Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 11Deltag

Gruppetest: Fire 5G-smartphones i mellemklassen

Mellemklasse behøver ikke at være middelmådigt

Man kan godt finde en fed 5G-smartphone uden at tømme kontoen.

Skrevet af / 04/06/2021 - 14:45
Fire 5G-smartphones i mellemklassen
Peter Gotschalk

Produkter i denne test

Selvfølgelig synes vi selv, at det er sjovest at teste alle topmodellerne på smartphone-markedet. Det er her, producenterne spiller med musklerne og viser ny teknologi og nye funktioner frem for forbrugerne. Derfor er både Lyd & Billede og alle de andre medier, der skriver om forbrugerelektronik, spækket med tests af smartphones som iPhone 12 Pro Max, Samsung Galaxy S21 Ultra, OnePlus 9 Pro og Xiaomi Mi 11 Ultra.

Men sådan en moppedreng koster altså spidsen af en jetjager, og selv om det er sjovt at teste de allerdyreste modeller, så kan det da også være, at vi tech-journalister kigger på de lidt billigere modeller, når vi selv skal have pengene op af lommen og betale for vores egne, private mobiler.

Og som denne test viser, får man faktisk ret meget smartphone, sågar med 5G, for godt et par tusind kroner, hvilket er mindre end det halve af, hvad man betaler for de dyre flagskibsmodeller.

Man skal et par år tilbage for at finde high-end smartphones med de samme specifikationer som dem, der i dag bliver solgt som mellemklasse-smartphones. Men selv om udviklingen på high-end-markedet er gået hurtigt, kan man stadig få en god brugeroplevelse og en ganske glimrende smartphone for sine penge i mellemklasse-segmentet, hvis man bare ser sig godt for. Og det gør man bl.a. ved at læse denne test!

Læs også Nu skal DU udpege det bedste mobilkamera! Hvilken smartphone har det bedste kamera? Dette svære spørgsmål vil vi gerne have din hjælp til at besvare. Deltag i afstemningen herunder.

Sådan testede vi

Vi bad producenterne om at sende os deres bedste bud på en smartphone til mellem knap 2.000 og godt 3.000 danske kroner. Vi har kigget på en række forskellige parametre i vores bedømmelse af mobilerne, herunder skærm, kamera, design, byggekvalitet, lydkvalitet, ydelse og brugeroplevelse.

Testvinderen er den smartphone, som efter vores samlede vurdering er det bedste og mest helstøbte produkt.

Produkter i denne test

Motorola Moto G50

Nærmest elendig

Der er et par gode grunde til at købe Motorola Moto G50. Okay, måske tre. Men så heller ikke mere.

Stort batteri, effektiv makrolinse, 3,5 mm minijack-stik og dedikeret spiltilstand.
Elendig skærm med lav opløsning og svag lysstyrke. Ingen stereohøjttalere, tyndt lydbillede, middelmådig ydelse, og både det primære kamera og frontkameraet tager dårlige billeder.
Læs hele testen

OnePlus Nord N10 5G

Den kan du godt købe

OnePlus Nord N10 5G er absolut godkendt til prisen. Men man skal være typen, der skruer ned for skærmens lysstyrke og ikke bruger kameraet vildt meget.

God skærmopløsning, fremragende batterilevetid og understøttelse af 30 watt hurtigopladning. Spil kører flydende takket være dedikeret spiltilstand.
Skærmens lysstyrke er ikke den bedste, og den blanke bagside samler på fingeraftryk. Hverken ultravidvinkel- eller makrobilleder bliver særlig gode.
Læs hele testen

Samsung Galaxy A52 5G

Bedste kamera i mellemklassen

Samsung Galaxy A52 5G er næsten et rent pletskud fra den sydkoreanske producent, som stort set har haft held med at finde den rigtige balance mellem pris og funktionalitet.

Fremragende kamera, som er testens bedste. Derudover flot skærm med fin farvegengivelse og en opdateringsfrekvens på 120 Hz.
Mangler dedikeret spiltilstand og kommer ikke med prisklassens nyeste og mest avancerede processorteknologi.
Læs hele testen

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Den ukendte mester

Xiaomi Mi 11 Lite 5G kan meget vel blive en mobil, der kommer til at være på alles læber.

Smuk skærm kombineret med god lyd, ultralet design og høj kvalitetsfølelse. Og så selvfølgelig gruppetestens indiskutabelt højeste ydelse.
Kameraets kunstige intelligens har andre skønhedsidealer end de fleste vestlige brugere. Batteriet kunne godt have holdt strøm en smule længere.
Læs hele testen

1 kommentar til “Fire 5G-smartphones i mellemklassen”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig et hurtigere Apple Watch

Huawei Watch GT 4: Smart-uret der forener stil og funktionalitet

Denne foldbare mobil er OnePlus’ svendestykke

Det bedste iPhone-valg

Grøn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsætter med at imponere

Vildere tablet får du ikke

Lille og lynhurtig, men designet trænger til en opdatering

Til dig med Samsung-mobil

Scroll to Top