SUPERTILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

TEST : Samsung QE65Q85R

Tæt på topmodellen

Q85R er et meget veludstyret TV, der ånder flagskibsmodellen Q90R i nakken, men til en mærkbart lavere pris!

Samsung QE65Q85R

Lyd & Billede mener

Masser af udstyr og gode tilslutningsmuligheder samt meget skarp billedkvalitet gør Q85R til en attraktiv model.
Flagskibet Q90R er et hestehoved foran på nogle områder. Og når man nu er så tæt på, kan det måske være fristende at gå efter topmodellen alligevel.
 • Størrelse/type: 65" 4K QLED LCD
 • Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
 • Operativsystem: Tizen
 • Indgange: 4 x HDMI, 2 x USB
 • Udgange: Optisk digital lyd ud
 • HDR: HDR10+
 • Andet: One Connection-boks, Direct Full Array bagbelysning
 • Web: samsung.com/dk
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 18999 kr

Samsung har udvidet deres QLED-sortiment kraftigt i år, og Q85R er måske den allermest spændende af de nye modeller. Der er tale om en slags junior-topmodel, som går storebror i bedene på flere områder.

Designmæssigt ligner denne kandidat Q80R meget, med en tilsvarende T-formet fod – som i vores øjne virker lidt upraktisk. Q85R kan imidlertid nogle tricks, der gør det langt mere fristende at montere på væggen!

Brugervenlighed og funktioner

I modsætning til Q80R byder Q85 på muligheden for at anvende Samsungs “No Gap Wall Mount”, som lader dig hænge skærmen helt ind til væggen. Det er et patent, som vi kender fra designmodellen The Frame, men bemærk, at selve vægbeslaget er ekstraudstyr i dette tilfælde.

Desuden kommer Q85 med en separat samleboks og strømforsyning. Den såkaldte One Invisible Connection gør det muligt at lave alle tilslutninger på en separat enhed, der kan gemmes af vejen. Fra den kan man trække et tyndt kabel, der fører både strøm og signal op til skærmen. Meget enkelt og fleksibelt – og ekstra praktisk, hvis man vil vægmontere TV’et.

Q85R er i øvrigt udstyret med alle de nyeste funktioner på smart-fronten, inklusive Ambient Mode, AirPlay 2 og dugfriske apps som Apple TV+. En særlig Auto Low Latency Mode sørger for lavest mulig forsinkelse til spil (ned til 15 millisekunder).

Billedkvalitet

Q85R har mange ligheder med topmodellen Q90R. Den største forskel ligger i et lavere antal dimming-zoner: Q85R må nøjes med langt færre individuelle LED-zoner end storebror og har også lavere lysstyrke (1500 nit mod 2000). Bortset fra det er den tekniske ydelse – inklusive skærmfilter, videoprocessor og billedprocessering – meget ens.

Familieligheden er også tydelig, idet vi sætter Q85R på testbænken. Dette TV giver virkelig bomstærk kontrast! Med rigelig lysstyrke, præcis local dimming og samtidig det meget matte “Moth Eye” antirefleksfilter er der dækket op til en billedoplevelse med suveræn dybde og realisme.

Førsteindtrykket er, at dette TV kommer overraskende tæt på storebror Q90R, hvad ydelse angår, og vi måtte faktisk finde nogle stresstests frem for virkelig at kunne se forskellen.

Den største forskel mellem Q85R og storebror er den maksimale lysintensitet (målt i nit), og hvor præcis lysstyring det har. Det første kommer mest til udtryk på ekstreme HDR-sekvenser – Q85R har lidt mindre krudt i de lyseste dele af billedet, men forskellen er ikke enorm. Ved almindeligt TV-kiggeri har det mere end lysstyrke nok, selv ved højlys dag.

Bagbelysningen er også mærkbart mere præcis end på modeller som Q70R og Q80R, og du skal ret tæt på for at se forskel i forhold til Q90R.

Konklusion

Samsung Q85R har en billedkvalitet, der ligger tæt på flagskibsmodellen Q90R, til en gunstig pris. Med en prisseddel, der er ca. 8.000 kroner lavere for 65 tommer, er der afgjort tale om et godt køb! Desuden har det en række designmæssige fordele i forhold til de billigere modeller i QLED-serien. Med bl.a. separat samleboks, tyndt vægbeslag og skjult kabelføring er dette TV særlig velegnet til vægmontering.

For dem, der vil have en smag af high-end-ydelse uden at bruge hele opsparingen, er Q85R afgjort et værdigt alternativ til Q90R.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Samsung QE65Q82R - Silkesort!
  Træt af spejlblanke TV-skærme? Samsung Q82R er som at stirre ind i et sort hul!
  Samsung UE65RU8005 - På kanten af QLED
  RU8005 er Samsungs bedste “almindelige” LCD-TV, før man tager skridtet op til QLED.
  Samsung QE65Q70R - Ægte QLED-kontrast
  På Q70R har Samsung skåret unødvendig luksus fra for at kunne tilbyde direkte LED-bagbelysning til en gunstig pris. Det giver et suverænt billede for pengene!
  Samsung QE65Q60R - QLED i light-version
  Samsung Q60R er den billigste model i Samsungs QLED-univers. Et prisgunstigt og veludstyret TV, som dog mangler topmodellernes suveræne kontrast.

  Læs også

  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.
  For dem, der har råd, får man nok ikke bedre lyd fra den digitale musiksamling eller fra streaming-tjenester. Hvem der bare var rig!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Sony ZH8 (KD-75ZH8)

  Vejl.pris 61990 kr Laserskarp lyskanon

  LG NANO99 vs. Sony ZH8

  Vejl.pris kr Barberbladsskarp 8K-duel

  Sony KD-48A9

  Vejl.pris 13939 kr Lille, men sejt

  LG OLED48CX vs. Sony KD-48A9

  Vejl.pris kr Superbillede i kompakt format
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.