Bil & Mobilitet Computer Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Den ukendte mester

Xiaomi Mi 11 Lite 5G kan meget vel blive en mobil, der kommer til at være på alles læber.

Publiceret 04/06/2021 - 09:57
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Peter Gotschalk

Ved første øjekast ligner Xiaomi Mi 11 Lite 5G sin dobbelt så dyre storebror i Mi 11-serien. Især set bagfra ser Mi 11 Lite 5G ud nøjagtig som Xiaomi Mi 11, inklusive det lækre afrundede kameramodul og den matte bagside, som sin mørke farve til trods vist ikke rigtig ved, hvad fingeraftryk er for noget.

Set forfra og fra siden bliver forskellen dog markant. Mi 11 Lite 5G har knap nogen afrunding langs skærmkanterne, og mobilen er 40 gram lettere end sin dyrere forgænger. Med en tykkelse på kun 6,8 mm er den også uden sammenligning den slankeste af de fire smartphones i testen.

Men det slanke og lette design til trods virker Xiaomi Mi 11 Lite 5G både robust og velbygget, og enhver mulig frygt for, at den endnu ret ukendte kinesiske producent ikke måtte have styr på kvaliteten, bliver gjort grundigt til skamme.

Og eftersom skærmen er produceret af Samsung – og dermed er af typen AMOLED – er den stort set på niveau med skærmen på Samsung Galaxy A52 5G (herunder FHD+ opløsning, og mindst lige så lysstærk og farvedynamisk), selv om Xiaomi Mi 11 Lite 5G dog må nøjes med en skærmopdateringsfrekvens på 90 Hz i stedet for 120 Hz. Der skal dog særdeles skarpe øjne til for at kunne se forskel.

De indbyggede stereohøjttalere er testens bedste med lidt mere tyngde og bund i lyden, end konkurrenterne kan byde på.

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Præcis som storebror Mi 11 kommer Xiaomi Mi 11 Lite 5G med et lækkert afrundet kameramodul og en mat bagside. (Foto: Xiaomi)

Mobilens klart største fortrin er dog ydelsen, som er decideret heftig til prisen. Selv om Xiaomi Mi 11 Lite 5G koster et par hundrede kroner mindre end Samsung Galaxy A52 5G, er den kinesiske mobil alligevel blevet udstyret med den nyere og markant bedre Snapdragon 780G-processor, som både i praksis og i benchmark-tests klarer sig betydelig bedre end Snapdragon 750G og Galaxy A52.

Kun hvad batterilevetiden angår, klarer Samsung-mobilen sig bedre end Mi 11 Lite, men til gengæld oplader den kinesiske mobil med sine 33 watt noget hurtigere end den sydkoreanske, som kun understøtter 25 watt opladning.

For så vidt angår kameraet, har vi allerede anført, at Samsung Galaxy A52 5G har testens bedste mobilkamera.

Dermed ikke sagt, at Xiaomi Mi 11 Lite 5G tager dårlige billeder. F.eks. bliver både billeder taget med almindelig vidvinkel og med ultravidvinkel skarpe og har en god farvegengivelse, men i forbindelse med portrætbilleder (med frontkameraet) bør Xiaomi nok skrue lidt ned for al den kunstige intelligens, der virkelig gerne vil udglatte rynker og få den portrætterede person til at se 30 år yngre ud. Det virker ikke rigtigt.

XiaomiMi11_lite5g_vidvinkel XiaomiMi11_lite5g_makro XiaomiMi11_lite5g_selfie
<
>
Det ville da være imponerende (eller resultatet af dyr plastikkirurgi) at have så glat hud i ansigtet i en alder af 47, men det er desværre bare kameraets kunstige intelligens, der er gået lidt amok. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusion

Alt andet lige er der ingen tvivl om, at Xiaomi Mi 11 Lite 5G er testens klare vinder. Den kommer med en fremragende skærm, et ultralet og slankt design samt gode indbyggede højttalere. Og så er den mere fremtidssikker end konkurrenterne med sin spritnye Snapdragon 780G-processor, som giver mobilen målbart flere kræfter end den nærmeste konkurrent.

Kameraet er også godkendt, selv om man kan have svært ved at vænne sig til de retoucherede selfies.

Karakter
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Basic

Home mener

Smuk skærm kombineret med god lyd, ultralet design og høj kvalitetsfølelse. Og så selvfølgelig gruppetestens indiskutabelt højeste ydelse. Kameraets kunstige intelligens har andre skønhedsidealer end de fleste vestlige brugere. Batteriet kunne godt have holdt strøm en smule længere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Android-flagskibe i tvekamp

God startmodel

Trods fantastisk kamera: Xiaomis nye topmobil rammer ikke plet

OnePlus tilbage til rødderne

Til den aktive

Den perfekte kombination

Scroll to Top