TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Den ukendte mester

Xiaomi Mi 11 Lite 5G kan meget vel blive en mobil, der kommer til at være på alles læber.

forfatter
Publiceret 04/06/2021 - 09:57
Karakter
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
L&B mener
Smuk skærm kombineret med god lyd, ultralet design og høj kvalitetsfølelse. Og så selvfølgelig gruppetestens indiskutabelt højeste ydelse.
Kameraets kunstige intelligens har andre skønhedsidealer end de fleste vestlige brugere. Batteriet kunne godt have holdt strøm en smule længere.
Specifikationer
 • Operativsystem: Android 11
 • Skærm: 6,55″ AMOLED 90 Hz, FHD+ (2400 x 1080), 402 ppi
 • Processor: Snapdragon 780G
 • Hukommelse: 6 GB RAM / 128 GB lager (+ microSD op til 1 TB)
 • Kameraer: 64 Mp f/1.8 vidvinkel + 8 Mp f/2.2 ultravidvinkel + 5 Mp f/2.4 makro (primært) / 16 Mp f/2.5 (front)
 • Trådløst: 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
 • Mål og vægt: 160,5 x 75,7 x 6,8 mm / 157 g
 • Batteri: 4250 mAh, 33 W hurtigopladning
 • Web: mistore.dk
Benchmarks

Vejl. pris 2.990Pr. 04/06/2021 Produktside

Ved første øjekast ligner Xiaomi Mi 11 Lite 5G sin dobbelt så dyre storebror i Mi 11-serien. Især set bagfra ser Mi 11 Lite 5G ud nøjagtig som Xiaomi Mi 11, inklusive det lækre afrundede kameramodul og den matte bagside, som sin mørke farve til trods vist ikke rigtig ved, hvad fingeraftryk er for noget.

Set forfra og fra siden bliver forskellen dog markant. Mi 11 Lite 5G har knap nogen afrunding langs skærmkanterne, og mobilen er 40 gram lettere end sin dyrere forgænger. Med en tykkelse på kun 6,8 mm er den også uden sammenligning den slankeste af de fire smartphones i testen.

Men det slanke og lette design til trods virker Xiaomi Mi 11 Lite 5G både robust og velbygget, og enhver mulig frygt for, at den endnu ret ukendte kinesiske producent ikke måtte have styr på kvaliteten, bliver gjort grundigt til skamme.

Og eftersom skærmen er produceret af Samsung – og dermed er af typen AMOLED – er den stort set på niveau med skærmen på Samsung Galaxy A52 5G (herunder FHD+ opløsning, og mindst lige så lysstærk og farvedynamisk), selv om Xiaomi Mi 11 Lite 5G dog må nøjes med en skærmopdateringsfrekvens på 90 Hz i stedet for 120 Hz. Der skal dog særdeles skarpe øjne til for at kunne se forskel.

De indbyggede stereohøjttalere er testens bedste med lidt mere tyngde og bund i lyden, end konkurrenterne kan byde på.

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Præcis som storebror Mi 11 kommer Xiaomi Mi 11 Lite 5G med et lækkert afrundet kameramodul og en mat bagside. (Foto: Xiaomi)

Mobilens klart største fortrin er dog ydelsen, som er decideret heftig til prisen. Selv om Xiaomi Mi 11 Lite 5G koster et par hundrede kroner mindre end Samsung Galaxy A52 5G, er den kinesiske mobil alligevel blevet udstyret med den nyere og markant bedre Snapdragon 780G-processor, som både i praksis og i benchmark-tests klarer sig betydelig bedre end Snapdragon 750G og Galaxy A52.

Kun hvad batterilevetiden angår, klarer Samsung-mobilen sig bedre end Mi 11 Lite, men til gengæld oplader den kinesiske mobil med sine 33 watt noget hurtigere end den sydkoreanske, som kun understøtter 25 watt opladning.

For så vidt angår kameraet, har vi allerede anført, at Samsung Galaxy A52 5G har testens bedste mobilkamera.

Dermed ikke sagt, at Xiaomi Mi 11 Lite 5G tager dårlige billeder. F.eks. bliver både billeder taget med almindelig vidvinkel og med ultravidvinkel skarpe og har en god farvegengivelse, men i forbindelse med portrætbilleder (med frontkameraet) bør Xiaomi nok skrue lidt ned for al den kunstige intelligens, der virkelig gerne vil udglatte rynker og få den portrætterede person til at se 30 år yngre ud. Det virker ikke rigtigt.

XiaomiMi11_lite5g_vidvinkel XiaomiMi11_lite5g_makro XiaomiMi11_lite5g_selfie
<
>
Det ville da være imponerende (eller resultatet af dyr plastikkirurgi) at have så glat hud i ansigtet i en alder af 47, men det er desværre bare kameraets kunstige intelligens, der er gået lidt amok. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusion

Alt andet lige er der ingen tvivl om, at Xiaomi Mi 11 Lite 5G er testens klare vinder. Den kommer med en fremragende skærm, et ultralet og slankt design samt gode indbyggede højttalere. Og så er den mere fremtidssikker end konkurrenterne med sin spritnye Snapdragon 780G-processor, som giver mobilen målbart flere kræfter end den nærmeste konkurrent.

Kameraet er også godkendt, selv om man kan have svært ved at vænne sig til de retoucherede selfies.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Også i denne test:

Motorola Moto G50

Nærmest elendig

Der er et par gode grunde til at købe Motorola Moto G50. Okay, måske tre. Men så heller ikke mere.

Stort batteri, effektiv makrolinse, 3,5 mm minijack-stik og dedikeret spiltilstand.
Elendig skærm med lav opløsning og svag lysstyrke. Ingen stereohøjttalere, tyndt lydbillede, middelmådig ydelse, og både det primære kamera og frontkameraet tager dårlige billeder.

Samsung Galaxy A52 5G

Bedste kamera i mellemklassen

Samsung Galaxy A52 5G er næsten et rent pletskud fra den sydkoreanske producent, som stort set har haft held med at finde den rigtige balance mellem pris og funktionalitet.

Fremragende kamera, som er testens bedste. Derudover flot skærm med fin farvegengivelse og en opdateringsfrekvens på 120 Hz.
Mangler dedikeret spiltilstand og kommer ikke med prisklassens nyeste og mest avancerede processorteknologi.

OnePlus Nord N10 5G

Den kan du godt købe

OnePlus Nord N10 5G er absolut godkendt til prisen. Men man skal være typen, der skruer ned for skærmens lysstyrke og ikke bruger kameraet vildt meget.

God skærmopløsning, fremragende batterilevetid og understøttelse af 30 watt hurtigopladning. Spil kører flydende takket være dedikeret spiltilstand.
Skærmens lysstyrke er ikke den bedste, og den blanke bagside samler på fingeraftryk. Hverken ultravidvinkel- eller makrobilleder bliver særlig gode.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Den hurtigste mobil Asus ROG Phone 6 Pro er stor og dyr. Og den hurtigste mobil, vi har set.
Ny OnePlus-mobil præsenteres 3. august Kommer med den nye Snapdragon 8+ Gen 1 processor og OxygenOS 13.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend