TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Philips Fidelio L3

Veldrejede Philips

Philips Fidelio L3 er flottere at se på og udstråler bedre byggekvalitet end de fleste andre i denne klasse. Men hvad med lyden?

forfatter
Publiceret 23/11/2021 - 17:38
Karakter
Philips Fidelio L3
L&B mener
God støjreduktion. Fin og velafbalanceret lyd. Rigtig godt kvalitetsindtryk!
Lyden er lidt lav, hvilket heldigvis til dels kan fikses med EQ’en.
Specifikationer
 • Type: Over-ear, lukkede, trådløse
 • Drivere: 40 mm
 • Frekvensområde: 7 Hz – 40 kHz (22 kHz trådløst)
 • Aktiv støjreduktion: Ja
 • Lydgennemslip: Ja
 • Batteritid: 32 timer m. ANC, 38 timer u. ANC
 • Vandtætte: Nej
 • Stemmestyring: Google Assistant, Apple Siri
 • App: Philips Headphones
 • Tilslutninger: Bluetooth 5.1 (SBC, AAC, aptX, aptX-HD), 3,5 mm analog
 • Vægt: 360 g
 • Farve: Sort
 • Web: philips.dk
Vejl. pris 2490Pr. 23/11/2021 Produktside

De runde hovedtelefoner Philips Fidelio L3 giver en god premiumfølelse, med hængsler til ørekopperne i metal og hovedbøjle i solid plast. Pasformen er også rigtig god med god plads til ørerne, og selv om vægten på 360 gram er mere end de fleste i klassen, føles hovedtelefonerne ikke tunge, når man sidder med dem på eller går en rolig tur.

En løbetur kræver derimod nok noget lettere, men så skal man også have noget, der er IP-certificeret mod fugt og støv. Altså ingen af kandidaterne i denne test.

Philips Fidelio L3 headband
(Foto: Philips)

Støjreduktionen

Philips’ aktive støjreduktion dæmper godt, og især dybe lyde udefra blokeres effektivt. Det fungerede helt fint på bagsædet i en bil, omgivet af snakkesalige medpassagerer og med bilstereoen på middel volumen. Jeg kunne stadig sidde relativt upåvirket og nyde min egen musik. Der findes hovedtelefoner med endnu bedre dæmpning af diskantfrekvenserne, men i praksis spiller det ikke den store rolle.

Philips Fidelio L3 lifestyle
(Foto: Philips)

Lyden

Philips-hovedtelefonerne lyder fint og luftigt. Kvindevokaler kommer klart og tydeligt frem i et lydbillede, der fremstår afbalanceret og behageligt, og bassen er god og fyldig, selv om den måske er lidt forsigtig.

Lyden hælder mod det varme med en lidt behersket mellemtone. Men det er ikke meget og meget tæt på at være, som jeg kan lide det. Der er også en god bredde på stereolyden med velplacerede instrumenter.

Læs også Støjreducerende hørepropper overrasker Philips TAT8505 har god lyd, god talekvalitet og vellykket støjreduktion. Hvad mere kan man ønske sig?

En 6-bånds grafisk EQ i Philips-app’en giver mig mulighed for at øge mellemtonefrekvensen omkring 1 kHz. Samtidig benytter jeg lejligheden til at skrue basfrekvensen lidt ned ved 400 Hz for at holde basinstrumenterne mere væk fra stemmeregisteret. Det hjælper en hel del.

Philips Fidelio L3 on table
(Foto: Philips)

EQ-funktionen løser også en anden ting, nemlig at hovedtelefonerne ikke har et højt nok maksimumniveau. Lydtrykket er lidt for lavt til min smag på visse indspilninger, men hvis man trækker alle EQ-båndene noget op, løser det meget af problemet, uden at det går nævneværdigt ud over klangbalancen.

