: Klipsch HD Theater SB 3

Hård med horn

Klipsch HD Theater SB 3 er en soundbar med horndiskanter, et sejt lydbillede og godt med tryk.
Lyd & Billede mener
Sej lyd Trådløs subwoofer
Grove overtoner Mangler HDMI Fjernbetjeningen
Specifikationer
  • HDMI: Nej
  • Digital ind: Optisk
  • Analog ind: RCA og 3,5 mm mini-jack
  • Trådløs subwoofer
  • Vægbeslag inkl.
  • B x H x D = 111,7 x 11,7 x 7,9 cm
Annonce
Annonce
forfatter

Med sine 111,7 cm i bredden tager soundbaren fra Klipsch sig bedst ud med skærme fra 46 tommer og op.

Klipsch sværger til horndiskanter frem for dome-diskanter, og HD Theater SB 3 er ingen undtagelse. Horn betyder højere følsomhed, som igen betyder højere lyd ved lavere forstærkereffekt.

Soundbaren har indbygget Dolby Digital dekodning, og med 300 watt maksimal effekt for hele systemet skulle der ikke mangle lydtryk.

Der er kun optisk digitalindgang her, foruden til analog RCA og mini-jack.

Brugervenlighed
Soundbaren fra Klipsch kan fint placeres på bordet eller monteres på væggen med det medfølgende beslag.

Annonce

I lighed med Harman Kardon synkroniserer subwooferen automatisk med soundbaren, når den sluttes til. Fjernbetjeningen er også her lille og kedelig, og du skal passe godt på, for at den ikke skal forsvinde ned mellem sofapuderne. Men ellers er soundbaren nem i brug. Der er få funktioner; vælg mellem surround og stereo med samme knap, lydniveau op og ned samt kilde. Derfor er der ikke behov for et display, da man altid har kontrol. Der er ingen tonekontrol (EQ).

Lydkvalitet
Der er ingen tvivl om, at det er dynamik, der står på agendaen her. Lydbilledet bliver kastet mod os, og dialogerne står fint ud fra baggrunden. De er imidlertid lidt hårdere og mere kradse end med SpeakerCraft, som har bedre opløsning.

Surround-effekten hos Klipsch er god nok og giver et større lydbillede end i stereo. Men den er ikke lige så stor og overbevisende som med SpeakerCraft og må også se sig slået af Harman Kardon.

Der, hvor Klipsch udmærker sig, er i basregisteret. Subwooferen har godt med fut, så actionscener rusker bedre i buksebenene end med de andre. Bassen er hurtigere og hænger bedre på resten af lydbilledet end med Harman Kardon. Og den er da væsentlig kraftigere end med SpeakerCraft. Men også Klipsch kunne have været mere fremadrettet i det øvre basområde.

Musik i stereo gengives med godt med tryk og god kraft i bassen. Men når basguitaren kommer ind på “Scratch” med rockbandet Morphine, skurrer det i højttaler-elementerne, når vi skruer lidt op. Da er det heller ikke super højt på nogen måde. Det lader til, at mellemtone-elementerne i soundbaren bliver serveret et lidt for dybt frekvensregister og med fordel kunne være afskåret lidt højere oppe.

Annonce

Sødere akustisk musik som f.eks. Quiet Winter Night med Hoff Ensemble – med blandt andre Jan Gunnar Hoff på piano og Arild Andersen på kontrabas – gengives med god fut i bas-percussion og kontrabas, og pianoet har også markant snert. Men mellemtonegengivelsen er lidt grovkornet, og Bjørn Johan Muris og Tomine Harkets stemmer kunne have været mere nuancerede i deres overtoner.

Konklusion
Klipsch HD Theater SB 3 har en sej bas og en udadvendt spillestil. Takket være horndiskanter og godt med kraft giver den lyd til både film og musik. Dialoger og sangstemmer kommer godt frem i mellemtonen, og baseffekterne tages der godt hånd om af subwooferen.

Soundbaren er derimod lidt grov i mælet og mangler noget opløsning i overtonerne. Det gør den mindre egnet til akustisk musik, og vi kunne ønske os en generelt mere ømfindtlig håndtering.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

SpeakerCraft CS3

Fabelagtig løsning

SpeakerCrafts soundbar er egentlig ikke nogen soundbar, men en slank kasse. Men løsningen er smart, og den lyder fantastisk.

Balanceret lyd Integreret bas Trådløs Bluetooth
Ikke ægte dybbas Mangler HDMI Fjernbetjeningen

Harman/Kardon SB30

Klar tale

Harman Kardon SB 30 er livlig og artikuleret i stemmeregisteret. Lyden er kraftig, og bassen ligeså. Men holder det helt i mål?

Klar mellemtone Trådløs subwoofer Godt tryk
Lidt træg bas Mangler HDMI Fjernbetjeningen
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Du fortjener den bedste lyd ude på terrassen i påsken. Du skal have dig et par udendørshøjttalere!
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Du fortjener den bedste lyd ude på terrassen i påsken. Du skal have dig et par udendørshøjttalere!
Samsung Galaxy SmartTag er en lille Bluetooth-brik, som holder styr på dine ejendele.