TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Yamaha YH-E700A

Den bedste lyd

Leder du efter et par virkelig vellydende hovedtelefoner? Her er de! Yamaha YH-E700A gør rent bord på lydkvalitet.

forfatter
Publiceret 23/11/2021 - 17:37
Karakter
Yamaha YH-E700A
L&B mener
Herlig kraftig og fyldig lyd. Helt i top i klassen! Desuden ser de godt ud og sidder godt om ørerne.
Støjreduktionen er god, men ikke blandt de bedste.
Specifikationer
 • Type: Over-ear, lukkede, trådløse
 • Drivere: 40 mm
 • Frekvensområde: 8 Hz – 40 kHz (22 kHz trådløst)
 • Aktiv støjreduktion: Ja
 • Lydgennemslip: Ja
 • Batteritid: 35 timer m. ANC
 • Vandtætte: Nej
 • Stemmestyring: Google Assistant, Apple Siri
 • App: Yamaha Headphones
 • Tilslutninger: Bluetooth 5.0 (SBC, AAC, aptX adaptive), 3,5 mm analog
 • Vægt: 325 g
 • Farve: Sort
 • Web: yamaha.com
Vejl. pris 2489Pr. 23/11/2021 Produktside

Yamaha forsøgte sig med hovedtelefoner for noget tid siden uden den store succes. Denne gang ser japanerne ud til at have taget opgaven mere alvorligt, idet de nu giver os YH-E700A, som må have bedst polstrede ørekopper i klassen. De udstråler kvalitet i højere grad end de fleste og sidder desuden rigtig godt om ørerne.

Vægten på godt og vel 300 gram kan mærkes, men det føles ikke unaturligt. Det føles bare som kvalitet. De rokker ganske vist lidt mere, hvis man ryster hurtigt på hovedet, men heldigvis gør de fleste af os ikke den slags så tit. Så går det bedre at headbange frem og tilbage, hvilket man nok også i højere grad kan finde på.

Yamaha YH-E700A white front Yamaha YH-E700A black front
<
>
(Foto: Yamaha)

På undersiden af højre ørekop finder man fysiske knapper til de mest almindelige funktioner, inklusive volumen, tænd/sluk, besvare opkald og start/stop af musikken. På undersiden af venstre ørekop sidder knappen til støjreduktion og lydgennemslip. Og et minijack-stik, som nærmest ingen bruger længere.

Yamahas app duer til opdateringer og enkelte funktioner, men den har ingen EQ-funktion, hvilket nok vil falde nogle for brystet.

Læs også Støjdræbere med ordentlig lyd Shure Aonic 50 har måske den bedste lyd, vi har hørt fra støjreducerende hovedtelefoner.
Shure Aonic 50 lifestyle

Støjreduktionen

Hvad angår Yamahas støjreduktion, så fungerer den fint. Den gør, hvad den skal, når baggrundsstøjen er mere eller mindre statisk. F.eks. i en bil eller på et fly.

Men de lækker lidt mere lyd ind end de bedste konkurrenter, og især baslyde, der rammer tilfældigt udefra, når man kører bil (f.eks. på en ujævn vej), slipper igennem i højere grad end på både Philips, JBL, Sony og Bose. Det er dog ikke noget stort problem.

Yamaha YH-E700A white
(Foto: Yamaha)

Lyden

Så står det straks meget bedre til med lydkvaliteten. For her brillerer Yamaha med en meget livlig og kontant lyd. Især med støjreduktionen slået fra slår stortrommen rigtig hårdt, og lyden er både varm og eksplosiv. Det gør det fedt at høre rock og hiphop med en energisk, rå spillestil.

Kontrabassen på Esperanza Spaldings moderne jazznummer “Formwela 10” er stor og stabil, og hendes stemme kommer frem med stor selvtillid, uden at det bliver skarpt. Også rytmerne på Beyoncés “Be Alive” slår stort og stolt, uden mislyde. Det her er massivt.

