Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Samsung QE65Q82R

Silkesort!

Træt af spejlblanke TV-skærme? Samsung Q82R er som at stirre ind i et sort hul!
Karakter
Samsung QE65Q82R
Lyd & Billede mener
Samsung-skærmen serverer livagtige billeder med rigtig god kontrast og lysstyrke. Spejlinger er en saga blot takket være supermat skærmoverflade.
Upraktisk fod. Lysstyringen er ikke lige så finmasket og præcis som på flagskibsmodellerne.
Specifikationer
  • Størrelse/type: 65" 4K QLED LCD
  • Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
  • Operativsystem: Tizen
  • Indgange: 4 x HDMI, 2 x USB
  • Udgange: Optisk digital lyd ud
  • HDR: HDR10+
  • Andet: Direct Full Array 6X bagbelysning, Ultra Viewing Angle
  • Web: samsung.com/dk
Samsung Q80R/Q82R fås i disse skærmstørrelser: 55”, 65”

Vejl. pris 20999 Produktside

Q82 overtager stafetten fra sidste års Q8D, som var den første “billige” Samsung-model med direkte LED-bagbelysning. Indtil da var det kun flagskibet Q9, der kunne prale af dette, men her havde Samsung set sit snit til at bruge noget af teknologien i en lidt nedskaleret udgave.

Med årets Q82R er der egentlig ikke noget, der minder om nedskalering: Det har overraskende meget tilfælles med topmodellen i Q90-serien. Derimod er det værd at bemærke, at denne model kun fås i 55 og 65 tommers størrelse. Ikke større, desværre!

Designmæssigt har Q82R meget tilfælles med resten af QLED-familien, men selve foden skiller sig ud: I stedet for to små fødder har Q82R en centralt monteret fod, der er beregnet til skjult kabelføring. Den er stilig at se på, men samtidig lidt upraktisk, da den vil være i vejen for en eventuel soundbar.

Billedkvalitet

Årets Q82 har en række af Samsungs nyeste billedforbedringer. For det første har det et vaskægte QLED-panel med direkte bagbelysning. Antallet af dimming-zoner er identisk med lillebror Q70R, men den maksimale lysstyrke er noget højere – 1500 nit. Desuden kan denne model prale af en bredere betragtningsvinkel (Ultra Viewing Angle).

Ligesom på Q70R er det tydeligt, at den mere avancerede bagbelysning har en stor effekt på billedkvaliteten. Q80/82R giver et strålende kontrastrigt billede, der virkelig får detaljerne frem i vores testklip. Det er også påfaldende, hvordan farver og kontrast bevarer kraften, selv når vi betragter skærmen fra siden.

Annonce

Silkemat uden spejlbilleder

HDR-effekter som sollys, flammer og eksplosioner serveres med lidt mere intensitet her end på Q70R. Alligevel er det i den modsatte ende – på sortniveauet – at Q80 imponerer mest. Q80 har et es oppe i ærmet, som man ikke får på Q70R, nærmere bestemt Samsungs nyudviklede antirefleksionsfilter. Den specielle skærmbelægning diffuserer alt lys, der kommer udefra, og bidrager til en fuldstændig mat og refleksionsfri skærmoverflade.

Netop det at skærmen reflekterer mindre lys, bidrager også til at gøre mørke scener mørkere, uden generende spejlinger af omgivelserne. Det er en klar fordel, hvad enten man ser fjernsyn ved højlys dag eller om aftenen med lamper rundt om i rummet. Moderne TV-skærme er ofte spejlblanke, men her slipper man altså for dette irritationsmoment.

Hvad angår kontrast, lysstyrke og sortniveau, er Q80R bestemt imponerende, men det når ikke op på siden af Q85 og Q90R, når det gælder lysstyring. Bagbelysningen er ikke lige så finmasket og efterlader lidt flere skyggeeffekter på en mørk baggrund, end vi ser på topmodellerne.

Konklusion

Q82R er “mellemtrinet” i Samsungs QLED-sortiment, men har mest tilfælles med de dyrere modeller. Her får du både suveræn kontrast, bred betragtningsvinkel og en supermat skærm, der er dejlig fri for spejlinger. Læg hertil avancerede smart-funktioner, og du har et TV, der giver en smag af high-end uden at koste en bondegård.

For dem, der går mest op i billedkvalitet, fremstår Q82R absolut som et godt køb.

Annonce

OBS: Samsungs Q80-serie findes i to næsten identiske versioner: Q80R, der sælges af flere forhandlere, og Q82, der kun føres af Elgiganten. Den eneste forskel er (så vidt vi ved) en lidt anderledes udformning af foden.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Samsung UE65RU8005

På kanten af QLED

RU8005 er Samsungs bedste “almindelige” LCD-TV, før man tager skridtet op til QLED.

Flot design, prima fjernbetjening og skarp billedkvalitet gør RU8005 til et godt allround-TV.
Ydelsen hæmmes lidt af kant-LED-teknikken, der lægger en dæmper på kontrasten.

Samsung QE65Q70R

Ægte QLED-kontrast

På Q70R har Samsung skåret unødvendig luksus fra for at kunne tilbyde direkte LED-bagbelysning til en gunstig pris. Det giver et suverænt billede for pengene!

Q70R byder på råstærk kontrast og overbevisende sortniveau til en gunstig pris.
Betragtningsvinklen er begrænset, og panelglasset er lidt mere blankt end på de dyrere QLED-modeller.

Samsung QE65Q60R

QLED i light-version

Samsung Q60R er den billigste model i Samsungs QLED-univers. Et prisgunstigt og veludstyret TV, som dog mangler topmodellernes suveræne kontrast.

Q60R er spækket med funktioner og raffineret billedprocessering.
Q60R mangler den seje kontrast, der kendetegner Samsungs virkelige flagskibsmodeller.

Samsung QE65Q85R

Tæt på topmodellen

Q85R er et meget veludstyret TV, der ånder flagskibsmodellen Q90R i nakken, men til en mærkbart lavere pris!

Masser af udstyr og gode tilslutningsmuligheder samt meget skarp billedkvalitet gør Q85R til en attraktiv model.
Flagskibet Q90R er et hestehoved foran på nogle områder. Og når man nu er så tæt på, kan det måske være fristende at gå efter topmodellen alligevel.
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.