Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: SpeakerCraft CS3

Fabelagtig løsning

SpeakerCrafts soundbar er egentlig ikke nogen soundbar, men en slank kasse. Men løsningen er smart, og den lyder fantastisk.

Skrevet af / 03/06/2013 - 13:37
SpeakerCraft CS3
Geir Gråbein Nordby

SpeakerCraft CS3 er alt for dyb til vægmontering og skal i stedet placeres på tv-bordet under tv’et. Alternativt kan den placeres på hylden i stereobænken, hvis der er plads til det. Den er nemlig hele 42 cm dyb.

Grunden til formen er at slippe for en ekstra subwoofer. I stedet har SpeakerCraft nemlig monteret to 5,25 tommers bas-elementer på undersiden af kabinettet. Dermed slipper man for den stygge subwoofer på gulvet. Fire mellemtone og to diskant sørger for resten af lydbilledet.

Ud over optisk og koaksial digitalindgang har CS3 indbygget Bluetooth, som gør, at du kan afspille lyd trådløst fra en smartphone eller tablet.

Brugervenlighet
Jeg kan lide, hvordan soundbaren passer fint under tv’et; og at den ikke er bredere, end den er, gør at den ser æstetisk pæn ud, selv med små skærme.

Heller ikke SpeakerCraft CS3 har display, som viser indstillingerne; derimod er det direkte knapper på fjernbetjeningen til alt. Tænd og sluk for surround-lyden med den ene knap, lyd op og ned med de to andre osv. Den har tonekontrol for bas og diskant, og der findes også en EQ reset-knap, som nulstiller alt, hvad man har lavet.

Ellers er den lille fjernbetjening nøjagtig lige så begrædelig som hos de to konkurrenter.

Lydkvalitet
Filmoplevelsen med SpeakerCraft er virkelig god. Dialoger er åbne, fyldige og balancerede. Varmere og mere fyldige end med Klipsch og Harman Kardon, som begge var lidt tynde her.

Hvis du er bange for, at CS3 mangler noget, fordi den ikke har ekstern subwoofer, så kan jeg berolige dig med, at den både lyder mere fyldig og mere balanceret i bassen. Den mangler lidt slagkraft og bliver komprimeret og stresset, hvis man skruer for meget op, men til gengæld er bassen godt integreret og lyder som en naturlig del af lydbilledet. Og det er faktisk endnu vigtigere.

Surround-funktionen åbner desuden lydbilledet mere end med de to andre. Dialoger holder sig i midten, mens lydbilledet strækker sig godt ud over siderne, og jeg kan sværge på, at jeg indimellem føler, at lydeffekter sniger sig ind bagfra. Soundbaren har ikke helt så meget tryk og kraft som de andre to, men den er ikke langt bagefter, og i fire af fem tilfælde vil jeg hellere have den balancerede lyd end den ekstra kraft.

Det er alligevel på musik, at fordelene ved SpeakerCraft kommer bedst frem. Lydbilledet hænger nemlig markant bedre sammen end med de andre, og specielt overtoneområdet lyder friere og mere luftigt. Okay, der er ikke lige så meget tryk på rockmusik, men akustisk musik lyder bedre. Klangen fra guitarkassen lyder sammenhængende og klangrig, og den integrerede basgengivelse hæver oplevelsen over det meste.

Konklusion
Af en soundbar at være lyder SpeakerCraft CS3 virkelig godt. Den er klangligt meget sammenhængende, og bassen er bedre integreret end fra soundbarerne med separat subwoofer. Dialoger på film er klare, opløste og fyldige, og lydbilledet er stort og nærmest omsluttende. Den bedste illusion af ægte surround-lyd blandt de tre.

Musik lyder mere opløst end med Klipsch SB3 og Harman Kardon SB 30. Du kan ikke spille helt så højt, men det lyder mere rigtigt.

Lyd & Billede mener

Balanceret lyd Integreret bas Trådløs Bluetooth Ikke ægte dybbas Mangler HDMI Fjernbetjeningen

Også i denne test:

3 soundbars

Klipsch HD Theater SB 3

Hård med horn

Klipsch HD Theater SB 3 er en soundbar med horndiskanter, et sejt lydbillede og godt med tryk.

Sej lyd Trådløs subwoofer
Grove overtoner Mangler HDMI Fjernbetjeningen
Læs hele testen

Harman/Kardon SB30

Klar tale

Harman Kardon SB 30 er livlig og artikuleret i stemmeregisteret. Lyden er kraftig, og bassen ligeså. Men holder det helt i mål?

Klar mellemtone Trådløs subwoofer Godt tryk
Lidt træg bas Mangler HDMI Fjernbetjeningen
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marantz gi'r os en hæsblæsende oplevelse

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser

Skræmmende realistisk biografbillede

Vi tester B&O’s fedeste soundbar

Det bedste Sony-køb?

Laserskarpt biografbillede

Knivskarp 8K OLED fra LG

Devialets første soundbar på testbænken

Nu kan du få Google TV på alle dine skærme

Tag billedet med dig overalt

Næsten så let som en soundbar

Scroll to Top