Yamaha YH-E700A black case
(Foto: Yamaha)

Sangstemmer er klare og samtidig fyldige, og selv om Yamaha er lidt mere tilbagelænede i toppen end f.eks. Philips og Bose, så kan jeg rigtig godt lide balancen i lydbilledet. Jeg savner faktisk ikke EQ-funktion her, fordi lyden er så godt afstemt som udgangspunkt. Sådan en lyd kunne jeg ikke skrue mig frem til med hverken Sony eller JBL.

I app’en kan man aktivere Listening Care, som skal balancere frekvensniveauet i forhold til lydniveauet. Det slår jeg fra, da det bliver for energisk i diskanten til min smag. Til gengæld har jeg Listening Optimizer slået til, som måler den lyd, der reflekteres fra øret, og så tilpasser lydgengivelsen til formen på det indre øre. Funktionen gør ikke så meget, men i mine ører strammer den stereoperspektivet lidt op.

Yamaha YH-E700A lifestyle(2) Yamaha YH-E700A lifestyle(1)
<
>
(Foto: Yamaha)

Konklusionen

Yamaha YH-E700A er et brag af et par hovedtelefoner. De kan spille højt, og de gør det med kontrolleret bas og en fornem tonestruktur. Lyden hælder mod det varme og fyldige, men uden at blive slap eller indelukket.

Der er ikke nogen EQ-funktion i app’en, men i vores ører er det heller ikke nødvendigt. For det her er virkelig godt.

Støjreduktionen er god, men ikke fantastisk. Men god nok til, at lydkvaliteten vejer tungere, og i sidstnævnte disciplin er der få – og ingen i denne test – der kan måle sig med dem.

Også i denne test:

JBL Tour One

Energisk JBL-lyd

JBL Tour One er et par gedigne hovedtelefoner, som efter en tur gennem EQ-funktionen i app’en får et smil frem på læben.

Livlig og kontant lyd. Det bliver aldrig kedeligt!
Lyder bedst med støjreduktionen slået fra. Bør justeres lidt i EQ’en for at få det bedste frem i dem.

Philips Fidelio L3

Veldrejede Philips

Philips Fidelio L3 er flottere at se på og udstråler bedre byggekvalitet end de fleste andre i denne klasse. Men hvad med lyden?

God støjreduktion. Fin og velafbalanceret lyd. Rigtig godt kvalitetsindtryk!
Lyden er lidt lav, hvilket heldigvis til dels kan fikses med EQ’en.

Sony WH-1000XM4

Stadig den bedste støjreduktion

Der er fortsat ingen, der kan slå Sony WH-1000XM4 på støjreduktion. Men vi håber, de snart tager skridtet med endnu bedre lyd.

Stadig klassens bedste støjreduktion, og pasformen er lige så god som før.
På lydkvalitet er der flere, der har overhalet Sony.

Bose QuietComfort 45

Ingen store overraskelser

Bose har ikke taget nogen syvmileskridt med QuietComfort 45.

Blandt de mest komfortable hovedtelefoner, vi kender. God støjreduktion og ditto lydgennemslip. Neutral klangbalance.
Lyden opleves som tynd, og støjreduktionen kan ikke slås fra uden samtidig at aktivere lydgennemslip.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
En drøm til både lydstudie og nydelse MM-500 er udviklet af og for studieteknikere, for at afsløre hele substansen i en optagelse. Noget som også giver ren nydelse til "almindelige mennesker".
Spændende nyheder fra Audio-Technica StreamSet-serien er lavet specielt til professionelle gamere og Twitch-streamere.
lbpluss
Unikke hovedtelefoner Disse hovedtelefoner ser både fantastiske ud og lyder fremragende. Og med et udseende, som kun instrumentmagere kan designe.
Kineserne kan købe OnePlus 11 allerede på mandag Lanceringen sker mere end en måned før den globale lancering, som først løber af stablen d. 7. februar.
Det har du ikke fået til 1.000 kroner før Med FreeBuds 5i vil Huawei give uovertruffen kvalitet for pengene.
Følg Lyd & Billede