Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Xiaomi Mi 11

Xiaomi fejer Huawei af banen

Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.

Skrevet af / 31/03/2021 - 11:14
Xiaomi Mi 11
Peter Gotschalk

Savner du Huawei og firmaets mobilers særlige kinesiske præg? Så er du landet det rette sted, for den kinesiske mobilproducent Xiaomi er godt i gang med at snuppe de markedsandele, som Huawei har mistet på grund af den amerikanske boykot, der bl.a. forhindrer Huawei i at levere smartphones med apps og tjenester fra Google.

Og Xiaomis nyeste smartphone, Mi 11, som vi har haft på testbænken, og som du kan læse om herunder, er både den første fra Huaweis kinesiske konkurrent, der kommer bredt ud i handelen i hele Skandinavien, og samtidig byder den på mange fortrin, der vil minde nostalgiske Huawei-brugere om tidligere topmobiler som Huawei P30 og sågar Huawei P30 Pro.

Xiaomi Mi 11 findes i to farver, Horizon Blue og Midnight Gray. (Foto: Xiaomi)

Udseende og konstruktion

Xiaomi Mi 11 ligner ved første øjekast topmodellerne fra konkurrenter som Samsung og OnePlus. Den buede skærm smyger sig diskret rundt om de smalle kanter, mens både tænd/sluk-knappen og knappen til justering af lydstyrke begge praktisk er placeret på telefonens højre side. Mobilen er stort set rammeløs og har frontkameraet indbygget som et udstanset hul i skærmen. 

Bagsiden er ligesom skærmen fremstillet af Gorilla Glass Victus, mens farven er mat, så mobilen ikke samler for meget på fingeraftryk. Kameramodulet sidder øverst til venstre på bagsiden, men er designet med afrundede hjørner, som giver mobilen et ret unikt præg, mens telefonen heller ikke vipper ret meget, hvis den ligger på et bord.

Alt i alt oplever vi Xiaomi Mi 11 som let og solid på samme tid, og selv om vi ikke er i helt samme liga som Apples nyeste iPhones, er kvaliteten utvivlsomt sammenlignelig med smartphones fra førnævnte Samsung og OnePlus.

Bagsiden er ligesom skærmen fremstillet af Gorilla Glass Victus, mens farven er mat, så mobilen ikke samler for meget på fingeraftryk. (Foto: Peter Gotschalk)

Skærm

Xiaomi Mi 11 kommer med en 6,81 tommers AMOLED-skærm med WQHD+ opløsning (3200 x 1440), hvilket svarer til en billedskarphed på hele 515 ppi. Desuden har skærmen en adaptiv opdateringsfrekvens på 120 Hz (ligesom bl.a. Samsung Galaxy S21-serien), HDR10+ samt en maksimal lysstyrke på 1500 nit.

Skærmen er som nævnt fremstillet af Gorilla Glass Victus og kommer i øvrigt med en helt vanvittig høj touch-sampling-frekvens på 480 Hz, hvilket betyder, at touch-betjeningen er ekstremt præcis.

I praksis er billedkvaliteten fremragende og næsten på niveau med, hvad OnePlus 9 Pro og Samsung Galaxy S21 Ultra kan præstere. Lysstyrken gør skærmen brugbar i dagslys – selv når solen skinner – og sortniveauet er også fremragende. Farveskalaen kan justeres manuelt, og mobilen kommer også med MEMC (Motion Estimation and Motion Compensation), som er designet til at få videoer til at se bedre ud ved at øge antallet af “frames” i billedet.

En bedre skærm kan man simpelthen ikke ønske sig. Specielt ikke til prisen.

Kameramodulet sidder øverst til venstre på bagsiden, men er designet med afrundede hjørner, som giver mobilen et ret unikt præg, mens telefonen heller ikke vipper ret meget, hvis den ligger på et bord. (Foto: Peter Gotschalk)

Lyd 

Lyden er udviklet i samarbejde med Harman Kardon, og Xiaomi Mi 11 kommer med indbyggede stereohøjttalere, ligesom mobilen understøtter tilslutning af to samtidige Bluetooth-enheder. Det betyder i praksis, at f.eks. to personer kan lytte til den samme musik fra mobilen med hver sit sæt hovedtelefoner.

Mobilen leverer da også god lyd fra de indbyggede højttalere, men er ikke på niveau med de dyrere konkurrenter, Harman Kardon eller ej. Hertil er lydbilledet simpelthen lidt for tyndt.

Talekvaliteten er heller ikke den bedste, vi har oplevet, selv om Xiaomi på dette punkt gudskelov ikke har ladet sig inspirere af Huawei, som på bl.a. P30 og P30 Pro havde bygget en højttaler ind i skærmen, så lyden ved taleopkald blev overført til øret via vibrationer i skærmens øverste område. Uha, det var en dårlig idé.

Xiaomi Mi 11 kommer med hele 108 megapixel vidvinkelkamera (f/1.85, OIS), 13 megapixel 123 graders ultravidvinkel (f/2.4) og en såkaldt telemakrolinse på 5 megapixel. (Foto: Xiaomi)

Kamera

Sidste år kårede vi Pro-versionen af forgængeren, Xiaomi Mi 10 Pro, som Årets Kameramobil, og med Xiaomi Mi 11 leverer kineserne igen et kamera, der både giver fremragende fotos og i øvrigt tilbyder nemme og brugbare ekstrafunktioner, som faktisk producerer sjove resultater.

