Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Samsung Galaxy A52 5G

Bedste kamera i mellemklassen

Samsung Galaxy A52 5G er næsten et rent pletskud fra den sydkoreanske producent, som stort set har haft held med at finde den rigtige balance mellem pris og funktionalitet.

Skrevet af / 04/06/2021 - 09:57
Samsung Galaxy A52 5G
Peter Gotschalk

Med sit kompakte og robuste design – og ikke mindst den matte bagside, som er helt og aldeles uimodtagelig for fingeraftryk – er Samsung Galaxy A52 5G ved første øjekast en rigtig lækkerbisken. Og det bidrager kun til det positive indtryk, at kameramodulet og resten af bagsiden er støbt i det samme stykke plastic, så kameraet bliver en så integreret del af den samlede konstruktion som muligt.

I det hele taget er der meget lidt negativt at sige, om Galaxy A52 5G. Mobilen er forsynet med en særdeles glimrende skærm af typen Super AMOLED, der både byder på 120 Hz opdateringsfrekvens (som en af de eneste mobiler på markedet i denne prisklasse) og en fin opløsning på 2400 x 1080 pixel (FHD+). Skarpheden er i top, og farvepaletten er dynamisk med god kontrast, mens også lysstyrken er absolut godkendt.

De indbyggede stereohøjttalere leverer et fint lille lydbillede, som af naturlige årsager må undvære tyngde, men alligevel er til at leve med.

Kun mobilens ydelse forhindrer den i at blive testvinder. Specielt når Samsung Galaxy A52 5G tilmed er et par hundrede kroner dyrere end den konkurrent, som endte med at løbe med sejren.

Det bidrager til det positive indtryk af Galaxy A52 5G, at kameramodulet og resten af bagsiden er støbt i det samme stykke plastic, så kameraet bliver en så integreret del af den samlede konstruktion som muligt. (Foto: Samsung)

Under skærmen sidder en Snapdragon 750G-processor, som helt klart er god nok til de fleste og leverer fine resultater i vores benchmark-tests, men dog må se sig slået ret så eftertrykkeligt af Xiaomi Mi 11 Lite 5G, der kommer med den nyere og væsentlig hurtigere Snapdragon 780G under motorhjelmen.

Dertil kommer, at Galaxy A52 5G som den eneste smartphone i denne test ikke har nogen dedikeret spiltilstand, hvilket gør, at vi oplever lidt mere hakken i store spil som Asphalt 9 med Samsungs mobil end med nogen anden smartphone i testen.

Dog skal det siges, at hvis man har omkring 3.000 kroner på sit budget til en smartphone, og kameraet er den vigtigste parameter, så bør man nok alligevel overveje Samsung Galaxy A52 5G. Den har nemlig arvet en del af kamerateknologien fra de dyrere modeller i Galaxy S21-serien, og målt på kameraet alene er Galaxy A52 5G det bedste valg blandt de fire mobiler, vi har testet i denne omgang.

Således leverer Galaxy A52 5G de flotteste billeder i testen. Billeder taget med ultravidvinkelobjektivet bliver skarpe og byder på en naturlig farvegengivelse, og også vidvinkelbilleder og makrobilleder klarer Samsung bedre end konkurrenterne. Også portrætbilleder taget med frontkameraet bliver gode med det helt rigtige kontrastniveau samt forhold mellem lys og skygger i billedet.

SamsungGalaxyA52_ultravidvinkel samsunggalaxya525g_selfie samsunggalaxya52_5g_makro
<
>
Af alle mobiler i denne gruppetest af smartphones i mellemklassen tager Samsung Galaxy A52 5G de skarpeste og mest naturtro billeder, også med ultravidvinkelobjektivet. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusion

Samsung Galaxy A52 5G er blandt de bedste smartphones i sin klasse. Kameraet er testens bedste, og mobilen er også den eneste med en skærmopdateringsfrekvens på 120 Hz, hvilket giver en virkelig blød og lækker brugeroplevelse.

Desværre er det ikke den allernyeste processorteknologi, der sidder bag skærmen, og selv om det er til at leve med, så er det ikke helt i samklang med prisen, som er den højeste blandt de fire mellemklassemobiler, vi har testet i denne omgang.

Karakter
Samsung Galaxy A52 5G
Basic

Home mener

Fremragende kamera, som er testens bedste. Derudover flot skærm med fin farvegengivelse og en opdateringsfrekvens på 120 Hz. Mangler dedikeret spiltilstand og kommer ikke med prisklassens nyeste og mest avancerede processorteknologi.

Også i denne test:

Fire 5G-smartphones i mellemklassen

Motorola Moto G50

Nærmest elendig

Der er et par gode grunde til at købe Motorola Moto G50. Okay, måske tre. Men så heller ikke mere.

Stort batteri, effektiv makrolinse, 3,5 mm minijack-stik og dedikeret spiltilstand.
Elendig skærm med lav opløsning og svag lysstyrke. Ingen stereohøjttalere, tyndt lydbillede, middelmådig ydelse, og både det primære kamera og frontkameraet tager dårlige billeder.
Læs hele testen

OnePlus Nord N10 5G

Den kan du godt købe

OnePlus Nord N10 5G er absolut godkendt til prisen. Men man skal være typen, der skruer ned for skærmens lysstyrke og ikke bruger kameraet vildt meget.

God skærmopløsning, fremragende batterilevetid og understøttelse af 30 watt hurtigopladning. Spil kører flydende takket være dedikeret spiltilstand.
Skærmens lysstyrke er ikke den bedste, og den blanke bagside samler på fingeraftryk. Hverken ultravidvinkel- eller makrobilleder bliver særlig gode.
Læs hele testen

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Den ukendte mester

Xiaomi Mi 11 Lite 5G kan meget vel blive en mobil, der kommer til at være på alles læber.

Smuk skærm kombineret med god lyd, ultralet design og høj kvalitetsfølelse. Og så selvfølgelig gruppetestens indiskutabelt højeste ydelse.
Kameraets kunstige intelligens har andre skønhedsidealer end de fleste vestlige brugere. Batteriet kunne godt have holdt strøm en smule længere.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Samsung er i fare for at Motorola overhaler indenom

Huawei Honor er tilbage!

Større og hurtigere

Verdens hurtigste og dyreste iPad

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er knap så unik som forgængerne

Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hvad skete der med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Scroll to Top