Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Huawei Watch GT 4

Stilfuldt ur med fremragende batteri

Med sit traditionelle design er Huawei Watch GT 4 egnet til dem, der ikke vil se nørdede ud.

Skrevet af / 21/10/2023 - 08:42
Huawei Watch GT 4
Jonas Ekelund

Selvom vi på vores breddegrader måske ikke ser så mange Huawei-mobiltelefoner længere, er Huawei stadig aktive inden for computere, tablets, routere, træningsarmbånd og sundhedsprodukter. Og selvfølgelig også ure. Vi har testet alt fra oprindelige modeller som Huawei Watch og Watch 3 Pro til GT2e og GT3. Selvom vi er lidt skuffede over, at vi aldrig fik Watch Ultimate at se, var vi alligevel spændte på at se, hvad de havde fundet på med GT 4.

Foto: Huawei

Selve uret

Denne test er udført med 46 mm-modellen i stål i farven Grå, men den findes også i Sort med gummirem og en mere elegant 41 mm model i farverne Hvid med læderrem, Sølv med stålrem i guld- og sølvfarve, samt Gylden med guldfarvet Milanese-rem. Funktionaliteten er den samme, men den mindre model har blandt andet kortere batterilevetid. Når det kommer til remme, kan det være nyttigt at vide, at det også er muligt at bruge standardremme, så man er ikke begrænset til Huaweis modeller.

Huawei Watch GT4_Grey_Back_JPG_20230727 Huawei Watch GT4_Grey_Front side right_JPG_20230727
<
>
Foto: Huawei

 

Det er ikke et lille og let ur med sine 126 gram inklusive stålremmen, sammenlignet med de 77 gram, som f.eks. Apple Watch Series 9 med en Milanese loop-rem vejer. Selvom man vænner sig til det, mærker man, at man har et ur på håndleddet. Men stålremmen er alligevel behagelig at have på, og man kan nemt tilføje eller fjerne led for at få tilpasset den rette størrelse. GT 4 er bestemt et moderigtigt og stilrent ur, som man ikke behøver skamme sig over at have på, uanset om man er iklædt jeans eller jakkesæt. Vi forstår, hvorfor lanceringen af den havde sloganet ‘Fashion Forward.’ Og alligevel er dette den mest maskuline model.

Huawei Watch GT4 watchband Huawei Watch GT4 close
<
>
Huawei Watch GT 4 (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Skærmen har et AMOLED-panel med en god opløsning, så den føles skarp og letlæselig med en bred betragtningsvinkel. Den reagerer hurtigt på swipe-bevægelser og tryk uden nogen forsinkelse. Skærmen forsømte heller ikke at lyse op, når vi løftede armen for at se på uret. Navigationen foregår ellers med en traditionel krone, man kan trykke på og dreje, samt en sideknap. Uret har en højttaler og en mikrofon, som i nødsituationer kan bruges til samtaler. Dog via mobilen, da der ikke er eSIM. Det, der virkelig imponerede os, var batterilevetiden. Uret hævder at kunne holde i 14 dage, og vi behøvede faktisk kun at oplade det to gange på en måned!

Der er en mærkbar mangel på kendte apps i app-galleriet (Screenshot: App Gallery)

Funktioner og apps

Under kølerhjelmen kører uret af kendte årsager ikke Googles Wear OS, men Huaweis eget Harmony OS. Ligeledes findes app’en ikke på Google Play Store eller Apple App Store, men skal downloades via Huaweis hjemmeside. Det bemærkes, at Huaweis ur blev taget lidt med bukserne nede, da den Motorola-mobil, vi parrede den med, nægtede at give Huaweis app adgang til notifikationer, da den blev anset for usikker.

Urets funktioner og indstillinger finder man i sundheds-app’en (Screenshot: Huawei Health)

Harmony OS er generelt et behageligt operativsystem til ure, og føles let at arbejde med. I den seneste version har vi fået skærme med de mest almindelige apps og målinger, som det går nemt og hurtigt at swipe sig igennem.

Læs også Til den aktive Et godt og anvendeligt smart-ur behøver ikke nødvendigvis at koste spidsen af en jetjager.

Uret leveres med nødvendige apps som træning, sundhed, kalender, stopur, opgaver, kort (Petal Maps) og lignende. Imidlertid er den ikke udstyret med mange andre populære ur-apps som Spotify, standard-træningsapps, Smart Home-apps, Google Maps eller apps til offentlig transport eller radio. For ikke at nævne den ærgerlige mangel på muligheden for at tilføje kreditkort, så man også kan betale med uret.

Uret måler løbende en række sundhedsaspekter. (Screenshot: App Gallery)

Træning og sundhed

Huawei har inkluderet imponerende 100 forskellige typer træning i app’en, hvilket næsten er for meget til at man orker at bladre dem alle igennem. Selvfølgelig inkluderer det de normale aktiviteter som gang, løb, cykling og svømning, men på grund af det store antal findes der også mere usædvanlige aktiviteter som Pilates og fægtning. Alle giver de en god oversigt over, hvad man har opnået: aerob træning, forbrændte kalorier, gennemsnitshastighed og lignende. Uret har nu træningsringe, der skal fuldføres, hvilket er et koncept, vi genkender fra Apples ure. Det skal bemærkes, at da Watch GT 4 markedsføres som et mode-ur, har vi primært testet det som et smart-ur snarere end som et trænings-ur. Hvis du vil vide mere om, hvordan Huaweis ure fungerer til træning, kan vi anbefale vores tidligere test af Huawei Watch 3 Pro.

Læs også Høj “must have”-faktor Et smart træningsur med sit eget styresystem. Meget interessant – eller …?

Vi lod dog uret holde styr på skribentens sundhedsmålinger i testperioden. Det har f.eks. den nye TrueSeen-hjerterytmesensor, som bruger AI for at opnå bedre nøjagtighed, selv under forhold, hvor det er svært at få præcise målinger. Det måler også blodets iltniveau, hudtemperatur og en sammenkobling af disse data for at vurdere stressniveau og søvnkvalitet. Målingerne virkede fornuftige, og stemte godt overens med det andet ur, jeg bar samtidig i perioden. Uret har også en kalorietællings-funktion, så man kan registrere måltider, og sikre sig at de er i balance med træningsniveauet. Hvad det dog ikke har, er EKG-funktionen, som findes i Pro-modellerne.

Dette er slet ikke korrekt, eftersom jeg lider af søvnapnø. (Screenshot: Huawei Health)

Konklusion

Hvis man bare er ude efter et cool og stilfuldt smart-ur, der er nemt at bruge, har gode træningsfunktioner og pålidelige sundhedsmålinger, og som er pænt prisbilligt, så bør man helt sikkert overveje Huawei Watch GT 4. Især med tanke på dets exceptionelle batterilevetid. Men man skal være opmærksom på, at den lever lidt i sit eget univers, så man bør ikke forvente, at alle ens yndlingsapps er tilgængelige, eller at den kan tilslutte sig andre kendte tjenester. Med når det så er sagt, så er dette det bedste smart-ur, vi har set fra Huawei i den senere tid.

Karakter
Huawei Watch GT 4
Premium

Home mener

Fantastisk batterilevetid. Luksuriøst design. Rimelig pris. God pulsmåler. Begrænset udvalg af apps. Ingen rigtig markante forskelle fra GT3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er knap så unik som forgængerne

Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hvad skete der med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Scroll to Top