Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Gruppetest: Storskærm til Tokyo 2020

Storskærm til sportsfesten.

Sommer-OL i Tokyo er lige rundt om hjørnet. Det kan være en god undskyldning for at opgradere til et nyt TV!

Skrevet af / 20/07/2021 - 10:00
Storskærm til Tokyo 2020
Audun Hage

Produkter i denne test

[Denne test var oprindelig lavet til fodbold-EM 2020, men er lige så relevant i forbindelse med årets olympiske lege i Tokyo, som starter 23. juli 2021. Red. anm.]

Der er få ting i livet, der kan måle sig med at være tilskuer på et fyldt sportsstadion. Stemningen blandt publikum og ikke mindst det øredøvende brøl, når nogen scorer et mål eller sætter en ny rekord, er noget for sig. Især når det hold eller den atlet, man holder med, vinder!

Det er ikke let at genskabe denne stadionfølelse hjemme i stuen, men teknikken bringer os stadig nærmere. Snesevis af kameraer og mikrofoner følger udøverne med laserpræcision for at bringe TV-seerne tættere på handlingen.

Man kommer til et punkt, hvor det næsten er som at være der selv, og med familie og venner som supportere kan det være en storartet oplevelse. Men det kræver selvfølgelig, at man har ordentlig lyd og billede!

Størrelsen betyder noget

Fodbold og andre fartfyldte sportsgrene stiller store krav til TV’ets billedkvalitet og er faktisk noget af det sværeste indhold at få rigtigt. Med et stort, sammenhængende grønt felt over hele skærmen er det let at spotte ujævnheder og billedstøj, og det er ikke alle TV’er, der kan følge med de hurtigste kontraer.

Så hvad kendetegner egentlig et godt sports-TV? For det første skal det være af en vis størrelse, gerne 65 tommer eller mere, så både man selv og resten af sofaholdet kan få en fed oplevelse.

Det skal også være skarpt og kontraststærkt, så man får hver eneste lille hændelse på banen med. En stærk, klar og nuanceret farvegengivelse er vigtig for indlevelsens skyld.

Glatte og jævne bevægelse er et andet vigtigt aspekt. Hurtige kamerapanoreringer kan forårsage hakkende og ujævn billedgengivelse, og de dyrere TV’er har ofte bedre videoprocessorer, der kompenserer for dette – uden at gøre ondt værre.

På grund af dette kan det sig sjældent betale sig at gå efter den største og billigste skærm, man kan finde – brug hellere lidt ekstra penge på god billedkvalitet, er vores råd!

Testen

I denne test har vi set på et udvalg af de mest interessante 65-tommere i den såkaldte premiumklasse mellem 10.000 og 20.000 kroner. De TV’er, vi har valgt, er alle sammen nye 2021-modeller, og udvælgelsen er baseret på, hvilke forgængere der udmærkede sig i sidste års TV-tests. Kun de bedste kan deltage i mesterskabet!

Som sædvanlig stiller vi de højeste krav til billedkvaliteten, men lægger også vægt på også lyd og brugervenlighed. Da det her er en sportsorienteret test, har vi lagt ekstra vægt på god farvegengivelse, glatte bevægelser og god billedprocessering. Men vi har heller ikke glemt kontrast og sortniveau, som stadig er afgørende for den bedst mulige gengivelse af film og TV-serier.

De opgivne priser er vejledende, og markedspriserne vil variere hen over sommeren. Husk at tjekke Prisjagt, Prisguiden og andre prissøgningstjenester for de bedste priser!

Produkter i denne test

Panasonic JX800E (TX-65JX800E)

Panasonics første Android-TV

Panasonic er kendt for at levere god billedkvalitet til fornuftige priser. Nu lancerer de deres første TV med Android!

Panasonic-skærmen serverer et skarpt og detaljeret billede med naturlige farver. Android-brugerfladen sørger for et godt udvalg af apps.
Kontrast og sortniveau er på det jævne, og Panasonic må nøjes med tre HDMI-indgange.
Læs hele testen

Sony X90J (XR-65X90J)

Glimrende til sport og spil

Denne Sony-skærm har fremragende billedprocessering, der hjælper den med at levere flotte præstationer både på og uden for banen.

Sony-skærmen serverer skarpe og glatte billeder med glimrende lysstyrke. Plus for hurtig og brugervenlig Google TV.
Kontrasten er ikke på niveau med de allerbedste, og lyden kunne godt have været kraftigere.
Læs hele testen

Samsung QN85A (QE65QN85A)

Mini-LED scorer!

Med kraftig lysstyrke, glimrende kontrast og glatte bevægelser fungerer Samsung QN85A fremragende til både sport og anden underholdning.

QN85A scorer højt på både billedkvalitet, brugervenlighed og lyd. Et fremragende TV til al slags brug.
Samsung-skærmen må klare sig uden understøttelse af HDR-formatet Dolby Vision.
Læs hele testen

LG OLED C1 (OLED65C1)

Kampens bedste spiller

OLED-skærme har traditionelt været en favorit til film og serier, men testens topscorer, LG C1, fungerer også fremragende til sport!

LG OLED C1 serverer sport og anden underholdning med glimrende kontrast og dybdefølelse. Det mørke sortniveau betyder, at det også egner sig fortrinligt til at se film om aftenen.
C1 koster lidt mere end konkurrenterne i testen og må klare sig med noget lavere lysstyrke end Mini-LED-skærmen fra Samsung.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Er dette Samsungs bedste TV til dato?

Hvilket er det bedste OLED-TV i 2024?

Din egen IMAX-biograf

Stor test af billige 55-tommer TV'er

OLED-TV på udsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lækker og balanceret billedkvalitet

Fremragende gaming-TV

De bedste TV'er på budget

Vi tester TCL's største og billigste TV

De bedste storskærme til serier, sport og spil

De bedste OLED-TV'er

Scroll to Top