Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Huawei Watch

Flotteste Android-ur indtil nu

Huawei Watch ser dyrt ud, og det er det også.

Skrevet af / 27/01/2016 - 06:00
Huawei Watch
Peter Gotschalk

Som så mange andre smart-ure på markedet er Huawei Watch baseret på Android Wear, der absolut ikke er vores favorit. Hvorfor kan du se andetsteds her på siden.

Men har man ikke noget imod Googles smart-ur-platform, er Huawei Watch nok det lækreste – og dyreste – Android-ur, der kan købes for penge lige nu.

Det er fremstillet i rustfrit stål og kommer med en helt rund urskive, der måler 42 mm i diameter og er lavet af safirglas. Vores testeksemplar kom også med en urlænke i rustfrit stål; alternativt kan uret købes med læderrem, hvilket gør det en smule billigere. Under alle omstændigheder kan man bruge helt almindelige 18 mm urremme til uret og er dermed ikke bundet til at købe nye remme af Huawei til opskruede priser.

Under safirglasset sidder en AMOLED-skærm på 1,4 tommer med en opløsning på 400 x 400 pixel, hvilket faktisk er det største skærmareal, vi hidtil har set på et smart-ur. Alt i alt en virkelig lækker pakke, som formår at ligne et rigtigt ur – og tilmed et ret lækkert et. Vi er ikke ude i Rolex eller Breitling her, men Huawei Watch kan sagtens ligge ved siden af et Seiko- eller Citizen-ur med oprejst pande.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Med indbygget Wi-Fi og 4 gigabyte hukommelse kan Huawei Watch sågar til nød bruges, hvis man efterlader sin Android-smartphone derhjemme (eller sin iPhone, for den nyeste Android Wear-version understøtter såmænd også iOS).

Men lad det være sagt med det samme, at Huawei Watch ikke er det bedst egnede for motionister. Skridttælleren er ikke den mest præcise, men til gengæld kommer uret med et barometer og kan derfor i det mindste holde styr på det, når man går op og ned af trapper. Eller klatrer i bjerge. Det sidste har vi dog ikke afprøvet i praksis!

Det korte af det lange er, at Huawei Watch på indersiden stort set er identisk med alle de andre Android Wear-ure, vi har prøvet – såsom Moto 360, LG Watch Urbane og Sony SmartWatch 3 – men det er en hel del dyrere. Jo, det er også en hel del mere lækkert, men om det kinesiske design er tusindvis af kroner mere værd, er vi knap så sikre på.

https://www.youtube.com/watch?v=eiEeveMVTX8

Android Wear
Googles styresystem til smart-ure. Tæt integration med Android og et stort udvalg af understøttede apps. Men systemets opbygning kræver tilvænning. De færreste apps kan tilgås direkte, og man interagerer i stedet via “handlinger” (skriv en mail, opret en kalenderaftale) eller respons på notifikationer (“synes godt om” den nye Facebook-kommentar). Stemmekommandoer (“OK, Google”) er en central del af platformen.I sin nyeste inkarnation understøtter Android Wear diverse bevægelser med håndleddet, så man f.eks. kan bladre mellem eller afvise notifikationer.www.android.com/wear/

Home mener

Flot og robust design i rustfrit stål samt den mest højopløste smart-ur-skærm til dato. Vi synes stadig ikke, at Android Wear har særlig meget at byde på, og selv om uret er lækkert, er det godt nok også dyrt.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lyd & Billede
Scroll to Top