: 3 soundbars

Heftigere soundbars

En soundbar giver filmlyd, som kan høres, men ikke ses. Ved at styre uden om de allerbilligste får du desuden kraftigere og bedre lyd.

Filmoplevelser bliver mere underholdende med surround-lyd end i stereo, fordi det tilfører lydoplevelsen en ny dimension. Men at fylde stuen med højttalere overalt er ikke noget for alle og enhver. Det samme gælder alt det kabelrod, som følger med. Et godt kompromis kan derfor være en soundbar. Den er let at tilslutte og tager sig godt ud, hvad enten den er vægmonteret eller står under tv’et.

Simulerer surround
En soundbar er et plankeformet højttalerkabinet med alle højttaler-elementerne monteret symmetrisk på frontpladen. Ved hjælp af elektronisk processering, som manipulerer faseresponsen, kan soundbaren i bedste fald få hjernen til at tro, at bagkanalerne gengives fra højttalere, som fysisk er placeret bag hovedet på lytteren. Eller i hvert fald trække lydbilledet markant mere ud over siderne og dermed give en smag af surround.

Lidt op i pris
Hvis lyden ikke er helt sammenlignelig med et ægte surround-anlæg, bliver den i hvert fald ti gange bedre, end du er vant til fra dit tv-apparat! I denne test tager vi skridtet op fra de allerbilligste soundbars for at få endnu kraftigere lyd og desuden fine musikoplevelser. Alle soundbars i testen er fra amerikanske producenter. Gad vide, om de har puttet en ekstra V8’er med turboladet direkte indsprøjtning ind?

Subwoofer
Testens soundbars fra Harman Kardon og Klipsch har desuden subwoofer. Disse er trådløse og kan placeres, hvor du ønsker, såfremt der findes en stikkontakt i nærheden. For bedst mulig basgengivelse kan du eksperimentere med forskellig placering i dit rum.

Soundbaren fra SpeakerCraft har i stedet to bas-elementer monteret på undersiden og behøver ingen ekstern baskraft. Derfor er kabinettet meget dybere end de andre to soundbars og kan ikke vægmonteres. Hensigten med SpeakerCraft er nemlig at sætte tv’et direkte op på den. Alternativt kan den stilles på en hylde nedenunder.

Ingen HDMI
I modsætning til hjemmebiograf-anlæggene mangler mange soundbars HDMI-indgange. Det gælder faktisk alle i denne test. Tanken er, at alle lydkilder, såsom kabel- eller satellitmodtager, spilkonsol og Blu-ray-afspiller, skal kobles til tv’et. Derfor trækkes et optisk digitalkabel fra tv’et til soundbaren. Det betyder, at tv’et må stå tændt for at få lyd fra soundbaren. Derfor har alle soundbars også en stereoindgang, nogle desuden en koaksial digitalindgang, for at kunne tilslutte cd-afspilleren eller den medieafspiller, du bruger til musik.

SpeakerCraft CS3
SpeakerCrafts soundbar er egentlig ikke nogen soundbar, men en slank kasse. Men løsningen er smart, og den lyder fantastisk.
Klipsch HD Theater SB 3
Klipsch HD Theater SB 3 er en soundbar med horndiskanter, et sejt lydbillede og godt med tryk.
Harman/Kardon SB30
Harman Kardon SB 30 er livlig og artikuleret i stemmeregisteret. Lyden er kraftig, og bassen ligeså. Men holder det helt i mål?
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Xperia 5 II er ikke alene lige så god som Xperia 1 II – på flere punkter er den faktisk bedre!
  Sonus faber Lumina III er det oplagte højttalervalg til mindre rum.
  Sony A85 er et glimrende OLED-TV med et flot billede og klar, men usynlig lyd!
  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung HW-Q66T

  Vejl.pris 4999 kr Den mest afbalancerede lyd

  Sony HT-G700

  Vejl.pris 3490 kr Næsten ægte surround-lyd

  Denon AVC-X6700H

  Vejl.pris 17999 kr Du vil aldrig vende tilbage

  Sonos Arc

  Vejl.pris 6699 kr Sonos når nye højder
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.