Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

3 soundbars

Heftigere soundbars

En soundbar giver filmlyd, som kan høres, men ikke ses. Ved at styre uden om de allerbilligste får du desuden kraftigere og bedre lyd.

Filmoplevelser bliver mere underholdende med surround-lyd end i stereo, fordi det tilfører lydoplevelsen en ny dimension. Men at fylde stuen med højttalere overalt er ikke noget for alle og enhver. Det samme gælder alt det kabelrod, som følger med. Et godt kompromis kan derfor være en soundbar. Den er let at tilslutte og tager sig godt ud, hvad enten den er vægmonteret eller står under tv’et.

Simulerer surround
En soundbar er et plankeformet højttalerkabinet med alle højttaler-elementerne monteret symmetrisk på frontpladen. Ved hjælp af elektronisk processering, som manipulerer faseresponsen, kan soundbaren i bedste fald få hjernen til at tro, at bagkanalerne gengives fra højttalere, som fysisk er placeret bag hovedet på lytteren. Eller i hvert fald trække lydbilledet markant mere ud over siderne og dermed give en smag af surround.

Lidt op i pris
Hvis lyden ikke er helt sammenlignelig med et ægte surround-anlæg, bliver den i hvert fald ti gange bedre, end du er vant til fra dit tv-apparat! I denne test tager vi skridtet op fra de allerbilligste soundbars for at få endnu kraftigere lyd og desuden fine musikoplevelser. Alle soundbars i testen er fra amerikanske producenter. Gad vide, om de har puttet en ekstra V8’er med turboladet direkte indsprøjtning ind?

Subwoofer
Testens soundbars fra Harman Kardon og Klipsch har desuden subwoofer. Disse er trådløse og kan placeres, hvor du ønsker, såfremt der findes en stikkontakt i nærheden. For bedst mulig basgengivelse kan du eksperimentere med forskellig placering i dit rum.

Soundbaren fra SpeakerCraft har i stedet to bas-elementer monteret på undersiden og behøver ingen ekstern baskraft. Derfor er kabinettet meget dybere end de andre to soundbars og kan ikke vægmonteres. Hensigten med SpeakerCraft er nemlig at sætte tv’et direkte op på den. Alternativt kan den stilles på en hylde nedenunder.

Annonce

Ingen HDMI
I modsætning til hjemmebiograf-anlæggene mangler mange soundbars HDMI-indgange. Det gælder faktisk alle i denne test. Tanken er, at alle lydkilder, såsom kabel- eller satellitmodtager, spilkonsol og Blu-ray-afspiller, skal kobles til tv’et. Derfor trækkes et optisk digitalkabel fra tv’et til soundbaren. Det betyder, at tv’et må stå tændt for at få lyd fra soundbaren. Derfor har alle soundbars også en stereoindgang, nogle desuden en koaksial digitalindgang, for at kunne tilslutte cd-afspilleren eller den medieafspiller, du bruger til musik.

Produkter i denne test

SpeakerCraft CS3

Fabelagtig løsning

SpeakerCrafts soundbar er egentlig ikke nogen soundbar, men en slank kasse. Men løsningen er smart, og den lyder fantastisk.

Balanceret lyd Integreret bas Trådløs Bluetooth
Ikke ægte dybbas Mangler HDMI Fjernbetjeningen

Klipsch HD Theater SB 3

Hård med horn

Klipsch HD Theater SB 3 er en soundbar med horndiskanter, et sejt lydbillede og godt med tryk.

Sej lyd Trådløs subwoofer
Grove overtoner Mangler HDMI Fjernbetjeningen

Harman/Kardon SB30

Klar tale

Harman Kardon SB 30 er livlig og artikuleret i stemmeregisteret. Lyden er kraftig, og bassen ligeså. Men holder det helt i mål?

Klar mellemtone Trådløs subwoofer Godt tryk
Lidt træg bas Mangler HDMI Fjernbetjeningen
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.