Search
Generic filters

TEST : Huawei Watch GT2e

Et næsten komplet træningsur

Huawei Watch GT2e er et rigtig godt køb, men først og fremmest for Android-brugere.

Huawei Watch GT2e

Lyd & Billede mener

Omfattende aktivitetsmåling af 100 slags aktiviteter. Nemt i brug, vandtæt og rigtig god batterilevetid.
Meget begrænset understøttelse af tredjeparts-apps, f.eks. ikke Strava. IOS-app’en har færre funktioner end Android-app’en.
 • Operativsystem: Huawei Lite OS
 • Tilpasset: Android 4.4, iOS 9.0
 • Skærm: 1,39″ AMOLED, 454 x 454 pixel
 • Processor: Kirin A1
 • Hukommelse: 32 MB RAM / 4 GB ROM
 • Aktivitetstyper: 100
 • Trådløst: Bluetooth 5.1
 • Mål og vægt: Ø 46,8 x 10,8 mm / 43 g
 • Vandtæt: Ned til 50 m
 • Batteri: 455 mAh, 14 dages brug
 • Sensorer: Accelerometer, gyroskop, geomagnetisk, optisk, lysmåler, barometer, kapacitiv
 • Andet: GPS, GLONASS, Galileo
 • Web: consumer.huawei.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1399 kr

Huawei har opdateret deres smart-ur GT2 og hæftet et ‘e’ på navnet, men bør du købe det? Svaret er, at det kommer an på …

Det beskedne bogstav antyder en minimal opdatering af smart-uret, men det er ikke tilfældet. Af ydre er de meget ens, men indvendig er GT2e blevet langt mere avanceret. Hvor forgængeren, der stadig er i salg, understøtter op til 15 forskellige aktivitetstyper, har GT2e understøttelse af 100 forskellige aktiviteter!

Tai chi? Jeps. Yoga? Selvfølgelig. Og meget, meget mere. Det har alt, hvad de fleste har brug for – og meget, som mange ikke har brug for – for det er et smart-ur, der prøver at favne så bredt som muligt.

Løbere kan vælge imellem flere træningstyper. (Foto: Lasse Svendsen)

Mange sensorer

Det lykkes det godt med. Huawei Watch GT2e er orienteret mod sport og motion, og har smarte funktioner som søvnovervågning og måling af iltoptagelse og hjerterytme.

Alt dette og meget mere er pakket ind i en kun 43 gram tung og 47 mm stor urkapsel i stål, der er vandtæt ned til 50 meter. Her finder man også GPS, aktivitetsmåling med tilhørende log, måling af kalorieforbrænding, skridttæller, indikation af stressniveau, antal trappetrin, man har taget, og sensorer såsom gyroskop, barometer og selvfølgelig accelerometer.

Med sensorer på bagsiden logger GT2e næsten alt. (Foto: Lasse Svendsen)

De fleste af urets funktioner findes også på træningsure fra Garmin og Fitbit, og bl.a. Apple Watch har desuden sensorer til måling af puls, hjerterytme m.m., men mangler integreret understøttelse af så mange aktiviteter.

Og ingen af dem slår Huawei-uret på batterilevetiden, som er opgivet til op til 14 dage.

Opladeren klikkes på plads med en magnet. (Foto: Lasse Svendsen)

Sådan er det i brug

Da jeg ikke giver mig af med hverken mavedans, parkour eller hulahopring, blev Huawei-uret prøvet med mere traditionelle aktiviteter. De fleste vil sandsynligvis bruge det som et almindeligt smart-ur med træningsfunktioner. Hvis man skal have et træningsur til specielle aktiviteter, der ikke er dækket af GT2e, såsom golf eller regattasejlads, findes der bedre valg.

Med knap 47 mm i diameter er uret ret stort. Det fylder godt på små arme, men gummibåndet er så godt integreret i urkapslen, at det er let at få det til at sidde godt.

Godt 10 mm tyk, velintegreret rem. (Foto: Lasse Svendsen)

Alle funktioner betjenes fra touch-skærmen og de to knapper på siderne. En urkrans (bezel) ville have gjort det endnu lettere at betjene. Svedige fingre kan have svært ved at scrolle på skærmen, og her kunne en drejelig krans eller en urkrone – som på Apple Watch – have forbedre brugervenligheden yderligere.

Den indbyggede GPS bruges ikke til aktiviteter som dans eller tai chi, men er aktiv på aktiviteter, hvor man typisk flytter sig. Såsom løb og cykling, men også klatring og svømning. Som uret fint kan tåle, da det er vandtæt ned til 50 meter. Det er nok til svømning og f.eks. triatlon, men ikke til al dykning.

