TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST OnePlus Nord N10 5G

Den kan du godt købe

OnePlus Nord N10 5G er absolut godkendt til prisen. Men man skal være typen, der skruer ned for skærmens lysstyrke og ikke bruger kameraet vildt meget.

forfatter
Publiceret 04/06/2021 - 09:57
Karakter
OnePlus Nord N10 5G
L&B mener
God skærmopløsning, fremragende batterilevetid og understøttelse af 30 watt hurtigopladning. Spil kører flydende takket være dedikeret spiltilstand.
Skærmens lysstyrke er ikke den bedste, og den blanke bagside samler på fingeraftryk. Hverken ultravidvinkel- eller makrobilleder bliver særlig gode.
Specifikationer
 • Operativsystem: Android 10
 • Skærm: 6,49″ IPS 90 Hz, FHD+ (2400 x 1080), 405 ppi
 • Processor: Snapdragon 690
 • Hukommelse: 6 GB RAM / 128 GB lager (+ microSD op til 512 GB)
 • Kameraer: 64 Mp f/1.8 vidvinkel med EIS + 8 Mp f/2.25 ultravidvinkel + 2 Mp f/2.4 makro + 2 Mp monokrom (primært) / 16 Mp f/2.0 med EIS (front)
 • Trådløst: 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
 • Mål og vægt: 163 x 74,7 x 8,95 mm / 190 g
 • Batteri: 4300 mAh, 30 W hurtigopladning
 • Web: oneplus.dk
Benchmarks

Vejl. pris 2.222Pr. 04/06/2021 Produktside

I sommeren 2020 lancerede OnePlus mobilen OnePlus Nord, som har været en kæmpe succes for den fremadstormende kinesiske teknologivirksomhed. Derfor var det ikke nogen stor overraskelse, da Nord-serien få måneder senere blev udvidet med flere smartphones, herunder OnePlus Nord N10 5G, som vi endelig har fået på testbænken.

Mobilen kommer med 6,49 tommers skærm med 90 Hz opdateringsfrekvens og FHD+ opløsning. Processoren er fra Qualcomm, og der er tale om en Snapdragon 690 med ottekerners CPU og 5G-understøttelse. Dertil kommer 6 gigabyte RAM og 128 gigabyte indbygget lager, som kan udvides ved hjælp af eksternt hukommelseskort. Batteriet er på 4300 mAh og understøtter OnePlus’ Warp Charge 30T hurtigopladning.

På bagsiden sidder fire kameralinser, herunder et primært kamera på 64 megapixel samt et ultravidvinkelobjektiv på 119 grader. Frontkameraet er på 16 megapixel.

Designmæssigt virker mobilen solid, og den er behagelig at holde i hænderne på grund af de afrundede kanter. Desværre er bagsiden blank og samler derfor på fingeraftryk, som vi andre samler på frimærker eller P-bøder.

OnePlus Nord N10 5G kommer med 6,49 tommers skærm med 90 Hz opdateringsfrekvens og FHD+ opløsning. På bagsiden sidder fire kameralinser, herunder et primært kamera på 64 megapixel samt et ultravidvinkelobjektiv på 119 grader. (Foto: OnePlus)

Skærmen på forsiden byder på 90 Hz opdateringshastighed og en god opløsning, men lysstyrken er ikke den højeste, og skærmbilledet mangler kontrast. Mobilen har indbyggede stereohøjttalere, men lyden er slet ikke i samme klasse, som vi ellers kender det fra OnePlus’ high-end-mobiler såsom OnePlus 9 Pro.

Ydelsen er middelmådig, men OnePlus Nord N10 5G klarer dog en batterilevetid på over ti timer i vores benchmark-test, hvilket er ret godt gået. Især taget i betragtning, at mobilen også understøtter 30 watt hurtigopladning og sågar kommer med en tilsvarende oplader i æsken. Spil kører også flydende takket være den dedikerede spiltilstand, der sågar har sin egen app.

OnePlus er til gengæld ikke just kendt for deres fremragende mobilkameraer, og Nord N10 er ingen undtagelse. I modsætning til Motorola Moto G50 kommer Nord N10 med ultravidvinkel, men de resulterende billeder bliver flade og uskarpe.

Det primære 64 megapixel objektiv tager derimod fine billeder, og frontkameraet leverer decideret glimrende portrætbilleder med bokeh-effekt. Desværre er den dedikerede makrolinse ikke den bedste, vi har set, for kameraets makrobilleder bliver uskarpe og mørke.

OnePlusN10_ultravidvinkel OnePlusN10_makro OnePlusN10_selfie
<
>
Dette portrætbillede taget ned mobilens 16 megapixel frontkamera, er OnePlus Nord N10 5G til gengæld sluppet godt fra. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusion

OnePlus Nord N10 5G er en god smartphone med et par klare fortrin. Hertil hører den gode batterilevetid, hurtigopladning og god ydelse. At skærmen kommer med 90 Hz opdateringsfrekvens, er heller ringe til prisen.

Desværre er skærmbilledet ikke det mest skarpe og lysstærke, vi har set, og Nord N10 5G lider lidt under, at OnePlus ikke er superdygtige til at bygge mobilkameraer.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Også i denne test:

Motorola Moto G50

Nærmest elendig

Der er et par gode grunde til at købe Motorola Moto G50. Okay, måske tre. Men så heller ikke mere.

Stort batteri, effektiv makrolinse, 3,5 mm minijack-stik og dedikeret spiltilstand.
Elendig skærm med lav opløsning og svag lysstyrke. Ingen stereohøjttalere, tyndt lydbillede, middelmådig ydelse, og både det primære kamera og frontkameraet tager dårlige billeder.

Samsung Galaxy A52 5G

Bedste kamera i mellemklassen

Samsung Galaxy A52 5G er næsten et rent pletskud fra den sydkoreanske producent, som stort set har haft held med at finde den rigtige balance mellem pris og funktionalitet.

Fremragende kamera, som er testens bedste. Derudover flot skærm med fin farvegengivelse og en opdateringsfrekvens på 120 Hz.
Mangler dedikeret spiltilstand og kommer ikke med prisklassens nyeste og mest avancerede processorteknologi.

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Den ukendte mester

Xiaomi Mi 11 Lite 5G kan meget vel blive en mobil, der kommer til at være på alles læber.

Smuk skærm kombineret med god lyd, ultralet design og høj kvalitetsfølelse. Og så selvfølgelig gruppetestens indiskutabelt højeste ydelse.
Kameraets kunstige intelligens har andre skønhedsidealer end de fleste vestlige brugere. Batteriet kunne godt have holdt strøm en smule længere.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Den hurtigste mobil Asus ROG Phone 6 Pro er stor og dyr. Og den hurtigste mobil, vi har set.
Ny OnePlus-mobil præsenteres 3. august Kommer med den nye Snapdragon 8+ Gen 1 processor og OxygenOS 13.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend