Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Samsung QE65Q60R

QLED i light-version

Samsung Q60R er den billigste model i Samsungs QLED-univers. Et prisgunstigt og veludstyret TV, som dog mangler topmodellernes suveræne kontrast.
Karakter
Samsung QE65Q60R
Lyd & Billede mener
Q60R er spækket med funktioner og raffineret billedprocessering.
Q60R mangler den seje kontrast, der kendetegner Samsungs virkelige flagskibsmodeller.
Specifikationer
  • Størrelse/type: 65" 4K QLED LCD
  • Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
  • Operativsystem: Tizen
  • Indgange: 3 x HDMI, 2 x USB
  • Udgange: Optisk digital lyd ud
  • HDR: HDR10+
  • Andet: Quantum Processor 4K, Ambient Mode
  • Web: samsung.com/dk
Samsung Q60R fås i disse skærmstørrelser: 43”, 49”, 55”, 65”, 75”, 82”

Vejl. pris 13999 Produktside

Da Samsung introducerede deres første QLED-modeller for et par år siden, handlede det om Q7-, Q8- og Q9-serien. Senere er der også kommet en billigere Q60-model, hvor målet tydeligvis har været at give almindelige forbrugere en smagsprøve på QLED-teknologien!

Af udseende ligner Samsung Q60R til forveksling den billigere RU8005-model, som vi også har testet. Bortset fra en lidt anderledes udformning af fødderne er designet meget ens. Vi får umiddelbart indtryk af, at der er tale om en “crossover”-model med noget fra begge verdener.

Brugervenlighed og funktioner

På udstyrsfronten har Q60R imidlertid meget tilfælles med de dyrere QLED-modeller. Under panseret finder vi den avancerede Quantum Processor 4K, der giver ekstra god billedprocessering, samt en Intelligent-indstilling, der måler lysforholdene i rummet, analyserer billedmaterialet og sørger for optimal visning.

Q60R er også den billigste model med Ambient Mode – der giver stilfulde baggrundsbilleder i standby. Ellers får du alt, hvad man kan forvente af et fuldspækket Samsung-TV, inklusive Apple TV+, AirPlay og smart-hjem-styring (SmartThings).

Billedkvalitet

Med størrelser fra 43 og helt op til 82 tommer er der mange anvendelsesmuligheder for Q60R. Det har samme type billedpanel, som vi finder i designmodellerne The Frame og Seriph. Det vil i praksis sige et LCD-panel med QLED-farvefilter, men (desværre) stadig relativt ordinær LED-kantbelysning.

Annonce

Ligesom RU8005 er der meget godt ved Q60R: Billedet er knivskarpt med meget lidt støj og meget glatte bevægelser. Billedkvaliteten er påfaldende lig RU8005 på mange områder, men tager et lille skridt op på kontrast, lysstyrke og sortniveau. QLED-modellen er også marginalt rigere på farvenuancer, men forskellen er ikke dramatisk.

Konklusion

Q60R er indgangsbilletten til Samsungs QLED-verden og på mange måder et fremragende TV. For en relativt beskeden merpris får du lækker billedkvalitet og et væld af smarte funktioner. Men selv om det er et glimrende TV på mange måder, er vi usikre på, om det helt fortjener “QLED-stemplet”. Kontrasten er kun middelmådig, og forskellen i forhold til en almindelig LCD-model som RU8005 er ikke stor.

Så længe du er indforstået hermed, kan Q60R være et prisgunstigt alternativ. Vi tror dog, at mange af dem, der drømmer om QLED-kvalitet, vil være bedre tjent med at sigte højere i modelhierarkiet.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Samsung QE65Q82R

Silkesort!

Træt af spejlblanke TV-skærme? Samsung Q82R er som at stirre ind i et sort hul!

Samsung-skærmen serverer livagtige billeder med rigtig god kontrast og lysstyrke. Spejlinger er en saga blot takket være supermat skærmoverflade.
Upraktisk fod. Lysstyringen er ikke lige så finmasket og præcis som på flagskibsmodellerne.

Samsung UE65RU8005

På kanten af QLED

RU8005 er Samsungs bedste “almindelige” LCD-TV, før man tager skridtet op til QLED.

Flot design, prima fjernbetjening og skarp billedkvalitet gør RU8005 til et godt allround-TV.
Ydelsen hæmmes lidt af kant-LED-teknikken, der lægger en dæmper på kontrasten.

Samsung QE65Q70R

Ægte QLED-kontrast

På Q70R har Samsung skåret unødvendig luksus fra for at kunne tilbyde direkte LED-bagbelysning til en gunstig pris. Det giver et suverænt billede for pengene!

Q70R byder på råstærk kontrast og overbevisende sortniveau til en gunstig pris.
Betragtningsvinklen er begrænset, og panelglasset er lidt mere blankt end på de dyrere QLED-modeller.

Samsung QE65Q85R

Tæt på topmodellen

Q85R er et meget veludstyret TV, der ånder flagskibsmodellen Q90R i nakken, men til en mærkbart lavere pris!

Masser af udstyr og gode tilslutningsmuligheder samt meget skarp billedkvalitet gør Q85R til en attraktiv model.
Flagskibet Q90R er et hestehoved foran på nogle områder. Og når man nu er så tæt på, kan det måske være fristende at gå efter topmodellen alligevel.
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.