Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Samsung QE65Q70R

Ægte QLED-kontrast

På Q70R har Samsung skåret unødvendig luksus fra for at kunne tilbyde direkte LED-bagbelysning til en gunstig pris. Det giver et suverænt billede for pengene!
Karakter
Samsung QE65Q70R
Lyd & Billede mener
Q70R byder på råstærk kontrast og overbevisende sortniveau til en gunstig pris.
Betragtningsvinklen er begrænset, og panelglasset er lidt mere blankt end på de dyrere QLED-modeller.
Specifikationer
  • Størrelse/type: 65" 4K QLED LCD
  • Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
  • Operativsystem: Tizen
  • Indgange: 3 x HDMI, 2 x USB
  • Udgange: Optisk digital lyd ud
  • HDR: HDR10+
  • Andet: Direct Full Array bagbelysning
  • Web: samsung.com/dk
Samsung Q70R fås i disse skærmstørrelser: 49”, 55”, 65”, 75”, 82”

Vejl. pris 12999 Produktside

Med introduktionen af Q70R kan Samsung tilbyde direkte LED-bagbelysning – eller Direct Full Array, som de kalder det – på et lavere prispunkt end før. Det er første gang, Q70-serien kommer med direkte LED-bagbelysning, og den fås desuden i et bredt udvalg af skærmstørrelser fra 49 helt op til 82 tommer.

Designmæssigt har Q70R fået et lille løft i forhold til Q60R: Selve TV-kabinettet er lidt tykkere som følge af LED-bagbelysningen, men til gengæld er randen omkring billedpanelet blevet endnu tyndere. Dermed virker skærmen faktisk tyndere end Q60R, når den ses direkte forfra.

Brugervenlighed og funktioner

Hvad angår udstyrsniveauet i øvrigt, er Q70R meget lig lillebror Q60R. Her får du et velfungerende Samsung smart-TV med alle de seneste funktioner. Q70R har en standard sort Bluetooth-fjernbetjening og de nyeste apps indbygget, inklusive Apple TV+ og AirPlay 2, samt en gaming-indstilling med lav forsinkelse.

Billedkvalitet

Der er ingen tvivl om, at bagbelysningsteknologien har stor indflydelse på kontrasten og den generelle billedkvalitet fra en LCD-skærm. Det gælder uanset billedindhold, men er især vigtigt, når man vil nyde moderne HDR-video i høj kvalitet. Og ikke mindst hvis man vil gøre sig håb om at konkurrere med OLED!

Netop derfor er det positivt, at årets Q70R-model har fået flere lysdioder i arsenalet. Her tager vi et markant skridt op fra Q60, og det kan mærkes i sammenligning. Forskellen er indiskutabel: Q70 har væsentlig bedre kontrast, dybere sortniveau og ikke mindst højere lysstyrke end lillebror.

Annonce

Med en mørkere baggrund “popper” farvene mere ud og får meget mere smæld. Sådan skal HDR være!

Konklusion

Samsung Q70R har ikke et lige så stort arsenal af billedforbedringer som de dyreste QLED-modeller, men kommer stadig tæt på – og det til en meget mere behagelig pris.

Med Q70R kan Samsung endelig hævde sig med bag-LED-belysning i en prisklasse, der har været domineret af uinspirerende kant-LED-skærme og svag kontrast. Her får du i stedet fænomenalt sortniveau, blændende lysstyrke og lækre farver. Et af de bedste TV-køb i prisklassen efter vores mening!

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Samsung QE65Q82R

Silkesort!

Træt af spejlblanke TV-skærme? Samsung Q82R er som at stirre ind i et sort hul!

Samsung-skærmen serverer livagtige billeder med rigtig god kontrast og lysstyrke. Spejlinger er en saga blot takket være supermat skærmoverflade.
Upraktisk fod. Lysstyringen er ikke lige så finmasket og præcis som på flagskibsmodellerne.

Samsung UE65RU8005

På kanten af QLED

RU8005 er Samsungs bedste “almindelige” LCD-TV, før man tager skridtet op til QLED.

Flot design, prima fjernbetjening og skarp billedkvalitet gør RU8005 til et godt allround-TV.
Ydelsen hæmmes lidt af kant-LED-teknikken, der lægger en dæmper på kontrasten.

Samsung QE65Q60R

QLED i light-version

Samsung Q60R er den billigste model i Samsungs QLED-univers. Et prisgunstigt og veludstyret TV, som dog mangler topmodellernes suveræne kontrast.

Q60R er spækket med funktioner og raffineret billedprocessering.
Q60R mangler den seje kontrast, der kendetegner Samsungs virkelige flagskibsmodeller.

Samsung QE65Q85R

Tæt på topmodellen

Q85R er et meget veludstyret TV, der ånder flagskibsmodellen Q90R i nakken, men til en mærkbart lavere pris!

Masser af udstyr og gode tilslutningsmuligheder samt meget skarp billedkvalitet gør Q85R til en attraktiv model.
Flagskibet Q90R er et hestehoved foran på nogle områder. Og når man nu er så tæt på, kan det måske være fristende at gå efter topmodellen alligevel.
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.