TESTBose QuietComfort 45

Ingen store overraskelser

Bose har ikke taget nogen syvmileskridt med QuietComfort 45.
Bose QuietComfort45 SPREAD
Karakter
Bose QuietComfort 45
Lyd & Billede mener
Blandt de mest komfortable hovedtelefoner, vi kender. God støjreduktion og ditto lydgennemslip. Neutral klangbalance.
Lyden opleves som tynd, og støjreduktionen kan ikke slås fra uden samtidig at aktivere lydgennemslip.
Specifikationer
 • Type: On-ear, lukkede, trådløse
 • Drivere: (ikke opgivet)
 • Frekvensområde: (ikke opgivet)
 • Aktiv støjreduktion: Ja
 • Batteritid: 24 timer med ANC
 • Stemmestyring: Ja (bruger mobilens stemmeassistent)
 • App: Bose Music
 • Tilslutninger: Bluetooth 5.1 (SBC, AAC), 3,5 mm analog
 • Vægt: 240 g
 • Farver: Sort eller gråhvid
 • Web: bose.dk
forfatter

Afløseren for Bose QuietComfort 35 II hedder ikke overraskende QuietComfort 45. De ligner til forveksling QC 35 II med fysiske knapper og det hele. Ørekopperne har en lidt mere glat udførelse, hvor samlingerne var mere kantede på forgængeren. Puden på hovedbøjlen er nu betrukket med glat kunstlæder i stedet for stof.

Men alt i alt er der to meget ens hovedtelefoner. Man skal se ret godt efter for at bemærke forskellene.

Videoanmeldelse: Er Bose konge igen? Med NC 700 har Bose denne gang gjort deres aller, aller… næstbedste.

Funktionerne

QC45 har endelig fået USB-C-stik og desuden multipunktstilslutning via Bluetooth 5.1, så to enheder kan sluttes til samtidig. Det kan NCH 700 også, der blev markedsført som en ny topmodel over QC35 II, men som man kan købe til en lavere pris end QC45 lige nu. Så hvad der egentlig er topmodellen, er lidt svært at se.

Som de fleste andre hovedtelefoner i denne klasse har QC45 også lydgennemslip, kaldet Aware Mode, som ikke fandtes på forgængeren QC35 II.

Bose QC45 white
(Foto: Bose)

Støjreduktionen

Bose har altid været god til det med støjreduktion, og det gælder også QuietComfort 45. Men de har lidt mere egenstøj, end jeg havde håbet. Denne susen er højere end på både QC35 II og NCH 700, som er de mest støjsvage af de tre. Også Sony WH-1000XM4 har lidt susen, men den er lavere i frekvens og er ikke så fremtrædende som på QC45.

Alligevel må vi sige, at støjreduktionen på Bose QuietComfort 45 er rigtig god; ingen andre end Sony og Bose selv kan udfordre dem her. Bilturen blev en særdeles stille oplevelse med QC45 om ørerne. At hovedtelefonerne er fjerlette og sidder fløjlsblødt om ørerne, gør ikke sagen værre.

Bose QC45 black & white
(Foto: Bose)

Lydkvaliteten

Lydmæssigt går Bose efter så lineær lyd som muligt. Alt kommer tydeligt frem, og Beyoncés livlige “Be Alive” lyder klart og neutralt. Men der er en skarphed i stemmen, især når hun giver den gas. Hovedtelefonerne er heller ikke de mest finmaskede og opløste i topregistret. Og selv om bassen går dybt nok i frekvens, mangler der tryk på rytmerne. Det bliver lidt kedeligt.

Kontrabassen på Esperanza Spaldings “Formwela 10” lyder rimelig godt, men hovedtelefonerne er ikke overbegejstrede for den kraftige mellemtone i hendes stemme. Også bækkener kan lyde lidt stikkende.

Al musik lyder helt fint, det være sig klassisk eller hiphop. Men det bliver aldrig rigtig medrivende, og der er heller ikke nogen EQ-funktion i app’en.

Om de lyder bedre, hvis man slår støjprocesseringen fra? Næh, det kan man ikke. Man kan kun vælge imellem støjreduktion og lydgennemslip, som begge giver samme lydkvalitet på musikken. Man kan ikke slå begge dele fra, hvilket måske ville have forbedret lydkvaliteten og givet bedre batterilevetid.

Bose QC45 QuietComfort 45 SPREAD2 Bose QC45 QuietComfort 45 SPREAD1 Bose QC45 lifestyle
<
>
(Foto: Bose)

Konklusionen

Bose QC45 er fjerlette og sidder fantastisk om ørerne, og vi kan sagtens forstå, at mange vil vælge dem. Det er et trygt, omend måske lidt uoriginalt valg. Man får også noget af den bedste støjreduktion, der findes.

Alligevel vil vi sige, at QC45 er gode, men ikke fremragende. Det er kun nogle småting ved funktionerne, der gør dem bedre end forgængeren QC35 II, og intet, der gør dem bedre end NCH 700. Støjreduktionen er ikke blevet bedre siden sidst, og lyden heller ikke. Den er sådan set okay, men mangler både dynamik og basenergi for at engagere ordentligt.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

JBL Tour One

Energisk JBL-lyd

JBL Tour One er et par gedigne hovedtelefoner, som efter en tur gennem EQ-funktionen i app’en får et smil frem på læben.

Livlig og kontant lyd. Det bliver aldrig kedeligt!
Lyder bedst med støjreduktionen slået fra. Bør justeres lidt i EQ’en for at få det bedste frem i dem.

Philips Fidelio L3

Veldrejede Philips

Philips Fidelio L3 er flottere at se på og udstråler bedre byggekvalitet end de fleste andre i denne klasse. Men hvad med lyden?

God støjreduktion. Fin og velafbalanceret lyd. Rigtig godt kvalitetsindtryk!
Lyden er lidt lav, hvilket heldigvis til dels kan fikses med EQ’en.

Yamaha YH-E700A

Den bedste lyd

Leder du efter et par virkelig vellydende hovedtelefoner? Her er de! Yamaha YH-E700A gør rent bord på lydkvalitet.

Herlig kraftig og fyldig lyd. Helt i top i klassen! Desuden ser de godt ud og sidder godt om ørerne.
Støjreduktionen er god, men ikke blandt de bedste.

Sony WH-1000XM4

Stadig den bedste støjreduktion

Der er fortsat ingen, der kan slå Sony WH-1000XM4 på støjreduktion. Men vi håber, de snart tager skridtet med endnu bedre lyd.

Stadig klassens bedste støjreduktion, og pasformen er lige så god som før.
På lydkvalitet er der flere, der har overhalet Sony.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.