Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: HTC Desire 610

En positiv overraskelse

HTC Desire 610 skiller sig ikke ud på papiret, men i praksis præsterer den bedre end forventet.

Skrevet af / 14/08/2014 - 11:51
HTC Desire 610
Peter Gotschalk

HTC er blevet til lidt af en anmelder-darling, og både sidste års topmodel, HTC One, og den aktuelle opfølger, HTC One M8, er blevet rost til skyerne. Derfor er det næppe tilfældigt, at den nyeste model i HTC’s Desire-serie af billigere smartphones, Desire 610, ligner HTC One til forveksling. Bl.a. sidder der nu også på Desire 610 de såkaldte BoomSound stereohøjttalere foran, ligesom resten af designet har fået en overhaling. HTC Desire 610 er dog fremstillet helt og aldeles af plastic – bagsiden tilmed af blank plastic, som tiltrækker fedtfingre i stor stil.

Præcis som LG G2 mini og Sony Xperia M2 kommer Desire 610 med såkaldt qHD-opløsning, hvilket svarer til 960 x 540 pixel, men alligevel oplever vi, at billedkvaliteten er bedre end hos konkurrenterne. Skærmbilledet står skarpere, og især når vi ser video, kan vi se en forskel med det blotte øje.

Også hvad ydelsen angår, må vi konstatere, at specifikationer og benchmark-resultater ikke tegner hele billedet. Desire 610 har præcis samme processor og hukommelse som førnævnte LG G2 mini og Sony Xperia M2, ligesom resultaterne i Geekbench 3 – 336 point (single-core) og 1.105 (multi-core) – ligner konkurrenternes (inklusive Motorola Moto G) til forveksling. Alligevel er vores oplevelse ved daglig brug, at Desire 610 kører hurtigere og mere glidende.
Vi oplever ingen små afbrydelser og lag, og web-browseren (Browsermark 2.1 resultat = 909) kører også som smurt. Selv grafikkrævende opgaver som vores sædvanlige testspil, Shadowgun, makker ret. Det lader simpelthen til, at HTC får mere ud af teknikken, selv om Desire 610 på papiret nærmest er identisk med konkurrenterne. Godt gået!

Lyden er præcis lige så god som på Nokia Lumia 1320, og vi går ud fra, at det skyldes, at HTC har lånt lidt fra HTC One M8 og udstyret Desire 610 med lydoptimerende software. Kameraet kan vi heller ikke klage over, og så understøtter telefonen sågar microSD-kort op til 128 gigabyte, hvor LG G2 mini og Sony Xperia M2 kun kan klare 32 gigabyte. Ligesom de andre testdeltagere kommer Desire 610 med 4G/LTE.

Konklusion
HTC Desire 610 er ikke den kønneste smartphone, vi har set. Selv om den låner sit design fra den populære HTC One, så er og bliver den en plastictelefon, der ovenikøbet har den negative egenskab, at den samler på fedtfingre.

Men Desire 610 klarer sig godt dér, hvor det tæller. Selv om skærmopløsningen kunne være bedre, så er billedkvaliteten godkendt, og det samme gælder ydelsen. Lyden er decideret glimrende, og så er vi ret glade for, at den understøtter microSD-kort op til 128 gigabyte.

Home mener

På papiret kunne både skærmopløsning og ydelse være bedre, men HTC får mere ud af teknikken end konkurrenterne, og resultatet er absolut tilfredsstillende. Det samme er lydkvaliteten, og vi er glade for understøttelsen af microSD-kort op til 128 gigabyte. Plasticbagsiden nærmest samler på fedtede fingeraftryk.

Også i denne test:

5 smartphones i mellemklassen

Sony Xperia M2

M for middelmådig

Sony Xperia M2 mangler lige det sidste.

Lydkvaliteten er i top, og vi kan lide Sonys egne apps, herunder kamera-app’en og Walkman-musikafspilleren.
Ydelsen er for ringe, hvilket resulterer i en brugeroplevelse med hakken og små pauser. Skærmopløsningen kunne også være bedre, og hvad sker der for frontkameraet, som kun har VGA-opløsning?
Læs hele testen

Nokia Lumia 1320

Verdens eneste budget-phablet

Nokia Lumia 1320 er lidt af en ener, men giver alligevel konkurrenterne kam til deres hår.

Fede kamera-apps, god ydelse og fremragende lyd gør Nokia Lumia 1320 til en underholdende smartphone, der absolut er pengene værd. Og vi er glade for understøttelsen af microSD-kort op til 64 gigabyte.
Windows Phone platformen byder ikke på så mange apps som konkurrenterne Android og iOS. Og 8 gigabyte indbygget lager er ikke alverden.
Læs hele testen

Motorola Moto G

Den rene oplevelse

Meget tættere på en ægte Google-mobil end Motorola Moto G kommer man ikke. Og det er ment som en ros.

Fremragende skærm med HD-opløsning, godt kamera med sjove funktioner, glimrende lydkvalitet og god ydelse, der giver en glidende og let brugeroplevelse uden afbrydelser.
8 gigabyte indbygget lagerplads er i underkanten, og der er ikke mulighed for at udvide via microSD-kort. Og så kommer Moto G uden 4G/LTE.
Læs hele testen

LG G2 mini

Lille model skuffer lidt

LG G2 mini har godt nok navnet tilfælles med den anmelderroste topmodel, men forvent ikke for meget.

LG G2 mini har godt nok navnet tilfælles med den anmelderroste topmodel, men forvent ikke for meget.
Kameraet er hæderligt, lyden godkendt, og LG’s unikke design og funktioner er også værd at bide mærke i. Det samme er 4G/LTE i betragtning af den rimelige pris.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig et hurtigere Apple Watch

Huawei Watch GT 4: Smart-uret der forener stil og funktionalitet

Denne foldbare mobil er OnePlus’ svendestykke

Scroll to Top