Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

SpeakerCraft CS3

Fabelagtig løsning

SpeakerCrafts soundbar er egentlig ikke nogen soundbar, men en slank kasse. Men løsningen er smart, og den lyder fantastisk.
Lyd & Billede mener
Balanceret lyd Integreret bas Trådløs Bluetooth
Ikke ægte dybbas Mangler HDMI Fjernbetjeningen
Specifikationer
  • HDMI: Nej
  • Digital ind: Optisk og koaksial
  • Bluetooth
  • Analog ind: RCA
  • Integreret subwoofer
  • B x H x D = 71 x 42 x 9,9 cm

SpeakerCraft CS3 er alt for dyb til vægmontering og skal i stedet placeres på tv-bordet under tv’et. Alternativt kan den placeres på hylden i stereobænken, hvis der er plads til det. Den er nemlig hele 42 cm dyb.

Grunden til formen er at slippe for en ekstra subwoofer. I stedet har SpeakerCraft nemlig monteret to 5,25 tommers bas-elementer på undersiden af kabinettet. Dermed slipper man for den stygge subwoofer på gulvet. Fire mellemtone og to diskant sørger for resten af lydbilledet.

Ud over optisk og koaksial digitalindgang har CS3 indbygget Bluetooth, som gør, at du kan afspille lyd trådløst fra en smartphone eller tablet.

Brugervenlighet
Jeg kan lide, hvordan soundbaren passer fint under tv’et; og at den ikke er bredere, end den er, gør at den ser æstetisk pæn ud, selv med små skærme.

Heller ikke SpeakerCraft CS3 har display, som viser indstillingerne; derimod er det direkte knapper på fjernbetjeningen til alt. Tænd og sluk for surround-lyden med den ene knap, lyd op og ned med de to andre osv. Den har tonekontrol for bas og diskant, og der findes også en EQ reset-knap, som nulstiller alt, hvad man har lavet.

Annonce

Ellers er den lille fjernbetjening nøjagtig lige så begrædelig som hos de to konkurrenter.

Lydkvalitet
Filmoplevelsen med SpeakerCraft er virkelig god. Dialoger er åbne, fyldige og balancerede. Varmere og mere fyldige end med Klipsch og Harman Kardon, som begge var lidt tynde her.

Hvis du er bange for, at CS3 mangler noget, fordi den ikke har ekstern subwoofer, så kan jeg berolige dig med, at den både lyder mere fyldig og mere balanceret i bassen. Den mangler lidt slagkraft og bliver komprimeret og stresset, hvis man skruer for meget op, men til gengæld er bassen godt integreret og lyder som en naturlig del af lydbilledet. Og det er faktisk endnu vigtigere.

Surround-funktionen åbner desuden lydbilledet mere end med de to andre. Dialoger holder sig i midten, mens lydbilledet strækker sig godt ud over siderne, og jeg kan sværge på, at jeg indimellem føler, at lydeffekter sniger sig ind bagfra. Soundbaren har ikke helt så meget tryk og kraft som de andre to, men den er ikke langt bagefter, og i fire af fem tilfælde vil jeg hellere have den balancerede lyd end den ekstra kraft.

Det er alligevel på musik, at fordelene ved SpeakerCraft kommer bedst frem. Lydbilledet hænger nemlig markant bedre sammen end med de andre, og specielt overtoneområdet lyder friere og mere luftigt. Okay, der er ikke lige så meget tryk på rockmusik, men akustisk musik lyder bedre. Klangen fra guitarkassen lyder sammenhængende og klangrig, og den integrerede basgengivelse hæver oplevelsen over det meste.

Annonce

Konklusion
Af en soundbar at være lyder SpeakerCraft CS3 virkelig godt. Den er klangligt meget sammenhængende, og bassen er bedre integreret end fra soundbarerne med separat subwoofer. Dialoger på film er klare, opløste og fyldige, og lydbilledet er stort og nærmest omsluttende. Den bedste illusion af ægte surround-lyd blandt de tre.

Musik lyder mere opløst end med Klipsch SB3 og Harman Kardon SB 30. Du kan ikke spille helt så højt, men det lyder mere rigtigt.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Klipsch HD Theater SB 3

Hård med horn

Klipsch HD Theater SB 3 er en soundbar med horndiskanter, et sejt lydbillede og godt med tryk.

Sej lyd Trådløs subwoofer
Grove overtoner Mangler HDMI Fjernbetjeningen

Harman/Kardon SB30

Klar tale

Harman Kardon SB 30 er livlig og artikuleret i stemmeregisteret. Lyden er kraftig, og bassen ligeså. Men holder det helt i mål?

Klar mellemtone Trådløs subwoofer Godt tryk
Lidt træg bas Mangler HDMI Fjernbetjeningen
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.