiden.

Yamaha hævder at bruge en mere avanceret algoritme i DSP’en end sine konkurrenter, så man kan eliminere støj uden at påvirke musikken. I vores test af forgængeren YH-E700A syntes vi alligevel, at støjreduktionen påvirkede musikgengivelsen i nogen grad, og vi foretrak kun at aktivere den, når vi befandt os i støjende omgivelser.

Vi fandt desuden, at selve støjreduktionen var moderat, selv om den fint undertrykte statisk støj inde i en bil. Vi testede den ikke på fly, men vi vil tro, at den også fungerer godt der.

Foto: Yamaha

Hvad med lyden?

Hvorvidt Yamaha har gjort noget ved den allerede glimrende lyd, fremgår ikke af pressemeddelelsen. Begge har True Sound, som er Yamahas garanti for en mere naturlig lydgengivelse. Samme codecs understøttes, det vil sige aptX Adaptive samt AAC og almindelig SBC. De nye LC3 og LC3+ codecs, som er lagt ind i det nyeste Android-operativsystem og på sigt er tænkt til at erstatte SBC, er fraværende.

Yamaha YH_E700B lifestyle- scaled
Foto: Yamaha

Yamaha YH-E700B – pris og tilgængelighed

De nye Yamaha YH-E700B kan bestilles nu, og prisen er 3.790 kroner.

yamaha.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sonos havde et es i ærmet

Med en kilopris som safran

Stax-elektrostater til folkelig pris

Lukkede hovedtelefoner til audiofile

Hovedtelefoner bygget som højttalere

Tjek disse hovedtelefoner fra Focal

Sådan ser Sonos' nye hovedtelefoner ud

Din egen personlige hjemmebio-oplevelse

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Scroll to Top