Norske Sigrids stemme på den nye juleballade “Home to You” lyder flot og klart, og Nathaniel Rateliffs varme, upolerede stemme kommer frem med stor fysik på duetten “It’s Not Supposed to Be That Way” med Willie Nelson, hvis mere nasale stemme er også klokkeklar. Kontrabassen på Esperanza Spaldings “Formwela 10” er også stor og naturtro.

Generelt er lyden rigtig god, men noget rytmisk festfyrværkeri er Philips Fidelio L3 ikke. Vær også opmærksom på, at lyden af og til kan blive overstyret (altså forvrænge), hvis man overdriver i EQ’en. Sker det, må der skrues lidt ned igen, da det ikke hjælper at skrue ned for lyden på selve hovedtelefonerne.

Philips Fidelio L3 lifestyle(2)
(Foto: Philips)

Konklusionen

Philips Fidelio L3 er et par veldrejede hovedtelefoner med et flot rundt design, og de emmer af byggekvalitet. Støjreduktionen er rigtig god, og lyden er fin og velafbalanceret.

Hvor vi godt kunne tænke os, at mellemtonen var lidt mere udadreagerende lige ud af æsken, så kan det fikses i app’en. Det maksimale lydniveau er som udgangspunkt lidt lavt, men det kan der også kompenseres for ved at skrue alle EQ-frekvenserne lidt op. Det kan dog give problemer med forvrængning. I så fald må man skrue ned igen, til problemet forsvinder.

Fidelio L3 er et par fint spillende hovedtelefoner, men de mangler et ekstra gear for rigtig at kunne måle sig med de bedste.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.

Også i denne test:

JBL Tour One

Energisk JBL-lyd

JBL Tour One er et par gedigne hovedtelefoner, som efter en tur gennem EQ-funktionen i app’en får et smil frem på læben.

Livlig og kontant lyd. Det bliver aldrig kedeligt!
Lyder bedst med støjreduktionen slået fra. Bør justeres lidt i EQ’en for at få det bedste frem i dem.

Yamaha YH-E700A

Den bedste lyd

Leder du efter et par virkelig vellydende hovedtelefoner? Her er de! Yamaha YH-E700A gør rent bord på lydkvalitet.

Herlig kraftig og fyldig lyd. Helt i top i klassen! Desuden ser de godt ud og sidder godt om ørerne.
Støjreduktionen er god, men ikke blandt de bedste.

Sony WH-1000XM4

Stadig den bedste støjreduktion

Der er fortsat ingen, der kan slå Sony WH-1000XM4 på støjreduktion. Men vi håber, de snart tager skridtet med endnu bedre lyd.

Stadig klassens bedste støjreduktion, og pasformen er lige så god som før.
På lydkvalitet er der flere, der har overhalet Sony.

Bose QuietComfort 45

Ingen store overraskelser

Bose har ikke taget nogen syvmileskridt med QuietComfort 45.

Blandt de mest komfortable hovedtelefoner, vi kender. God støjreduktion og ditto lydgennemslip. Neutral klangbalance.
Lyden opleves som tynd, og støjreduktionen kan ikke slås fra uden samtidig at aktivere lydgennemslip.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
En drøm til både lydstudie og nydelse MM-500 er udviklet af og for studieteknikere, for at afsløre hele substansen i en optagelse. Noget som også giver ren nydelse til "almindelige mennesker".
Spændende nyheder fra Audio-Technica StreamSet-serien er lavet specielt til professionelle gamere og Twitch-streamere.
lbpluss
Unikke hovedtelefoner Disse hovedtelefoner ser både fantastiske ud og lyder fremragende. Og med et udseende, som kun instrumentmagere kan designe.
Kineserne kan købe OnePlus 11 allerede på mandag Lanceringen sker mere end en måned før den globale lancering, som først løber af stablen d. 7. februar.
Det har du ikke fået til 1.000 kroner før Med FreeBuds 5i vil Huawei give uovertruffen kvalitet for pengene.
Følg Lyd & Billede