Således kommer den nye topmodel med hele 108 megapixel vidvinkelkamera (f/1.85, OIS), 13 megapixel 123 graders ultravidvinkel (f/2.4) og en såkaldt telemakrolinse på 5 megapixel. Frontkameraet er på 20 megapixel.

Billeder taget i 108 megapixel opløsning bliver ekstremt detaljerede og skarpe, hvis de tages i god belysning. (Foto: Peter Gotschalk)

Desværre må man undvære optisk zoom, men som eksempelbillederne viser, klarer mobilens AI at skabe resultater ud af den digitale zoom – især hvis man holder sig til at zoome 2-5x ind.

Man kan altså tage billeder i ultrahøj opløsning, ligesom kameraet også tager gode makrobilleder. Brugerfladen er funktionel med de mest almindelige indstillinger lettilgængelige, mens mere eksotiske funktioner er gemt i undermenuer.

Kameraet tager gode ultravidvinkel-billeder uden fortegning. (Foto: Peter Gotschalk)

Optager man video, kan man med et enkelt klik tilføje biograflignende effekter som f.eks. Parallel World (der spejlvender billedet, som var man ved at optage sin egen version af Inception), ligesom den såkaldte VLOG-funktion lader dig skabe forudredigerede videosekvenser ved hjælp af skabeloner som AgedFilm, Cool eller Rhythm. Et par resultater af både biografeffekter og VLOG kan du se herunder.

 

 

 

Alt i alt kommer Xiaomi Mi 11 med et kamera, som slår andre mobiler i samme prisklasse – f.eks. OnePlus 8T – med flere længder. Vi kan næsten ikke vente med at få lov til at teste storebror Xiaomi Mi 11 Ultra, der lige er blevet lanceret, og som skal præsentere det ypperste, Xiaomi kan præstere inden for mobil kamerateknologi.

Med telemakrolinsen kan man komme helt tæt på motivet. (Foto: Peter Gotschalk)

Ydelse og funktioner

Som nævnt er Xiaomi Mi 11 den perfekte mobil for dem, der savner Huaweis kinesiske præg. Xiaomis egen brugerflade, MIUI 12, tillader mange af de samme brugertilpasninger som Huaweis EMUI-brugerflade – bl.a. at app-skuffen skjules, så alle apps ligger på startskærmen – ligesom mobilen kommer med mange egenudviklede apps til f.eks. afspilning af musik og video.

Hele designsproget i MIUI 12 minder så meget om Huaweis, at man indimellem fristes til at tjekke bagsiden af mobilen for at forsikre sig om, at der altså står Xiaomi og ikke noget andet navn.

Men hvor Huawei altid satsede på sine egne Kirin-processorer, kommer Xiaomi Mi 11 (i øvrigt som den første smartphone i verden) med Qualcomms Snapdragon 888-processor samt 8 gigabyte LPDDR5 RAM og 256 gigabyte indbygget lager. Og Xiaomi Mi 11 understøtter selvfølgelig både 5G og Wi-Fi 6.

Frontkameraet på 20 megapixel tager glimrende portrætfotos med bokeh-effekt. (Foto: Peter Gotschalk)

Og vi skal lige love for, at Snapdragon 888 leverer varen. I alle benchmark-tests er Xiaomi Mi 11 enten hurtigere eller helt på niveau med dyrere topmodeller som OnePlus 9 Pro og Samsung Galaxy S21 Ultra, og det samme indtryk gør sig gældende i daglig brug, hvor alting kører lynhurtigt og uden afbrydelser.

Samtidig er mobilen ikke til at slide op. Ikke alene understøtter den helt generelt hurtigere opladning end f.eks. Samsungs dyreste smartphones og ikke mindst lige så hurtig trådløs opladning som OnePlus 9 Pro. Batteriet holder også strøm længere, og både Samsung og OnePlus må se sig slået i vores batteri-benchmark-test, hvor mobilen kører på maksimal belastning. Det er intet mindre end imponerende.

Konklusion

Kejseren er død, kejseren længe leve. Xiaomi er et navn, som vi kommer til at lære at udtale i de kommende måneder [shaw-mee], og Mi 11 bliver muligvis firmaets store gennembrud på det skandinaviske marked.

Det ville i givet fald være velfortjent, for her er virkelig tale om en smartphone, der leverer varen på alle punkter. Havde det ikke været for manglen på optisk zoom og den halvtynde lyd, ville vi have givet Xiaomi Mi 11 den absolutte topkarakter, for hvad angår design, skærm, funktioner, ydelse og kamera, er det umuligt at finde en bedre smartphone til prisen lige nu.

Karakter
Xiaomi Mi 11
Premium

Home mener

Glimrende kamera med brugervenlige og sjove funktioner. Fremragende skærm med høj opløsning. Tårnhøj ydelse og lang batterilevetid samt et slankt og lækkert, men alligevel robust design. Kameraet mangler optisk zoom, og lyden fra de indbyggede stereohøjttalere kunne være bedre.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Ikonisk mobil er tilbage

Samsung er i fare for at Motorola overhaler indenom

Huawei Honor er tilbage!

Større og hurtigere

Verdens hurtigste og dyreste iPad

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er knap så unik som forgængerne

Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hvad skete der med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Scroll to Top