Almindeligt spænde og hurtig påsætning gør det nemt at skifte rem. (Foto: Lasse Svendsen)

I begyndelsen koblede jeg bare uret til Huawei Health-app’en på min telefon og skiftede urskive til en med mere traditionel, “analog” visning. Hver gang jeg begyndte at løbe, registrerede uret aktiviteten og foreslog at starte tracking, måling og tidstagning.

Man kan selvfølgelig vælge aktivitet selv, men uret har også 13 forskellige løbeindstillinger, så man kan vælge en, der f.eks. passer til let jogging.

Efter et stykke tid lagde jeg mærke til, at GPS’en ikke altid formåede at spore bevægelserne lige præcist. Det fungerer ikke helt nøjagtigt på alle træningsure, og GT2e er ingen undtagelse. Ikke at det er nogen dealbreaker.

Huawei Watch GT2e er vandtæt ned til 50 m. (Foto: Lasse Svendsen)

Uret har godt tjek på skridt, puls og sensorbaseret tracking, og opleves som meget nøjagtigt, også når det gælder søvnovervågning, men måling af stressniveau synes jeg ikke virkede så godt, selv om man skal igennem en lille kalibrering med nogle spørgsmål for at gøre det så nøjagtigt som muligt. Det er muligt, at GT2e har en anden opfattelse af stress, end jeg har, men at man hamrer hurtigt på tastaturet, skyldes altså ikke altid stress.

Det har også måling af iltoptagelsen i blodet, men foreløbig er der ingen logning af dette i Health-app’en, så data må aflæses på urskærmen.

Der er selvfølgelig også en separat indstilling til cykling. (Foto: Lasse Svendsen)

iOS og Android-app

De data, som uret registrerer, kan studeres i Health-app’en, men iPhone- og Android-brugere får ikke nøjagtig samme funktioner i app’en. Android-versionen er mere avanceret med flere funktioner og har f.eks. visning af stressniveau, hvilket iOS-app’en ikke har.

GT2e kan afspille musik i et par Bluetooth-hovedtelefoner eller hørepropper, men det understøttes kun fra Android-app’en. Der er heller ikke understøttelse af andre tredjeparts-apps end Apple HealthKit og MyFitnessPal, så Strava-brugere bør nok vælge et andet træningsur.

Men på en Huawei P40 Pro fik jeg et godt overblik over form og aktiviteter. Der er masser af data i app’en, og man kan nemt scrolle til status for træningen og få forslag til, hvor længe man bør restituere, hvor man er i forhold til at nå et defineret mål osv.

Det er Android-brugerne, der vil få mest muligt ud af Huawei-uret. (Foto: Lasse Svendsen)

Konklusion

Der er virkelig ikke meget, Huawei Watch GT2e ikke kan bruges til. Bortset fra at det – med nogle få undtagelser – ikke understøtter tredjeparts-apps, er det præcist nok som træningsur til de flestes brug, og mange vil have stor nytte af de mange data, der kan indsamles i app’en.

Huawei-app’en til iPhone er mangelfuld i forhold til Android-app’en. Men at det er vandtæt og har klasseledende batterilevetid, er en kæmpe bonus. Læg hertil den gunstige pris, og det står klart, at GT2e er et rigtig godt køb for dem, der har brug for et nøjagtigt træningsur. Men altså ikke for iPhone-brugere.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  For mange vil den nyeste iMac være den bedste stationære Mac – trods en ikke uvæsentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.
  Panasonics topmodel er guf for de virkelig kræsne TV-entusiaster: HZ2000 giver superlækre billeder i ægte studiekvalitet!
  HP Sprocket Select har absolut ingen nytteværdi. Og den mobile fotoprinter leverer faktisk halvdårlige billeder. Alligevel er den ret fantastisk.
  Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lækker og stilfuld maskine, der vil være perfekt til studier eller som arbejds-laptop på farten.
  Shure Aonic 50 har måske den bedste lyd, vi har hørt fra støjreducerende hovedtelefoner.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Vejl.pris 10200 kr Galaxy Note 20 overrasker på flere måder

  Motorola Moto g 5G plus

  Vejl.pris 2699 kr Den billigste 5G-mobil på markedet

  OnePlus Nord

  Vejl.pris 3899 kr Forventningsafstemning!

  Huawei P40 Pro+ (kamera)

  Vejl.pris 10000 kr Huawei først med 10x zoom i mobilen
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.