TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST: JBL Tour One

Energisk JBL-lyd

JBL Tour One er et par gedigne hovedtelefoner, som efter en tur gennem EQ-funktionen i app’en får et smil frem på læben.

Karakter
JBL Tour One
forfatter
Publiceret 23/11/2021 - 17:39
Lyd & Billede mener
Livlig og kontant lyd. Det bliver aldrig kedeligt!
Lyder bedst med støjreduktionen slået fra. Bør justeres lidt i EQ’en for at få det bedste frem i dem.
Specifikationer
 • Type: Over-ear, lukkede, trådløse
 • Drivere: 40 mm
 • Frekvensområde: 10 Hz – 22 kHz
 • Aktiv støjreduktion: Ja
 • Lydgennemslip: Ja
 • Batteritid: 25 timer m. ANC, 50 timer u. ANC
 • Vandtætte: Nej
 • Stemmestyring: Amazon Alexa, Google Assistant, Apple Siri
 • App: JBL Headphones
 • Tilslutninger: Bluetooth 5.0 (SBC, AAC), 3,5 mm analog
 • Vægt: 268 g
 • Farve: Sort
 • Web: jbl.com

JBL Tour One føles solide og sidder behageligt på hovedet. Jeg kan også godt lide den følelse, de giver, når man har dem i hænderne. Fysiske knapper til volumen, trådløs tilslutning og lydprocessering som støjreduktion og lydgennemslip gør dem nemmere at blive bekendt med end visse andre, f.eks. Sony WF-1000XM4.

Læs også Mulighed for lyd i top Hvis man er lidt fiks på fingrene og stoler på sine egne ører, kan man skrue sig frem til gylden lyd med JBL Tour Pro+.
JBL Tour Pro+ Plus

Støjreduktionen

Støj udefra dæmpes godt med den aktive støjreduktion, men JBL-hovedtelefonerne kræver mere præcis placering på ørerne end de andre, for at støjreduktionen er ens på begge ører. Man skal måske klemme lidt ekstra, når man tager dem på, for at få det helt tæt. Når de først sidder, er støjreduktionen god, bedre end på Yamaha som lukker mere støj ind.

JBL Tour One folded
(Foto: JBL)

Lyden

Med støjreduktionen aktiveret bliver bassen mere fyldig, men også mere slap. Rytmerne i mellembassen slår ikke så stramt mod trommehinden som med den slået fra. Det samme opleves med lydgennemslip – hovedtelefonerne lyder en del bedre med begge dele slået fra. Men hvis man sidder i et fly eller i en bil, er det selvfølgelig rart at kunne lukke støjen ude.

Lige ud af æsken er lyden lidt flad og uengagerende, og især mellemtonen er i den tynde ende, så stemmer ikke kommer ordentligt frem. Beyoncés nye nummer “Be Alive” lyder ikke ligefrem “alive”. Men det er ikke så meget, der skal til. Her ville jeg slå et smut forbi EQ’en i app’en.

JBL Tour One front
(Foto: JBL)

For efter at have trukket mellemtonen lidt op omkring 1 kHz og trukket det skarpe område ved 4 kHz lidt ned og så trukket diskanten lidt op er lyden straks meget bedre. Det kan godt ske, at du foretrækker en anden indstilling, og det er fint. Der er mange muligheder her, for EQ’en er rigtig god.

Norske Sigrids stemme er nu klar og tydelig på julesangen “Home To You (This Christmas)”, og guitaren på den hidtil ikke-udgivne “Follow Me Around” med Radiohead, der nu endelig er kommet på udgivelsen Kid A Mnesia, masserer ørerne. Thom Yorke, der frækt er placeret næsten helt til venstre i lydbilledet, står tydeligt frem i forhold til musikken. Det her er godt.

JBL Tour One lifestyle(1)
(Foto: JBL)

Konklusionen

Hovedtelefonerne fra JBL lyder sådan nogenlunde lige ud af æsken, men til gengæld rigtig godt med lidt justering i app’en. Allerbedst lyder de uden støjreduktion, hvor bassen er strammere og mere velstruktureret, men det fungerer også med støjreduktion eller lydgennemslip aktiveret. I situationer, hvor det er nødvendigt at fortrænge støjen, bliver bassen mere fyldig, men mindre kontrolleret. Det har de tilfælles med mange andre.

Selve støjreduktionen fungerer godt, bare sørg for, at hovedtelefonerne sidder tæt om ørerne.

Også i denne test:

Philips Fidelio L3

Veldrejede Philips

Philips Fidelio L3 er flottere at se på og udstråler bedre byggekvalitet end de fleste andre i denne klasse. Men hvad med lyden?

God støjreduktion. Fin og velafbalanceret lyd. Rigtig godt kvalitetsindtryk!
Lyden er lidt lav, hvilket heldigvis til dels kan fikses med EQ’en.

Yamaha YH-E700A

Den bedste lyd

Leder du efter et par virkelig vellydende hovedtelefoner? Her er de! Yamaha YH-E700A gør rent bord på lydkvalitet.

Herlig kraftig og fyldig lyd. Helt i top i klassen! Desuden ser de godt ud og sidder godt om ørerne.
Støjreduktionen er god, men ikke blandt de bedste.

Sony WH-1000XM4

Stadig den bedste støjreduktion

Der er fortsat ingen, der kan slå Sony WH-1000XM4 på støjreduktion. Men vi håber, de snart tager skridtet med endnu bedre lyd.

Stadig klassens bedste støjreduktion, og pasformen er lige så god som før.
På lydkvalitet er der flere, der har overhalet Sony.

Bose QuietComfort 45

Ingen store overraskelser

Bose har ikke taget nogen syvmileskridt med QuietComfort 45.

Blandt de mest komfortable hovedtelefoner, vi kender. God støjreduktion og ditto lydgennemslip. Neutral klangbalance.
Lyden opleves som tynd, og støjreduktionen kan ikke slås fra uden samtidig at aktivere lydgennemslip.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Seriøs lyd til en rimelig pris Hvis du går et trin ned fra topmodellerne, kan du få næsten lige så god lyd for meget færre penge.
Farvel, støj! Sony overgår sig selv med de nye WH-1000XM5. Klasseledende støjreduktion, bedre lyd og bedre komfort end nogensinde.
Shure giver gylden lyd til lavpris Shure Aonic 40 går efter deres egen storebror, og på enkelte områder har den billigere model overtaget.
PSB-hovedtelefoner tilpasser sig din hørelse PSB M4U 8 MKII har digital støjreduktion og tilpasser sig brugerens hørelse. Men de er ikke uden svagheder.
Verdenspremiere: Sennheiser har gjort det igen Sennheiser har endnu en gang forbedret deres bedste trådløse hørepropper. Momentum True Wireless 3 er en sand fornøjelse.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend