Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 08Deltag

: Harman/Kardon SB30

Klar tale

Harman Kardon SB 30 er livlig og artikuleret i stemmeregisteret. Lyden er kraftig, og bassen ligeså. Men holder det helt i mål?

Skrevet af / 03/06/2013 - 13:27
Harman/Kardon SB30
Geir Gråbein Nordby

Med sine 116 cm i bredden passer SB 30 fra Harman Kardon bedst til 50 tommers tv eller større. Hele 13 separate højttaler-elementer skal genskabe det størst mulige lydbillede. 11 individuelle forstærkerkanaler er sat til at drive dem, med avanceret processering, som skal give simuleret surround-lyd til et større felt og ikke bare siddepladsen i midten.

Af lydeffekter kan du vælge imellem stereo, virtuel surround og en egen Harman Wave. Med sidstnævnte kan du bruge en særlig “room size” knap, som tilpasser lydbilledet bedst muligt til størrelsen af dit rum.

Dolby Volume er også på plads, som får flere detaljer frem i lydbilledet ved lavere lytteniveauer. Det sker, ved at de svageste partier fremhæves, mens de stærkeste holdes tilbage.

Brugervenlighed
SB 30 står ikke særlig stabilt på bordet, da den er temmelig tung foran og kan få overbalance. Vi anbefaler derfor at montere den på væggen. En EQ-kontakt på bagsiden af soundbaren justerer basresponsen, alt efter om du har soundbaren på væg eller bord.

Ellers er soundbaren let at bruge. Den trådløse subwoofer synkroniserer automatisk med soundbaren uden behov for at trykke på noget. Noget display findes der ikke; i stedet fortæller lysdioder på fronten af soundbaren, hvilke funktioner der er aktiveret. Den lille, spinkle fjernbetjening fungerer godt, men er ellers et trist syn.

Lydkvalitet
SB 30’s styrke ligger i en meget klar og kvik mellemtone. Dialoger på film er meget tydelige og velartikulerede. Små detaljer i lydbilledet kommer godt frem, og maskingeværskud smælder som bare pokker! Diskantområdet er ikke lige så finmasket som med SpeakerCraft, så når en af personerne på lærredet hæver stemmen, kan det blive lidt hårdt.

Eksplosioner smælder godt, og subwooferen tilfører bulder og brag. Men den er ikke blandt de hurtigste, så det kan blive tilsløret i dybbas-effekterne.

Størrelsen på lydbilledet er ganske god; man kommer godt ind i handlingen, og det omslutter os næsten. Ægte surround bliver det aldrig, men det skal man heller ikke forvente. Musik gengives med god attack i mellemtonen. Pianotangenter har godt med snert, og sangstemmer fremstår klart og åbent. Bjørn Johan Muris stemme på surround-indspilningen “Dele alle ord og tanker” fra Hoff Ensembles klassiske jazzudgivelse Quiet Winter Night gengives meget tydeligt. Og duetpartner Tomine Harket kommer ud med god kraft i sit øvre register. Overtonerne er også luftige, og lydbilledet er stort og næsten omsluttende.

Subwooferen tilfører fundamentet i basregisteret. Men den hægter sig ikke godt nok på soundbaren lydmæssigt. Der opstår et hul i det øvre basområde, som gør, at det bliver lidt ulineært. Skruer man subwooferens lydniveau op for at kompensere, bliver det hele lidt svulstigt. Skruer man den ned, opleves bassen lejlighedsvis lidt tynd. Subwooferen er heller ikke den mest attackerende, vi har hørt.

Lyd & Billede mener

Klar mellemtone Trådløs subwoofer Godt tryk Lidt træg bas Mangler HDMI Fjernbetjeningen

Også i denne test:

3 soundbars

SpeakerCraft CS3

Fabelagtig løsning

SpeakerCrafts soundbar er egentlig ikke nogen soundbar, men en slank kasse. Men løsningen er smart, og den lyder fantastisk.

Balanceret lyd Integreret bas Trådløs Bluetooth
Ikke ægte dybbas Mangler HDMI Fjernbetjeningen
Læs hele testen

Klipsch HD Theater SB 3

Hård med horn

Klipsch HD Theater SB 3 er en soundbar med horndiskanter, et sejt lydbillede og godt med tryk.

Sej lyd Trådløs subwoofer
Grove overtoner Mangler HDMI Fjernbetjeningen
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marantz gi'r os en hæsblæsende oplevelse

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser

Skræmmende realistisk biografbillede

Vi tester B&O’s fedeste soundbar

Det bedste Sony-køb?

Laserskarpt biografbillede

Knivskarp 8K OLED fra LG

Devialets første soundbar på testbænken

Nu kan du få Google TV på alle dine skærme

Tag billedet med dig overalt

Næsten så let som en soundbar

Scroll to Top