Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Harman/Kardon SB30

Klar tale

Harman Kardon SB 30 er livlig og artikuleret i stemmeregisteret. Lyden er kraftig, og bassen ligeså. Men holder det helt i mål?
Lyd & Billede mener
Klar mellemtone Trådløs subwoofer Godt tryk
Lidt træg bas Mangler HDMI Fjernbetjeningen
Specifikationer
  • HDMI: Nej
  • Digital ind: Optisk og koaksial
  • Analog ind: RCA
  • Trådløs subwoofer
  • Vægbeslag inkl.
  • B x H x D = 116 x 10 x 8 cm

Med sine 116 cm i bredden passer SB 30 fra Harman Kardon bedst til 50 tommers tv eller større. Hele 13 separate højttaler-elementer skal genskabe det størst mulige lydbillede. 11 individuelle forstærkerkanaler er sat til at drive dem, med avanceret processering, som skal give simuleret surround-lyd til et større felt og ikke bare siddepladsen i midten.

Af lydeffekter kan du vælge imellem stereo, virtuel surround og en egen Harman Wave. Med sidstnævnte kan du bruge en særlig “room size” knap, som tilpasser lydbilledet bedst muligt til størrelsen af dit rum.

Dolby Volume er også på plads, som får flere detaljer frem i lydbilledet ved lavere lytteniveauer. Det sker, ved at de svageste partier fremhæves, mens de stærkeste holdes tilbage.

Brugervenlighed
SB 30 står ikke særlig stabilt på bordet, da den er temmelig tung foran og kan få overbalance. Vi anbefaler derfor at montere den på væggen. En EQ-kontakt på bagsiden af soundbaren justerer basresponsen, alt efter om du har soundbaren på væg eller bord.

Ellers er soundbaren let at bruge. Den trådløse subwoofer synkroniserer automatisk med soundbaren uden behov for at trykke på noget. Noget display findes der ikke; i stedet fortæller lysdioder på fronten af soundbaren, hvilke funktioner der er aktiveret. Den lille, spinkle fjernbetjening fungerer godt, men er ellers et trist syn.

Annonce

Lydkvalitet
SB 30’s styrke ligger i en meget klar og kvik mellemtone. Dialoger på film er meget tydelige og velartikulerede. Små detaljer i lydbilledet kommer godt frem, og maskingeværskud smælder som bare pokker! Diskantområdet er ikke lige så finmasket som med SpeakerCraft, så når en af personerne på lærredet hæver stemmen, kan det blive lidt hårdt.

Eksplosioner smælder godt, og subwooferen tilfører bulder og brag. Men den er ikke blandt de hurtigste, så det kan blive tilsløret i dybbas-effekterne.

Størrelsen på lydbilledet er ganske god; man kommer godt ind i handlingen, og det omslutter os næsten. Ægte surround bliver det aldrig, men det skal man heller ikke forvente. Musik gengives med god attack i mellemtonen. Pianotangenter har godt med snert, og sangstemmer fremstår klart og åbent. Bjørn Johan Muris stemme på surround-indspilningen “Dele alle ord og tanker” fra Hoff Ensembles klassiske jazzudgivelse Quiet Winter Night gengives meget tydeligt. Og duetpartner Tomine Harket kommer ud med god kraft i sit øvre register. Overtonerne er også luftige, og lydbilledet er stort og næsten omsluttende.

Subwooferen tilfører fundamentet i basregisteret. Men den hægter sig ikke godt nok på soundbaren lydmæssigt. Der opstår et hul i det øvre basområde, som gør, at det bliver lidt ulineært. Skruer man subwooferens lydniveau op for at kompensere, bliver det hele lidt svulstigt. Skruer man den ned, opleves bassen lejlighedsvis lidt tynd. Subwooferen er heller ikke den mest attackerende, vi har hørt.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

SpeakerCraft CS3

Fabelagtig løsning

SpeakerCrafts soundbar er egentlig ikke nogen soundbar, men en slank kasse. Men løsningen er smart, og den lyder fantastisk.

Balanceret lyd Integreret bas Trådløs Bluetooth
Ikke ægte dybbas Mangler HDMI Fjernbetjeningen

Klipsch HD Theater SB 3

Hård med horn

Klipsch HD Theater SB 3 er en soundbar med horndiskanter, et sejt lydbillede og godt med tryk.

Sej lyd Trådløs subwoofer
Grove overtoner Mangler HDMI Fjernbetjeningen
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.