TEST: LG NANO99 vs. Sony ZH8

Barberbladsskarp 8K-duel

LG’s og Sonys nye topmodeller er propfulde af funktioner og ny teknologi. Men hvilket af disse 8K-TV’er har den allerbedste billedkvalitet? Vi tester!
Annonce
Annonce
forfatter

For nogle uger siden havde vi LG’s og Sonys mindste OLED-TV’er på testbænken. Nu er turen kommet til to virkelige sværvægtere i high-end-klassen. LG NANO99 og Sony ZH8 repræsenterer det ypperste af, hvad producenterne kan præstere af TV’er med LCD-teknologi.

For dem, der har småt med plads, er det selvfølgelig rart at kunne vælge et kompakt TV. Men så længe man har penge og kvadratmeter nok til rådighed, er der ingen tvivl om, at en ægte storskærm giver en helt anden billedoplevelse. Her er det fuldt ud muligt at opnå biograffølelse i egen stue …

LG NANO99 Sony ZH8 front right
<
>
Sony ZH8. (Foto: Sony)

75 tommers laserskarp 8K-opløsning

Sydkoreanske LG og japanske Sony forbindes ofte med TV’er i fornuftige størrelser og prisklasser, men her er vi i den anden ende af skalaen. På disse topmodeller er hverken pris eller pladsbehov et tema – her handler det om den bedst mulige billedkvalitet og tekniske ydelse.

Ud over barberbladsskarp 8K-opløsning er begge modeller udstyret med direkte, zonestyret LED-bagbelysning, der sikrer rigelig kontrast og lysstyrke. Desuden er de proppet med næsten alt, hvad der findes af smart-funktioner, videoformater og moderne tilslutningsmuligheder. Her er dækket op til fantastiske film- og serieoplevelser, for ikke at nævne gaming!

Der er imidlertid en klar prisforskel mellem topmodellerne: Mens LG’s flagskib NANO99 koster ca. 40.000 kroner, må man lægge over 60.000 kroner for Sonys ZH8 (bemærk dog, at der er tale om vejledende priser, som vil ændre sig med tiden).

Både Sony og LG henvender sig til kræsne entusiaster, der er på udkig efter virkelig seje billedoplevelser. Men hvilken af disse værst monsterskærme fungerer bedst og til hvad? Det har vi tænkt os at finde ud af!

 

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Bekræft venligst inden tilmelding

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Produkter i denne test

LG NANO99 (75NANO996NA)

Storskærm til gaming

LG’s største og bedste LCD-TV fungerer glimrende til både gaming, film og almindeligt TV-kiggeri. En meget kapabel storskærm!

LG NANO99 byder på skarpe billeder med rigelig kontrast og glimrende sortniveau. Det kan også prale af gode tilslutningsmuligheder.
Lysstyrken er ikke så blændende stærk som på visse af konkurrenterne, og LG-skærmen har ikke lige så neutrale farver.

Sony ZH8 (KD-75ZH8)

Laserskarp lyskanon

Sonys sejeste LCD-TV leverer ultraskarpe billeder, men det, der imponerer mest, er den blændende lysstyrke!

Sony KD-75ZH8 er en meget lysstærk og kontrastrig LCD-skærm. Den giver en heftig oplevelse af HDR-video, som er noget af det fedeste, vi har set!
Sony-skærmen mangler understøttelse af 8K-video fra YouTube, hvilket begrænser adgangen til indhold i det ultraskarpe format. Den understøtter heller ikke variabel opdateringsfrekvens (VRR) til gaming.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

4K-laserprojektorer har hidtil været frygtelig dyre, men det agter LG at gøre noget ved.
Samsung har fornyet deres flagskibe. Nu endelig med rumkorrektion – og AirPlay 2.
Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.
Laser giver kraftigt lys i op til 150 tommers størrelse.
Audezes gaming-headset nyder godt af planar-teknologien fra firmaets luksushovedtelefoner.
Geneva er tilbage med en sprudlende stereohøjttaler i stilrent retro-kabinet.
Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blandt de bedste hybride bærbare, der kan købes for penge lige nu. Især skærmen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en hel del, men den tekniske ydelse gør, at prisen kan forsvares.
Så veludstyret og så rigtig. Primare I35 Prisma siger sandheden med stram lyd og flot klang. Og så kan den afspille, hvad det skal være af filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative professionelle på et skrabet budget. Skærmen er smart, men prisen er stram.
Sony har skrumpet deres bedste allround-kamera, og det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre højttalere. De er meget, meget federe!
Philips har kombineret deres farvestrålende OLED-TV’er med en potent soundbar fra Bowers & Wilkins. Resultatet er et ægte drømme-TV!
Ledvance har meldt sig ind i kampen om at levere smart lys til det smarte hjem. Det er let – og ikke særlig dyrt.