TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST JBL Tour One

Energisk JBL-lyd

JBL Tour One er et par gedigne hovedtelefoner, som efter en tur gennem EQ-funktionen i app’en får et smil frem på læben.

forfatter
Publiceret 23/11/2021 - 17:39
Karakter
JBL Tour One
L&B mener
Livlig og kontant lyd. Det bliver aldrig kedeligt!
Lyder bedst med støjreduktionen slået fra. Bør justeres lidt i EQ’en for at få det bedste frem i dem.
Specifikationer
 • Type: Over-ear, lukkede, trådløse
 • Drivere: 40 mm
 • Frekvensområde: 10 Hz – 22 kHz
 • Aktiv støjreduktion: Ja
 • Lydgennemslip: Ja
 • Batteritid: 25 timer m. ANC, 50 timer u. ANC
 • Vandtætte: Nej
 • Stemmestyring: Amazon Alexa, Google Assistant, Apple Siri
 • App: JBL Headphones
 • Tilslutninger: Bluetooth 5.0 (SBC, AAC), 3,5 mm analog
 • Vægt: 268 g
 • Farve: Sort
 • Web: jbl.com
Vejl. pris 2299Pr. 23/11/2021 Produktside

JBL Tour One føles solide og sidder behageligt på hovedet. Jeg kan også godt lide den følelse, de giver, når man har dem i hænderne. Fysiske knapper til volumen, trådløs tilslutning og lydprocessering som støjreduktion og lydgennemslip gør dem nemmere at blive bekendt med end visse andre, f.eks. Sony WF-1000XM4.

Læs også Mulighed for lyd i top Hvis man er lidt fiks på fingrene og stoler på sine egne ører, kan man skrue sig frem til gylden lyd med JBL Tour Pro+.
JBL Tour Pro+ Plus

Støjreduktionen

Støj udefra dæmpes godt med den aktive støjreduktion, men JBL-hovedtelefonerne kræver mere præcis placering på ørerne end de andre, for at støjreduktionen er ens på begge ører. Man skal måske klemme lidt ekstra, når man tager dem på, for at få det helt tæt. Når de først sidder, er støjreduktionen god, bedre end på Yamaha som lukker mere støj ind.

JBL Tour One folded
(Foto: JBL)

Lyden

Med støjreduktionen aktiveret bliver bassen mere fyldig, men også mere slap. Rytmerne i mellembassen slår ikke så stramt mod trommehinden som med den slået fra. Det samme opleves med lydgennemslip – hovedtelefonerne lyder en del bedre med begge dele slået fra. Men hvis man sidder i et fly eller i en bil, er det selvfølgelig rart at kunne lukke støjen ude.

Lige ud af æsken er lyden lidt flad og uengagerende, og især mellemtonen er i den tynde ende, så stemmer ikke kommer ordentligt frem. Beyoncés nye nummer “Be Alive” lyder ikke ligefrem “alive”. Men det er ikke så meget, der skal til. Her ville jeg slå et smut forbi EQ’en i app’en.

JBL Tour One front
(Foto: JBL)

For efter at have trukket mellemtonen lidt op omkring 1 kHz og trukket det skarpe område ved 4 kHz lidt ned og så trukket diskanten lidt op er lyden straks meget bedre. Det kan godt ske, at du foretrækker en anden indstilling, og det er fint. Der er mange muligheder her, for EQ’en er rigtig god.

Norske Sigrids stemme er nu klar og tydelig på julesangen “Home To You (This Christmas)”, og guitaren på den hidtil ikke-udgivne “Follow Me Around” med Radiohead, der nu endelig er kommet på udgivelsen Kid A Mnesia, masserer ørerne. Thom Yorke, der frækt er placeret næsten helt til venstre i lydbilledet, står tydeligt frem i forhold til musikken. Det her er godt.

JBL Tour One lifestyle(1)
(Foto: JBL)

Konklusionen

Hovedtelefonerne fra JBL lyder sådan nogenlunde lige ud af æsken, men til gengæld rigtig godt med lidt justering i app’en. Allerbedst lyder de uden støjreduktion, hvor bassen er strammere og mere velstruktureret, men det fungerer også med støjreduktion eller lydgennemslip aktiveret. I situationer, hvor det er nødvendigt at fortrænge støjen, bliver bassen mere fyldig, men mindre kontrolleret. Det har de tilfælles med mange andre.

Selve støjreduktionen fungerer godt, bare sørg for, at hovedtelefonerne sidder tæt om ørerne.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.

Også i denne test:

Philips Fidelio L3

Veldrejede Philips

Philips Fidelio L3 er flottere at se på og udstråler bedre byggekvalitet end de fleste andre i denne klasse. Men hvad med lyden?

God støjreduktion. Fin og velafbalanceret lyd. Rigtig godt kvalitetsindtryk!
Lyden er lidt lav, hvilket heldigvis til dels kan fikses med EQ’en.

Yamaha YH-E700A

Den bedste lyd

Leder du efter et par virkelig vellydende hovedtelefoner? Her er de! Yamaha YH-E700A gør rent bord på lydkvalitet.

Herlig kraftig og fyldig lyd. Helt i top i klassen! Desuden ser de godt ud og sidder godt om ørerne.
Støjreduktionen er god, men ikke blandt de bedste.

Sony WH-1000XM4

Stadig den bedste støjreduktion

Der er fortsat ingen, der kan slå Sony WH-1000XM4 på støjreduktion. Men vi håber, de snart tager skridtet med endnu bedre lyd.

Stadig klassens bedste støjreduktion, og pasformen er lige så god som før.
På lydkvalitet er der flere, der har overhalet Sony.

Bose QuietComfort 45

Ingen store overraskelser

Bose har ikke taget nogen syvmileskridt med QuietComfort 45.

Blandt de mest komfortable hovedtelefoner, vi kender. God støjreduktion og ditto lydgennemslip. Neutral klangbalance.
Lyden opleves som tynd, og støjreduktionen kan ikke slås fra uden samtidig at aktivere lydgennemslip.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
En drøm til både lydstudie og nydelse MM-500 er udviklet af og for studieteknikere, for at afsløre hele substansen i en optagelse. Noget som også giver ren nydelse til "almindelige mennesker".
Spændende nyheder fra Audio-Technica StreamSet-serien er lavet specielt til professionelle gamere og Twitch-streamere.
lbpluss
Unikke hovedtelefoner Disse hovedtelefoner ser både fantastiske ud og lyder fremragende. Og med et udseende, som kun instrumentmagere kan designe.
Kineserne kan købe OnePlus 11 allerede på mandag Lanceringen sker mere end en måned før den globale lancering, som først løber af stablen d. 7. februar.
Det har du ikke fået til 1.000 kroner før Med FreeBuds 5i vil Huawei give uovertruffen kvalitet for pengene.
Følg Lyd & Billede