Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Samsung QE65Q85R

Tæt på topmodellen

Q85R er et meget veludstyret TV, der ånder flagskibsmodellen Q90R i nakken, men til en mærkbart lavere pris!

Skrevet af / 25/11/2019 - 13:24
Samsung QE65Q85R
Audun Hage

Samsung har udvidet deres QLED-sortiment kraftigt i år, og Q85R er måske den allermest spændende af de nye modeller. Der er tale om en slags junior-topmodel, som går storebror i bedene på flere områder.

Designmæssigt ligner denne kandidat Q80R meget, med en tilsvarende T-formet fod – som i vores øjne virker lidt upraktisk. Q85R kan imidlertid nogle tricks, der gør det langt mere fristende at montere på væggen!

Brugervenlighed og funktioner

I modsætning til Q80R byder Q85 på muligheden for at anvende Samsungs “No Gap Wall Mount”, som lader dig hænge skærmen helt ind til væggen. Det er et patent, som vi kender fra designmodellen The Frame, men bemærk, at selve vægbeslaget er ekstraudstyr i dette tilfælde.

Desuden kommer Q85 med en separat samleboks og strømforsyning. Den såkaldte One Invisible Connection gør det muligt at lave alle tilslutninger på en separat enhed, der kan gemmes af vejen. Fra den kan man trække et tyndt kabel, der fører både strøm og signal op til skærmen. Meget enkelt og fleksibelt – og ekstra praktisk, hvis man vil vægmontere TV’et.

Q85R er i øvrigt udstyret med alle de nyeste funktioner på smart-fronten, inklusive Ambient Mode, AirPlay 2 og dugfriske apps som Apple TV+. En særlig Auto Low Latency Mode sørger for lavest mulig forsinkelse til spil (ned til 15 millisekunder).

Billedkvalitet

Q85R har mange ligheder med topmodellen Q90R. Den største forskel ligger i et lavere antal dimming-zoner: Q85R må nøjes med langt færre individuelle LED-zoner end storebror og har også lavere lysstyrke (1500 nit mod 2000). Bortset fra det er den tekniske ydelse – inklusive skærmfilter, videoprocessor og billedprocessering – meget ens.

Familieligheden er også tydelig, idet vi sætter Q85R på testbænken. Dette TV giver virkelig bomstærk kontrast! Med rigelig lysstyrke, præcis local dimming og samtidig det meget matte “Moth Eye” antirefleksfilter er der dækket op til en billedoplevelse med suveræn dybde og realisme.

Førsteindtrykket er, at dette TV kommer overraskende tæt på storebror Q90R, hvad ydelse angår, og vi måtte faktisk finde nogle stresstests frem for virkelig at kunne se forskellen.

Den største forskel mellem Q85R og storebror er den maksimale lysintensitet (målt i nit), og hvor præcis lysstyring det har. Det første kommer mest til udtryk på ekstreme HDR-sekvenser – Q85R har lidt mindre krudt i de lyseste dele af billedet, men forskellen er ikke enorm. Ved almindeligt TV-kiggeri har det mere end lysstyrke nok, selv ved højlys dag.

Bagbelysningen er også mærkbart mere præcis end på modeller som Q70R og Q80R, og du skal ret tæt på for at se forskel i forhold til Q90R.

Konklusion

Samsung Q85R har en billedkvalitet, der ligger tæt på flagskibsmodellen Q90R, til en gunstig pris. Med en prisseddel, der er ca. 8.000 kroner lavere for 65 tommer, er der afgjort tale om et godt køb! Desuden har det en række designmæssige fordele i forhold til de billigere modeller i QLED-serien. Med bl.a. separat samleboks, tyndt vægbeslag og skjult kabelføring er dette TV særlig velegnet til vægmontering.

For dem, der vil have en smag af high-end-ydelse uden at bruge hele opsparingen, er Q85R afgjort et værdigt alternativ til Q90R.

Karakter
Samsung QE65Q85R

Lyd & Billede mener

Masser af udstyr og gode tilslutningsmuligheder samt meget skarp billedkvalitet gør Q85R til en attraktiv model. Flagskibet Q90R er et hestehoved foran på nogle områder. Og når man nu er så tæt på, kan det måske være fristende at gå efter topmodellen alligevel.

Også i denne test:

Samsung 4K QLED-TV’er

Samsung QE65Q82R

Silkesort!

Træt af spejlblanke TV-skærme? Samsung Q82R er som at stirre ind i et sort hul!

Samsung-skærmen serverer livagtige billeder med rigtig god kontrast og lysstyrke. Spejlinger er en saga blot takket være supermat skærmoverflade.
Upraktisk fod. Lysstyringen er ikke lige så finmasket og præcis som på flagskibsmodellerne.
Læs hele testen

Samsung UE65RU8005

På kanten af QLED

RU8005 er Samsungs bedste “almindelige” LCD-TV, før man tager skridtet op til QLED.

Flot design, prima fjernbetjening og skarp billedkvalitet gør RU8005 til et godt allround-TV.
Ydelsen hæmmes lidt af kant-LED-teknikken, der lægger en dæmper på kontrasten.
Læs hele testen

Samsung QE65Q70R

Ægte QLED-kontrast

På Q70R har Samsung skåret unødvendig luksus fra for at kunne tilbyde direkte LED-bagbelysning til en gunstig pris. Det giver et suverænt billede for pengene!

Q70R byder på råstærk kontrast og overbevisende sortniveau til en gunstig pris.
Betragtningsvinklen er begrænset, og panelglasset er lidt mere blankt end på de dyrere QLED-modeller.
Læs hele testen

Samsung QE65Q60R

QLED i light-version

Samsung Q60R er den billigste model i Samsungs QLED-univers. Et prisgunstigt og veludstyret TV, som dog mangler topmodellernes suveræne kontrast.

Q60R er spækket med funktioner og raffineret billedprocessering.
Q60R mangler den seje kontrast, der kendetegner Samsungs virkelige flagskibsmodeller.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Lækker og balanceret billedkvalitet

Fremragende gaming-TV

De bedste TV'er på budget

Vi tester TCL's største og billigste TV

De bedste storskærme til serier, sport og spil

De bedste OLED-TV'er

Større tv på et budget

Farvestrålende entertainment-TV

Luksuriøst OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: King size TV!

Budgetvenligt MiniLED-TV

Samsung møder LG i OLED-duel

Scroll to Top