Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Gruppetest Fire 5G-smartphones i mellemklassen

Mellemklasse behøver ikke at være middelmådigt

Man kan godt finde en fed 5G-smartphone uden at tømme kontoen.

Selvfølgelig synes vi selv, at det er sjovest at teste alle topmodellerne på smartphone-markedet. Det er her, producenterne spiller med musklerne og viser ny teknologi og nye funktioner frem for forbrugerne. Derfor er både Lyd & Billede og alle de andre medier, der skriver om forbrugerelektronik, spækket med tests af smartphones som iPhone 12 Pro Max, Samsung Galaxy S21 Ultra, OnePlus 9 Pro og Xiaomi Mi 11 Ultra.

Men sådan en moppedreng koster altså spidsen af en jetjager, og selv om det er sjovt at teste de allerdyreste modeller, så kan det da også være, at vi tech-journalister kigger på de lidt billigere modeller, når vi selv skal have pengene op af lommen og betale for vores egne, private mobiler.

Og som denne test viser, får man faktisk ret meget smartphone, sågar med 5G, for godt et par tusind kroner, hvilket er mindre end det halve af, hvad man betaler for de dyre flagskibsmodeller.

Man skal et par år tilbage for at finde high-end smartphones med de samme specifikationer som dem, der i dag bliver solgt som mellemklasse-smartphones. Men selv om udviklingen på high-end-markedet er gået hurtigt, kan man stadig få en god brugeroplevelse og en ganske glimrende smartphone for sine penge i mellemklasse-segmentet, hvis man bare ser sig godt for. Og det gør man bl.a. ved at læse denne test!

Nu skal DU udpege det bedste mobilkamera! Hvilken smartphone har det bedste kamera? Dette svære spørgsmål vil vi gerne have din hjælp til at besvare. Deltag i afstemningen herunder.

Sådan testede vi

Vi bad producenterne om at sende os deres bedste bud på en smartphone til mellem knap 2.000 og godt 3.000 danske kroner. Vi har kigget på en række forskellige parametre i vores bedømmelse af mobilerne, herunder skærm, kamera, design, byggekvalitet, lydkvalitet, ydelse og brugeroplevelse.

Annonce

Testvinderen er den smartphone, som efter vores samlede vurdering er det bedste og mest helstøbte produkt.

Produkter i denne test

Motorola Moto G50

Nærmest elendig

Der er et par gode grunde til at købe Motorola Moto G50. Okay, måske tre. Men så heller ikke mere.

Stort batteri, effektiv makrolinse, 3,5 mm minijack-stik og dedikeret spiltilstand.
Elendig skærm med lav opløsning og svag lysstyrke. Ingen stereohøjttalere, tyndt lydbillede, middelmådig ydelse, og både det primære kamera og frontkameraet tager dårlige billeder.

Samsung Galaxy A52 5G

Bedste kamera i mellemklassen

Samsung Galaxy A52 5G er næsten et rent pletskud fra den sydkoreanske producent, som stort set har haft held med at finde den rigtige balance mellem pris og funktionalitet.

Fremragende kamera, som er testens bedste. Derudover flot skærm med fin farvegengivelse og en opdateringsfrekvens på 120 Hz.
Mangler dedikeret spiltilstand og kommer ikke med prisklassens nyeste og mest avancerede processorteknologi.

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Den ukendte mester

Xiaomi Mi 11 Lite 5G kan meget vel blive en mobil, der kommer til at være på alles læber.

Smuk skærm kombineret med god lyd, ultralet design og høj kvalitetsfølelse. Og så selvfølgelig gruppetestens indiskutabelt højeste ydelse.
Kameraets kunstige intelligens har andre skønhedsidealer end de fleste vestlige brugere. Batteriet kunne godt have holdt strøm en smule længere.

OnePlus Nord N10 5G

Den kan du godt købe

OnePlus Nord N10 5G er absolut godkendt til prisen. Men man skal være typen, der skruer ned for skærmens lysstyrke og ikke bruger kameraet vildt meget.

God skærmopløsning, fremragende batterilevetid og understøttelse af 30 watt hurtigopladning. Spil kører flydende takket være dedikeret spiltilstand.
Skærmens lysstyrke er ikke den bedste, og den blanke bagside samler på fingeraftryk. Hverken ultravidvinkel- eller makrobilleder bliver særlig gode.
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

1 Comment

  1. Erling Thorsen

    05/06/2021 at 17:56

    Min nuværende favoritt er Sony Xperia II Premium.
    Venter på 5G versioner

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.