TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Samsung Galaxy A52 5G

Bedste kamera i mellemklassen

Samsung Galaxy A52 5G er næsten et rent pletskud fra den sydkoreanske producent, som stort set har haft held med at finde den rigtige balance mellem pris og funktionalitet.

forfatter
Publiceret 04/06/2021 - 09:57
Karakter
Samsung Galaxy A52 5G
L&B mener
Fremragende kamera, som er testens bedste. Derudover flot skærm med fin farvegengivelse og en opdateringsfrekvens på 120 Hz.
Mangler dedikeret spiltilstand og kommer ikke med prisklassens nyeste og mest avancerede processorteknologi.
 • Operativsystem: Android 11
 • Skærm: 6,5″ Super AMOLED 120 Hz, FHD+ (2400 x 1080), 407 ppi
 • Processor: Snapdragon 750G
 • Hukommelse: 6 GB RAM / 128 GB lager (+ microSD op til 1 TB)
 • Kameraer: 64 Mp f/1.8 vidvinkel med OIS + 12 Mp f/2.2 ultravidvinkel + 5 Mp f/2.4 makro + 5 Mp f/2.4 dybdesensor (primært) / 32 Mp f/2.2 (front)
 • Trådløst: 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
 • Mål og vægt: 159,9 x 75,1 x 8,4 mm / 189 g
 • Batteri: 4500 mAh, 25 W hurtigopladning
 • Web: samsung.dk
 • Geekbench 5: 648 (single-core) / 1.920 (multi-core)
 • 3DMark Wild Life: 1.107
 • PCMark Work 3.0: 10.773
 • Basemark Web 3.0: 333,46
 • Batteritest: 8:00 timer
Vejl. pris 3.199Pr. 04/06/2021 Produktside

Med sit kompakte og robuste design – og ikke mindst den matte bagside, som er helt og aldeles uimodtagelig for fingeraftryk – er Samsung Galaxy A52 5G ved første øjekast en rigtig lækkerbisken. Og det bidrager kun til det positive indtryk, at kameramodulet og resten af bagsiden er støbt i det samme stykke plastic, så kameraet bliver en så integreret del af den samlede konstruktion som muligt.

I det hele taget er der meget lidt negativt at sige, om Galaxy A52 5G. Mobilen er forsynet med en særdeles glimrende skærm af typen Super AMOLED, der både byder på 120 Hz opdateringsfrekvens (som en af de eneste mobiler på markedet i denne prisklasse) og en fin opløsning på 2400 x 1080 pixel (FHD+). Skarpheden er i top, og farvepaletten er dynamisk med god kontrast, mens også lysstyrken er absolut godkendt.

De indbyggede stereohøjttalere leverer et fint lille lydbillede, som af naturlige årsager må undvære tyngde, men alligevel er til at leve med.

Kun mobilens ydelse forhindrer den i at blive testvinder. Specielt når Samsung Galaxy A52 5G tilmed er et par hundrede kroner dyrere end den konkurrent, som endte med at løbe med sejren.

Det bidrager til det positive indtryk af Galaxy A52 5G, at kameramodulet og resten af bagsiden er støbt i det samme stykke plastic, så kameraet bliver en så integreret del af den samlede konstruktion som muligt. (Foto: Samsung)

Under skærmen sidder en Snapdragon 750G-processor, som helt klart er god nok til de fleste og leverer fine resultater i vores benchmark-tests, men dog må se sig slået ret så eftertrykkeligt af Xiaomi Mi 11 Lite 5G, der kommer med den nyere og væsentlig hurtigere Snapdragon 780G under motorhjelmen.

Dertil kommer, at Galaxy A52 5G som den eneste smartphone i denne test ikke har nogen dedikeret spiltilstand, hvilket gør, at vi oplever lidt mere hakken i store spil som Asphalt 9 med Samsungs mobil end med nogen anden smartphone i testen.

Dog skal det siges, at hvis man har omkring 3.000 kroner på sit budget til en smartphone, og kameraet er den vigtigste parameter, så bør man nok alligevel overveje Samsung Galaxy A52 5G. Den har nemlig arvet en del af kamerateknologien fra de dyrere modeller i Galaxy S21-serien, og målt på kameraet alene er Galaxy A52 5G det bedste valg blandt de fire mobiler, vi har testet i denne omgang.

Således leverer Galaxy A52 5G de flotteste billeder i testen. Billeder taget med ultravidvinkelobjektivet bliver skarpe og byder på en naturlig farvegengivelse, og også vidvinkelbilleder og makrobilleder klarer Samsung bedre end konkurrenterne. Også portrætbilleder taget med frontkameraet bliver gode med det helt rigtige kontrastniveau samt forhold mellem lys og skygger i billedet.

SamsungGalaxyA52_ultravidvinkel samsunggalaxya525g_selfie samsunggalaxya52_5g_makro
<
>
Af alle mobiler i denne gruppetest af smartphones i mellemklassen tager Samsung Galaxy A52 5G de skarpeste og mest naturtro billeder, også med ultravidvinkelobjektivet. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusion

Samsung Galaxy A52 5G er blandt de bedste smartphones i sin klasse. Kameraet er testens bedste, og mobilen er også den eneste med en skærmopdateringsfrekvens på 120 Hz, hvilket giver en virkelig blød og lækker brugeroplevelse.

Desværre er det ikke den allernyeste processorteknologi, der sidder bag skærmen, og selv om det er til at leve med, så er det ikke helt i samklang med prisen, som er den højeste blandt de fire mellemklassemobiler, vi har testet i denne omgang.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Også i denne test:

Motorola Moto G50

Nærmest elendig

Der er et par gode grunde til at købe Motorola Moto G50. Okay, måske tre. Men så heller ikke mere.

Stort batteri, effektiv makrolinse, 3,5 mm minijack-stik og dedikeret spiltilstand.
Elendig skærm med lav opløsning og svag lysstyrke. Ingen stereohøjttalere, tyndt lydbillede, middelmådig ydelse, og både det primære kamera og frontkameraet tager dårlige billeder.

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Den ukendte mester

Xiaomi Mi 11 Lite 5G kan meget vel blive en mobil, der kommer til at være på alles læber.

Smuk skærm kombineret med god lyd, ultralet design og høj kvalitetsfølelse. Og så selvfølgelig gruppetestens indiskutabelt højeste ydelse.
Kameraets kunstige intelligens har andre skønhedsidealer end de fleste vestlige brugere. Batteriet kunne godt have holdt strøm en smule længere.

OnePlus Nord N10 5G

Den kan du godt købe

OnePlus Nord N10 5G er absolut godkendt til prisen. Men man skal være typen, der skruer ned for skærmens lysstyrke og ikke bruger kameraet vildt meget.

God skærmopløsning, fremragende batterilevetid og understøttelse af 30 watt hurtigopladning. Spil kører flydende takket være dedikeret spiltilstand.
Skærmens lysstyrke er ikke den bedste, og den blanke bagside samler på fingeraftryk. Hverken ultravidvinkel- eller makrobilleder bliver særlig gode.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend