Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Blueair HealthProtect 7440i og TCL breeva A5

Få et sundere indeklima

En luftrenser i hjemmet! Hvor sundt og frisk lyder det ikke?

Skrevet af / 06/03/2022 - 20:52
Blueair HealthProtect 7440i og TCL breeva A5
Åsa Warme Hallén

Produkter i denne test

Ifølge eksperter er udluftning den bedste måde at få et frisk indeklima på, men hvis man bor midt i byen eller tæt på en trafikeret vej, er man måske ikke så ivrig efter at lukke endnu mere luftforurening ind. Og hvis man er pollenallergiker, plejer udluftning heller ikke at virke som det oplagte alternativ.

Her tager vi et kig på Blueair HealthProtect 7440i, som koster 6.190 kroner, og TLC breeva A5, der til 2.090 kroner er noget billigere, for at tjekke, om de gør nogen gavn. Vi er selvfølgelig også nysgerrige efter, hvad forskellen er, og hvordan det påvirker oplevelsen og brugen.

Hvad er problemet?

Vi tilbringer rigtig mange timer indendørs, og indeklimaet er ikke altid det bedste på grund af madlavning, rygning, mider, kemikalier fra møbler og tekstiler samt meget andet. Har man også pelsdyr eller måske fugle, er der endnu flere partikler, der flyver rundt i luften og bidrager til et dårligt indeklima.

Og hvis man følger eksperternes råd og lufter ud hver dag, er det også sandsynligt, at man ikke bare lukker de partikler ud, man har indendørs, men også lukker partikler ind fra bilos, vejslid, udledning fra industri osv.

HealthProtect Blueair 7440i och TCL Breeva A5
Den futuristiske Blueair HealthProtect 7440i til venstre og den cylindriske TCL breeva A5 til højre. Det er op til dig at afgøre, hvilken en der er pænest, om det spiller nogen rolle, og hvilken en der passer til din pengepung. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Hvad skal en luftrenser gøre?

Størrelsen af partiklerne i luften måles i PM, og partikelmassen for partikler med en diameter på op til 2,5 mikrometer omtales som PM2,5 og op til 10 mikrometer som PM10.

Derudover er der VOC (Volatile Organic Compounds), som WHO definerer som flygtige organiske stoffer, hvor man enkelt kan sige, at TVOC (Total Volatile Organic Compounds) er en samlebetegnelse for forskellige kombinationer og forskelligt indhold af VOC.

Tanken med en luftrenser er, ligesom det lyder: Den skal hjælpe med at rense luften. Den bør skal altså filtrere disse uønskede partikler og urenheder fra, så man får et bedre indeklima.

For at lykkes med det bruger de fleste luftrensere bl.a. HEPA-filtre (High-Efficiency Particulate Absorbing), hvor evnen til at filtrere små partikler fra er angivet med et tal (13 er meget almindeligt), og nogle kombinerer det også med et aktivt kulfilter for at øge effekten yderligere og fjerne uønskede lugte.

Sådan testede vi

God søvn er alfa og omega, og derfor blev luftrenserne placeret på skift i soveværelset. Det er selvfølgelig afgørende, at man køber et produkt, der er beregnet til størrelsen på det rum, hvor man ønsker at bruge den, så tænk dig godt om, før du løber ned i butikken.

Luftrenseren fik så lov til at gøre deres arbejde i ca. 14 dage, hvor jeg prøvede at opføre mig som en almindelig forbruger. Okay, lad os komme i gang …

Produkter i denne test

TCL breeva A5

Absolut godkendt

Alle har ret til et godt indeklima, og der findes faktisk hjælpemidler, som ikke koster en bondegård.

Prisen er overkommelig, og det runde formsprog gør, at den falder godt ind i indretningen. Ambient-lys bidrager til den gode stemning.
Auto-tilstanden fungerer ikke helt som ønsket, og TCL-app’en gør det bedre som fjernbetjening end som kilde til information om luftkvaliteten.
Læs hele testen

Blueair HealthProtect 7440i

Gør hvad den skal

På tide at friske indeklimaet op med en luftrenser.

Meget informativ og brugervenlig app, der gør det nemt at overvåge luftkvaliteten både i realtid og efterfølgende. I app’en kan man også følge forandringer i luften udendørs.
Den koster mange penge, og den er ret iøjnefaldende, hvilket kan være et problem for indretningsentusiaster. Det lykkedes mig aldrig at finde ud af, hvordan man manuelt skifter luftrenseren til nattilstand.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Scroll to Top